Πέρασε… αέρας από τη Στυλίδα ο Ολυμπιακός Βόλου και βλέπει «κλάσικο»! (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε νικηφόρα κι από τη Στυλίδα, με 0-2 και πλέον φουλάρει για το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, φτάνοντας άνετα και δίκαια στη νίκη, προσθέτοντας παράλληλα ακόμη τρεις βαθμούς για να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις με το μέρος της, καταφέρνοντας να βρει «δίχτυα» σε δύο περιπτώσεις. Η φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με γκολ του Ζγκούρι στο 15’, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 30’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάντζιου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί μόνο στο 20’, με την εκτέλεση φάουλ του Μανιά, η οποία όμως αποκρούστηκε από τον Γιακουμή. Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Στυλίδας είχε ρόλο «κομπάρσου» στο ματς.
Στο δεύτερο μέρος, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ του αγώνα, με τους γηπεδούχους να μην απειλούν την εστία του Γιακουμή, ενώ και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν κάποια κλασική φάση και έτσι το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή του αγώνα, κ. Ανδρέα Βλάχου.



Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «ερυθρόλευκων» πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Νικολακάκης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαϊωάννου και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, που είχαν μπροστά τους στον άξονα, σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Σερτζίνιο από την αριστερή πλευρά και ο Ζγκούρι από τη δεξιά. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ προτιμήθηκε ο Μάντζιος.

Μάντζιος και Ζγκούρι «πυροβόλησαν» στο πρώτο μέρος
Μόλις στο 4’ ο Παπαϊωάννου προσπάθησε να απειλήσει τον Μήτσου, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έφυγε εκτός εστίας. Ένδεκα λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον σκόρερ που έψαχναν στο πρόσωπο του Ζγκούρι. Ο Σερτζίνιο έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά, «ξεκλειδώνοντας» την άμυνα των γηπεδούχων, με τον δεξιό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να βρίσκει «δίχτυα» με κοντινό σουτ, σημειώνοντας το 0-1.
Στο 20’ οι γηπεδούχοι απάντησαν με την εκτέλεση φάουλ του Μανιά, την οποία ωστόσο απέκρουσε ο Γιακουμής σε κόρνερ. Μετά από εννέα λεπτά, ο Βαγγέλης Μάντζιος κέρδισε πέναλτι, καθώς ανατράπηκε από αντίπαλο αμυντικό, ενώ βρισκόταν στη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής. Στο 30’ ο υψηλόσωμος επιθετικός του Ολυμπιακού εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει νωρίτερα ο ίδιος, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μήτσου για να γράψει το 0-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Επίσης, οι περισσότερες από τις κίτρινες κάρτες (2’ Μπαρμπόσα, 29’ Λιανός, 39’ Μάγιος-36’ Ζγκούρι, 41’ Ριζογιάννης) που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές στο πρώτο ημίχρονο κρίνονται ιδιαίτερα αυστηρές, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Ανδρέα Βλάχο, να τις βγάζει από την τσέπη του, με ιδιαίτερη ευκολία.


Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο
Στα πρώτα 15 λεπτά δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση. Ωστόσο, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος. Ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μήτσου. Στο 61’ ο Ριζογιάννης δοκίμασε το μακρινό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ναζίμ σκόραρε με κοντινή προβολή, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε, καθώς το σημείωσε από αντικανονική θέση. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τέλος και τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν ένα ακόμη πολύτιμο «τρίποντο» για την προσπάθεια που καταβάλουν, ώστε να βγουν πρωταθλητές στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Τέλος, ο διαιτητής του αγώνα, κ. Ανδρέας Βλάχος, συνέχισε να δείχνει την κίτρινη κάρτα με άνεση και στο δεύτερο ημίχρονο, την οποία αντίκρισαν οι Μανιάς (63’), Ακασού (79’) και Μάντζιος (75’), ενώ την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) δέχθηκε ηθελημένα ο Μάγιος στο 87’.

Σκόρερ: 15’ Ζγκούρι, 30’ Μάντζιος.
Κόκκινη: 87’ Μάγιος.
Κίτρινες: 2’ Μπαρμπόσα, 29’ Λιανός, 39’ Μάγιος, 63’ Μανιάς, 79’ Ακασού-36’ Ζγκούρι, 41’ Ριζογιάννης, 75’ Μάντζιος.
Διαιτητής: Βλάχος (Αν. Αττικής).
Βοηθοί: Κάλλης, Κυριακόπουλος (Αν. Αττικής).
Α.Ο. ΣΤΥΛΙΔΑ: Μήτσου, Κοντρέου, Καββαδίας (35’ Καμίδης), Τέγος, Μάγιος, Α. Κουφιώτης, Καραμπότσης (66’ Μαντές), Λιανός, Μπαρμπόσα, Μανιάς (83’ Τζότζορας), Ακασού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης (61’ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλος (74’ Ρόκας), Ριζογιάννης, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Ζγκούρι (65’ Κόλα), Λώττας (78’ Σαχινίδης), Μάντζιος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις