Ρόβας: “Πονηρό το παιχνίδι με τον Αστέρα”

Στον ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Σφύριξα κι έληξες», φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Ρόβας λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον αγώνα με τον Αστέρα Ιτέας και λίγες μέρες πριν το βολιώτικο clasico. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου τόνισε πως το παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας κρύβει παγίδες ενώ όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή, πολλά θα κριθούν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, στις 17 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Ρόβα:

«Βρήκα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Διοίκηση, παίκτες και κόσμος δείχνουν όλοι πόσο αγαπάνε την ομάδα. Εγώ τον κόσμο της Νίκης τον συγκρίνω με αυτόν της ΑΕΚ. Είναι ρομαντικός και ταυτόχρονα απαιτητικός. Ο κόσμος θέλει πάρα πολύ η ομάδα να ξεφύγει από τη ταλαιπωρία της Γ’ Εθνικής. Έχει απαιτήσεις από εμάς τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως μέχρι τώρα τον έχουμε δικαιώσει. Βλέπει ο κόσμος πως δίνουμε το 200% στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει γενικότερα μία υγεία στην ομάδα. Υπάρχει ομαδικότητα και πιστεύω πως θα οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

«Πονηρό το παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας»

«Το πρωτάθλημα σ’ αυτόν τον όμιλο είναι το πιο δύσκολο από τους υπόλοιπους ομίλους. Πέρυσι ήμουν σε μία άλλη ομάδα που πρωταγωνίστησε σε όμιλο της Πελοποννήσου  και μπορώ να πω πως ο όμιλος αυτός είναι πολύ πιο δύσκολος από εκείνον. Η διαφορά φέτος είναι πως αυτή η ομάδα συνδυάζει πολύ περισσότερα πράγματα. Διαθέτει εμπειρία, ταλέντο και ποιότητα. Επίσης, υπάρχει κι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Το πλεονέκτημά μας, θεωρώ, είναι η ομαδικότητά μας και η θέλησή μας να πάμε την ομάδα στην επόμενη κατηγορία. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα του μεταξύ μας αγώνα. Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι θετικό για εμάς. Όλοι περιμένουμε εκείνο το παιχνίδι, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Αστέρα Ιτέας. Θεωρώ πως είναι ένα πονηρό παιχνίδι, στο οποίο όλη η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί ώστε να περάσει νικηφόρα για εμάς και μετά να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου».

Για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα της Νίκης για επιτυχίες και πώς το βιώνει αυτός και οι συμπαίκτες του

«Σίγουρα υπάρχει πίεση. Ειδικά για κάποιους που δεν έχουν κάνει πρωταθλητισμό η πίεση είναι μεγαλύτερη και χρειάζεται η βοήθεια από παίκτες που έχουν την εμπειρία. Ειδικά σ’ ένα “στραβό” αποτέλεσμα δεν είναι εύκολο να επανέλθεις στις επιτυχίες και στις νίκες. Εμείς είχαμε την ισοπαλία με τα Σέλλανα στον πρώτο γύρο και ήμασταν αναγκασμένοι να σηκώσουμε το κεφάλι και να επανέλθουμε στις νίκες. Η πορεία έδειξε ότι το διαχειριστήκαμε σωστά. Επίσης, αν δεν υπάρχει πίεση δεν πετυχαίνεις. Εμένα μου αρέσει η πίεση και γι’ αυτό επιλέγω ομάδες που έχουν πίεση για αποτελέσματα. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εγώ έχω περάσει και δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Όμως αγαπάω το ποδόσφαιρο και αυτό που κάνω και συνεχίζω».

Για τη διοίκηση και την οργάνωση της ομάδας

«Μπορεί ο πρόεδρος να μην είναι ο εφοπλιστής, όμως είναι ένας άνθρωπος που αυτή τη στιγμή τα έχει όλα λυμένα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πει πως ο κ. Ιμεράι μου χρωστάει χρήματα. Πανθεσσαλικό, εστιατόριο, διαμονή, πληρωμές, όλα κανονισμένα. Είναι ένας άνθρωπος που βάζει κάθε χρόνο κάποια χρήματα για την ομάδα και προσπαθεί να είναι όλοι δίπλα για να είναι συνολική η προσπάθεια. Σ’ αυτή την προσπάθεια ο κόσμος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Η Γ’ Εθνική είναι μία κατηγορία που δεν έχει έσοδα. Οπότε πρέπει να βγούμε κατηγορία. Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν είναι εύκολο να νοικοκυρέψεις μία ομάδα όπως η Νίκη Βόλου, με τόσο μεγάλη πίεση».

Για την ένταση στην Καρδίτσα

«Θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι όσον αφορά το παιχνίδι στην Καρδίτσα κόντρα στον Απόλλωνα Μακρυχωρίου. Ακούστηκε πως εγώ μίλησα άσχημα προς τον προπονητή μου, τον κ. Ντόστανιτς. Γύρω στο 70’ του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-0, δεν υπήρχαν άτομα για να επαναφέρουν την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και σε μία τέτοια στιγμή φώναξα προς τον πάγκο να μεριμνήσει κάποιος γι’ αυτό. Κάποιοι το εξέλαβαν πως εγώ μίλησα άσχημα προς τον προπονητή μου και ότι έχω κάποιο θέμα μαζί του. Δεν είχε καμία σχέση, όπως παρουσιάστηκε. Προς τον πάγκο απευθύνθηκα για να μην χάνεται χρόνος στον αγώνα».

Για τον Ράτκο Ντόστανιτς

«Τον κ. Ντόστανιτς δεν τον γνώριζα. Είχα μία εικόνα γι’ αυτόν γιατί έπαιξα με τον Άρη ως αντίπαλός του όταν ήταν προπονητής στη Βέροια. Τώρα που τον ζω καθημερινά, μπορώ να πω πως είναι ένας επαγγελματίας. Δεν του ξεφεύγει τίποτα, είναι πανέξυπνος και του αρέσει πάρα πολύ το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Επίσης, δεν φοβάται τον πρωταθλητισμό. Για μένα η Νίκη Βόλου ήταν πολύ τυχερή που τον έπεισε να έρθει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πιστεύω πως αν όλα πάνε καλά, αυτός ο άνθρωπος θα μείνει για χρόνια στην ομάδα γιατί έχει μία πολύ σωστή φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο και είναι εργατικός. Θα πρέπει επίσης να σημειώσω πως σε κάθε παιχνίδι πάμε πολύ διαβασμένοι. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία για έναν προπονητή».

Για το τι πιστεύει πως πρέπει να γίνει όσον αφορά την αναδιάρθρωση

«Το καλύτερο για μένα πιστεύω πως είναι να γίνει και πάλι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής σε δύο ομίλους, Βορράς και Νότος και να υπάρχουν κάποια εξασφαλισμένα έσοδα στις ομάδες. Η Γ’ Εθνική να μείνει ως έχει»

Για το τι έχει κρατήσει από την πορεία του στο ποδόσφαιρο

«Αυτό που μου έχει μείνει είναι οι πολλές φιλίες και να υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να σε εκτιμάνε και αφού αποχωρήσεις από τους αγωνιστικούς χώρους».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις