Πήρε το καρδιτσιώτικο ντέρμπι ο Απόλλων Μακρυχωρίου

Σε ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης ο Απόλλων Μακρυχωρίου επικράτησε με σκορ 1-0 του ΑΟ Σελλάνων και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα».

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα να έχει ελαφρά υπεροχή.

Στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι «απείλησαν» για πρώτη φορά με τον Κόκκινο να σουτάρει μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα τα Σέλλανα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς στο 12. Ο Δημολιός έκανε τη σέντρα και ο Τζέκος με άψογο κοντρολ και «κατέβασμα» της μπάλας σούταρε από τη σημείο του πέναλτι χωρίς να βρει στόχο.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι «σπατάλησαν» μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Μετά από «γέμισμα» του Χάδιαρη οι αμυντικοί του Απόλλωνα «σταμάτησαν» νομίζοντας πως υπάρχει οφσάιντ, όμως δεν είδαν τον Πατσαρούχα, ο οποίος ήρθε από πίσω αλλά αιφνιδιάστηκε και η κεφαλιά του ήταν αρκετά αδύναμη.

Στο 31ο λεπτό μετά από σέντρα του Δημολιού και πάλι ο Παπαγεωργίου έγινε κάτοχος της μπάλας, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση δεν ανησύχησε τον Γεωργατζά. Στη συνέχεια της φάσης ο Κοντός δοκίμασε από μακριά το πόδι του, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει.

Η ομάδα του Προαστίου έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ στο 33΄, όταν ο Τζέκος έκανε τη σέντρα και ο Πατσαρούχας από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε στην κίνηση ένα τρομερό σουτ αλλά ο Γεωργατζάς «εκτινάχτηκε» και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 41ο λεπτό ο Μπιτέλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν κατάφερε να «απειλήσει». Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες χωρίς τέρματα σε ένα παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό και κάποιες καλές στιγμές με κορυφαία εκείνη του Πατσαρούχα στο 33΄.

Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη στιγμή κύλησαν τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου 45λέπτου με τις δύο ομάδες να «αναλώνονται» σε παιχνίδι κέντρου.Στο 60ο λεπτό ο Δημήτρης Τεντολούρης από αρκετά μακρινή απόσταση έκανε το σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Καρβούνη ο Αποστόλης Τεντολούρης σούταρε από δύσκολη θέση, χωρίς να ανησυχήσει τον Παπαδόπουλο.

Η πρώτη «επίσκεψη» του ΑΟ Σελλάνων στα αντίπαλα «καρέ» ήρθε στο 64΄με τον Πατσαρούχα να κάνει το σουτ εκτός περιοχής αλλά την μπάλα να αρκετά μέτρα άουτ.

Τελικά ο Απόλλων έφτασε στο γκολ με τον Ξέρρα. Στο 77΄ο Δημήτρης Τεντολούρης εκτέλεσε το φάουλ και ο επιθετικός των «κυανόλευκων» με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Ένα γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ανθρώπους και τον κόσμο των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά τη «ψυχρολουσία» του 1-0. Στο 85΄ο Δημολιός επιχείρησε ένα αρκετά «φιλόδοξο» σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Γεωργατζά.

Στο 94ο λεπτό τα Σέλλανα κέρδισαν κόρνερ στο οποίο προωθήθηκε και ο Παπαδόπουλος. Ο Τσιρογιάννης εκτέλεσε με τον τερματοφύλακα του Προαστίου να κάνει το σουτ αλλά να να είναι άστοχος.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό το Προάστιο «άγγιξε» το γκολ με το Δημολιό να βγαίνει απέναντι στο Γεωργατζά να πλασάρει αλλά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει με τα πόδια.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης με το σφύριγμα της λήξης από τον κ.Μέγα να βρίσκει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο που τους βάζει ξανά “δυνατά” στη μάχη της παραμονής και τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ευκαιρία να “σκαρφαλώσουν” ακόμα περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα.

karditsapress.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις