Στον τελικό η ΕΛΛΑΔΑ, 68-58 τη Λιθουανία (photos)

Σήκωσέ το, το τιμημένο, δεν μπορώ να περιμένω… παραληρούσαν οι Βολιώτες φίλαθλοι πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Λιθουανίας με σκορ 68-58 που της έδωσε την είσοδο στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει στις 9.15 μ.μ. την Τουρκία…

…Καταπληκτικός γι’ άλλη μια φορά ήταν ο φίλαθλος κόσμος του Βόλου που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας και αποτέλεσε τον έκτο παίκτη της Εθνικής μας ομάδας, οδηγώντας την στο θρίαμβο.
Νευρικές και άστοχες μπήκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 5′ η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε με 9-3 και στο 8′ με 11-5. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως οι Λιθουανοί έκαναν ένα σερί 7-3 για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με σκορ 14-12.
Στη β’ περίοδο οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ. Οι Λιθουανοί είχαν προσαρμόσει την άμυνά τους πάνω στους Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο, αφήνοντας αφύλακτα κάποια σουτ από την περιφέρεια. Μάλιστα στο 24′ κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά με 20-19.Ο Χρηστίδης που αντικατέστησε τον Παπαγιάννη χρεώθηκε πολύ γρήγορα με τρία φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο. Οι Λιθουανοί πίεζαν σ’ όλο το γήπεδο, αλλά η Εθνική κατάφερνε και διασπούσε σωστά την πιεστική άμυνα των αντιπάλων της. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να προηγείται με 29-27.
Στο 22′ μ’ ένα σερί 5-0 η Λιθουανία προηγήθηκε με 32-29. Ο Χαραλαμπόπουλος όμως σημειώνοντας τέσσερις συνεχόμενους πόντους έφερε και πάλι μπροστά την Εθνική (σκορ 33-32 στο 23′). Στο τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου η Ελλάδα παίζοντας καταπληκτική άμυνα κι έχοντας εύστοχο στην επίθεση τον Μιχάλη Λούτζη κατάφερε προηγηθεί με 45-43.
Στην τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα στο 36′ η Εθνική με τρίποντα των Δίπλαρου και Μουράτου πήρε μια διαφορά έξι πόντων (σκορ 57-51). Το εθνικό μας συγκρότημα κατάφερε στα τελευταία λεπτά παίζοντας εκπληκτική άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση να φτάσει στο θρίαμβο με σκορ 68-58
Κορυφαίος της Εθνικής ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Παπαγιάννη, Δίπλαρο (πέτυχε σημαντικά τρίποντα στα τελευταία λεπτά) και Λούτζη, χωρίς φυσικά να υστερήσουν και οι υπόλοιποι.
Γενικά έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με ένταση, πάθος, διακυμάνσεις στο σκορ που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν.
Τον αγώνα παρακολούθησαν και ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και τον Παναγιώτη Φασούλα
Δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58

Διαιτητές: Λάτισεβς (Λετονία), Ανάγια (Παναμάς),

Δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 8 (7ρ), Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς 1, Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Μουράτος 5, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 9, Σκορδάς, Παπαγιάννης 15 (10ρ), Χαραλαμπόπουλος 22 (14ρ, 7 α)

Λιθουανία (Στομπέργκας): Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 19, Ντιενίνις, Πιλάουσκας 7, Σεντεκέρσκις 13, Μασιούλις 2, Βάρνας 2, Εχόντας 5, Μπιρούτις 10, Γκαλινάουσκας, Μπερούτσκα, Σβαμπάρις

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις