40 χρόνια προσφοράς και βράβευση από τον Σ.Ε.Π.Κ. για την Ελένη Παπαθανασίου (photos)

O Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης βράβευσε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη τη Βολιώτισσα προπονήτρια μπάσκετ και δημοσιογράφο Ελένη Παπαθανασίου, για την προσφορά της στο άθλημα. Η Ελένη Παπαθανασίου εδώ και 40 χρόνια υπηρετεί το ελληνικό μπάσκετ, αρχικά ως παίκτρια και στη συνέχεια ως προπονήτρια, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Νεανίδων, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στην Ευρώπη, ενώ οδήγησε τον Ολυμπιακό Βόλου, μαζί με τον Γιώργο Δεληκούρα, στις 16 καλύτερες ομάδες του «Λιλιάνα Ρονκέτι».

Εξάλλου, στην ίδια εκδήλωσε βραβεύτηκε και ο Βολιώτης προπονητής Λάμπρος Πρέκας, ο οποίος πέρυσι ανέβασε τη Νίκη στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η Ελένη Παπαθανασίου στο προσωπικό της προφίλ στο facebook έγραψε για την τιμητική διάκριση να βραβευτεί από τον Σ.Ε.Π.Κ.:

«Μια εξαιρετική τιμή μου επιφύλαξε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης. Το να σε βραβεύει, ανάμεσα σε εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ ο πρόεδρος, ο εμβληματικός αρχηγός Παναγιώτης Γιαννάκης και τα μέλη της Διοίκησης του ΣΕΠΚ, αναμφίβολα είναι μια ξεχωριστή τιμή. Μια τιμή που θεωρώ πως αντανακλά σε όλους τους προπονητές της ελληνικής περιφέρειας, μα κυρίως στις γυναίκες προπονήτριες που δίνουν τον δικό τους αγώνα για καταξίωση στο ελληνικό μπάσκετ.
Ευχαριστώ από καρδιάς, λοιπόν, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον ΣΕΠΚ για τη προχθεσινή διάκριση, την αναγνώριση της 40χρονης παρουσία μου στο ελληνικό και στο βολιώτικο μπάσκετ.
Ευχαριστώ τους προπονητές Νίκο Μεντιλίδη και Παναγιώτη Βαφειάδη, που με πίστεψαν και με έφεραν στις Εθνικές ομάδες και ιδιαίτερα στην Εθνική ομάδα νεανίδων, με την οποία γνώρισα μεγάλες Ευρωπαϊκές στιγμές και διακρίσεις. Ευχαριστώ τον Γιώργο Δεληκούρα που μαζί χτίσαμε τον μεγάλο Ευρωπαίο Ολυμπιακό Βόλου. Ευχαριστώ όλες τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων, μα και της υπέροχης ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου που γράψαμε ιστορία στην Ευρώπη. Επίσης τις δεκάδες αθλήτριες και τους αθλητές που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στο παρκέ. Σε όλες και όλους αυτούς ανήκει η προχθεσινή μου διάκριση.
Μαζί με τον άντρα μου, Απόστολο Αποστολάκη, την καλή φίλη-προπονήτρια Άννα Χρήστου, τον Βολιώτη προπονητή Λάμπρο Πρέκα (βραβεύτηκε επίσης γιατί πέρυσι ανέβασε τη Νίκη Βόλου στη Β’ Εθνική) τον γιατρό των εθνικών ομάδων Κώστα Παρίση, μαζί με την ελίτ των Ελλήνων προπονητών, ζήσαμε μια ξεχωριστή βραδιά που θα μείνει με ανεξίτηλα γράμματα χαραγμένη στο αλφαβητάρι των λατρεμένων μου αναμνήσεων…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις