ΠΣΑΠ: Σάρωσαν τα βραβεία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο συνδιεκδικιτής του τίτλου ΠΑΟΚ ήταν οι δυο ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα βραβεία του ΠΣΑΠ την Τρίτη το βράδυ με τις δυο ομάδες να έχουν τους περισσότερους υποψηφίους, τους περισσότερους νικητές αλλά και τους περισσότερους παίκτες στην καλύτερη περσινή ενδεκάδα.

Τον τίτλο του καλύτερου προπονητή πήρε ο Μανόλο Χιμένεθ που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια ενώ καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής ανακηρύχθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και καλύτερος ξένος ο Ουάρντα που έκανε τρομερά πράγματα πέρυσι με τον Ατρόμητο. Όσο για τον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή ήταν ο Τάσος Δουβίκας και καλύτερος γκολκίπερ ο Ανδρέας Γιαννιώτης.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ SUPER LEAGUE

Στην καλύτερη ενδεκάδα που ήταν δωδεκάδα καθώς ισοψήφησαν οι Γιαννούλης και Βιεϊρίνια βρέθηκαν τελικά 12 ποδοσφαιριστές από τον Ατρόμητο, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ είχε τέσσερις παίκτες, ο ΠΑΟΚ είχε τρεις όπως και ο Ατρόμητος ενώ παίκτη στην περσινή καλύτερη ενδεκάδα είχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος), Λέο Μάτος (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Γιαννούλης (Ατρόμητος), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Φερνάντο Βαρέλα (ΠΑΟΚ), Νμίτρο Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ), Αντρές Σιμόες (ΑΕΚ), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Μάρκο Λιβάγια (ΑΕΚ), Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός).

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE O ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Μανόλο Χιμένεθ που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια ήταν ο καλύτερος προπονητής της περσινής Super League σύμφωνα με τα μέλη του ΠΣΑΠ. Ο Ισπανός κέρδισε τον τίτλο από τους Λουτσέσκου και Κάναντι οι οποίοι ήταν οι άλλοι δυο υποψήφιοι.

Ο Χιμένεθ παρέλαβε το βραβείο του από τον Μπάμπη Ζελενίτσα και τόνισε: “Για μένα είναι μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους υποψήφιους και σε όσους έχουν πάρει τα βραβεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές μου, το σύνολο των ανθρώπων της ΑΕΚ καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι”.

 Και μετά από σχετική ερώτηση πως δεν άντεξε μακριά από την Ελλάδα απάντησε: “Η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολο να φύγω. Έγιναν όλα γρήγορα με την Λας Πάλμας. Χάρηκα όταν έμαθα πως είμαι υποψήφιος για τα βραβεία του ΠΣΑΠ αλλά τελικά η ΑΕΚ με έφερε νωρίτερα”.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ SUPER LEAGUE Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Με 17 γκολ στην περσινή Super League ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Ο Σέρβος στράικερ δεν βρέθηκε στην εκδήλωση με άνθρωπο της ομάδας του ΠΑΟΚ να παραλαμβάνει το βραβείο και να ευχαριστεί άπαντες εκ μέρος του Πρίγιοβιτς.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΤΗΣ SUPER LEAGUE O ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γιαννιώτης, ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος γκολκίπερ της περσινής περιόδου με τον 26χρονο τερματοφύλακα να είναι μπροστά από τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ο ίδιος ανεβαίνοντας να πάρει το βραβείο του στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο ιδίως αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη βράβευση: “Αυτό το βραβείο φέτος είναι ιδιαίτερο για μένα, έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν αλλά και τους ανθρώπους του Ατρόμητου που έδειξαν ότι πιστεύουν σε μένα. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου και να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρέχουν”.

 Ενώ όταν ανέβηκε στο βάθρο για να παραλάβει το βραβείο του για την καλύτερη ενδεκάδα και μετά από σχετική ερώτηση για τις δυσκολίες που περνάει υποστήριξε: “Κάποια πράγματα γίνονται για καλό. Ελπίζω να συνεχίσω να δουλεύω, να βελτιώνομαι, για να μείνω σε καλή κατάσταση και να συνεχίσω το καλοκαίρι κάπου άλλου”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE Ο ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΒΙΚΑΣ

Στον Αστέρα και τον Τάσο Δουβίκα πήγε το βραβείο για τον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή της περσινής Super League. Ένα βραβείο που διεκδίκησαν επίσης οι Κώστας Γαλανόπουλος και Δημήτρης Λημνιός.

Ο διεθνής με την Ελπίδων επιθετικός κατά την παραλαβή του βραβείου του δήλωσε: “Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Αστέρα και όσους με στηρίζουν στα εύκολα και τα δύσκολα”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΞΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE Ο ΟΥΑΡΝΤΑ

Ο Αμρ Ουάρντα ο οποίος με τη φανέλα του Ατρόμητου πέρυσι έκανε πράγματα και θαύματα αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν παίρνοντας τον τίτλο από τους Αραούχο (ΑΕΚ) και Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα) που διεκδίκησαν το βραβείο.

Ο Αιγύπτιος κάνοντας και τη σχετική πλάκα παραλαμβάνοντας το βραβείο μιλώντας πότε στα αγγλικά και πότε στα ελληνικά είπε:

“Ευχαριστώ όλους όσους μας ψήφισαν. Την οικογένεια μου που βρίσκεται στην Αίγυπτο. Τον Ατρόμητο, τον ΠΑΟΚ στον οποίο έπαιξα για έτσι μήνες. Θεωρώ την Ελλάδα ως σπίτι μου. Σέβομαι κάθε ομάδα, δεν έχω πρόβλημα με κανέναν τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό απλά αστειεύομαι αρκετές φορές επειδή ξέρω ότι στην Ελλάδα τους αρέσει να αστειεύονται και για αυτό αστειεύομαι και εγώ”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος έβαλε το χεράκι του ώστε η ΑΕΚ να φτάσει στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος ψηφίστηκε από τα μέλη του ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Οι τρεις που διεκδίκησαν τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή ήταν οι Χριστοδουλόπουλος, Πέλκας και Βασιλακάκης με τον διεθνή επιθετικό του Ολυμπιακού να παίρνει το βραβείο και να δηλώνει:

“Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠ. Είναι μεγάλη τιμή που μου γίνεται από τους συναδέλφους μου. Χαίρομαι που βλέπω και πολλά πρόσωπα με τα οποία έχω συνεργαστεί στο παρελθόν όπως ο κ. Νιόπλιας που είχε την όρεξη και τη διάθεση να δουλέψει μαζί μου. Είναι ένα σημαντικό βραβείο για μένα που μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω και να διεκδικήσω όσα όνειρα μου έχουν απομείνει”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ

Τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό διεκδίκησαν τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα που παίζει εκτός Ελλάδος. Ο λόγος για τους Κώστα Μανωλά, Κώστα Μήτρογλου και Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Το βραβείο κέρδισε ο Κώστας Μανώλας με τον διεθνή αμυντικό λόγω υποχρεώσεων με τη Ρόμα στο Champions League να μην βρίσκεται στην αίθουσα και το βραβείο να παραλαμβάνει ο θείος του Στέλιος Μανωλάς ο οποίος μετέφερε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του διεθνή αμυντικού.

Ο Μανωλάς έστειλε και ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα λέγοντας: “Θα ήθελα να είμαι κοντά σας. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για την τιμή που μου έκανε. Οι υποχρεώσεις μου με την Ρόμα δεν μου επιτρέπουν να είμαι κοντά σας. Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο για μένα ώστε να συνεχίσω ανάλογα”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος που ήταν πέρυσι στον πάγκο του ΟΦΗ πήρε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της Football League διεκδικώντας το βραβείο μαζί με τους Τάκη Γκώνια και Γιάννη Πετράκη.

Ο Έλληνας τεχνικός είπε κατά την παραλαβή του βραβείου του: “Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τους παίκτες που είχα πέρυσι στην ομάδα αλλά και τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου”.

Σε ερώτηση γι τη φετινή πορεία του ΟΦΗ και το γεγονός πως ο ίδιος είναι πλέον εκτός ομάδας είπε: “Ο ΟΦΗ πέρυσι ήταν στη διάλυση και με τιμάει ιδιαίτερα που τον κρατήσαμε όρθια, όλα τα άλλα θα τα πω άλλη στιγμή”.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ

Ο Δημήτρης Μάνος ήταν το… μεγαλύτερο κανόνι της περσινής Football League με τον επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα να παραλαμβάνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Football League ως παίκτης του ΟΦΗ και να δηλώνει: “Είναι σημαντικό αυτό το βραβείο για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και την οικογένεια μου που είναι συνέχεια δίπλα μου”. 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΕΖΟΣ

Ο Γιώργος Στρέζος, επίσης του ΟΦΗ, αναδείχτηκε ως ο καλύτερος γκολκίπερ της περσινής Football League διεκδικώντας το βραβείο μαζί με τους Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο του Άρη και Βασίλη Σούλη της Παναχαϊκής.

Ο Στρέζος είπε κατά την παραλαβή του βραβείου του: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή της ομάδας κ. Παπαδόπουλο και το τεχνικό τιμ για την πετυχημένη σεζόν που είχαμε πέρυσι με τον ΟΦΗ. Θα ήθελα να αφιερώσω το συγκεκριμένο βραβείο στην οικογένεια μου”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΔΑΣ

Ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Ξύδας αναδείχτηκε ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στην Football League αγωνιζόμενος την περσινή σεζόν στον Κισαμικό. Ο Ξύδας σημείωσε ανεβαίνοντας να παραλάβει το βραβείο του: “Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του ΠΣΑΠ και την οικογένεια μου για αυτό το βραβείο”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΞΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE Ο ΟΥΓΚΟ ΚΑΪΠΕΡΣ

Ο Ούγκο Κάιπερς που ξεχώρισε πέρυσι στην Football League με τον Εργοτέλη και φέτος έχει πάρει μεταγραφή στη Νότιγχαμ ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν και κατά την παραλαβή του βραβείου του μιλώντας στα ελληνικά ευχαρίστησε τα μέλη του ΠΣΑΠ για αυτή την ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπο του.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ

Πλην του βραβείου του πρώτου σκόρερ, ο Δημήτρης Μάνος, ανακηρύχθηκε και στον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή της Football League με τον επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα που ανήκει στον Ολυμπιακό, να παραλαμβάνει το δεύτερο βραβείο του και να δηλώνει διπλά χαρούμενος για την τιμή που του έγινε.

ΕΙΔΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΤΑΣΟ ΘΕΟ

Ακολούθησε μια αρκετά τιμητική βράβευση στον γιατρό του Ολυμπιακού, Τάσο Θέο, ο οποίος αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια με τις άμεσες επεμβάσεις του έχει βοηθήσει αρκετούς παίκτες να αποφύγουν τα χειρότερα με τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη στο “Γ. Καραϊσκάκης” με τον τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη.

Ο γιατρός του Ολυμπιακού υποστήριξε: “Ευχαριστώ τον ΠΣΑΠ για αυτό το βραβείο που επικροτεί την προσπάθεια όλων των ιατρών στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των τραυματιών. Ευχαριστώ την οικογένεια μου που ανέχεται την απουσία μου για τη… διπλή ζωή που κάνω. Ευχαριστώ φυσικά τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο της ομάδας τον Βαγγέλη Μαρινάκη που με έχει κάνει μέλος της ομάδας”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Οι ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν στη Super League κλήθηκαν να ψηφίσουν και τον καλύτερο διαιτητή της περσινής Super League με τους τρεις υποψηφίους να είναι οι Γιώργος Κομίνης, Τάσος Παπαπέτρου και Τάσος Σιδηρόπουλος.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο πήρε ο Τάσος Παπαπέτρου ο οποίος είπε κατά την βράβευση του:

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ. Είναι σημαντικό όταν ξέρεις ότι συνεχίζουν να σε ψηφίζουν οι ποδοσφαιριστές. Θέλω να τους πω ότι θα δίνω σε κάθε ματς τον καλύτερο μου εαυτό για να τους δικαιώσω που με ψηφίζουν”.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ FAIR PLAY ΣΕ ΝΑΖΛΙΔΗ, ΣΙΩΠΗ, ΡΙΣΒΑΝΗ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ, ΚΟΡΜΠΟ

Βραβείο Fair Play πήρε αρχικά ο Θωμάς Ναζλίδης για μια δήλωση του μετά το περσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με την ΑΕΛ για το τρομερό γκολ με βολ πλανέ που είχε πετύχει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και με το οποίο η ομάδα της Λάρισας είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Μάλιστα το βραβείο στον Ναζλίδη παρέδωσε ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος με τους δυο τους να κάνουν και σχετική πλάκα την ώρα που ανέβηκαν στη σκηνή καθώς κατάγονται από το ίδιο χωρίο.

Το δεύτερο βραβείο Fair Play πήγε στους Σιώπη, Κόρμπο, Γιαννιώτη και Ρισβάνη για το στιγμιότυπο που πρόσφεραν οι τέσσερις ποδοσφαιριστές μετά το περσινό Ατρόμητος-Πανιώνιος όταν μίλησαν όλοι μαζί στην κάμερα με τον Σιώπη μάλιστα να έχει τον ρόλο του δημοσιογράφου.

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ, ΝΙΟΠΛΙΑΣ, ΒΑΖΕΧΑ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν και τρεις τιμητικές βραβεύσεις προς ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη αφορούσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή να παραλαμβάνει το βραβείο του από τον υφυπουργό αθλητισμού και πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Ακολούθησε η τιμητική βράβευση στον Νίκο Νιόπλια επίσης για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον πρόεδρο της Super League, κ. Μπαταγιάννη να βραβεύει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και του Εργοτέλη.

Η τρίτη τιμητική βράβευση αφορούσε τον Κριστόφ Βαζέχα ο οποίος επίσης βραβεύθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον παλαίμαχο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Τάκη Οικονομόπουλο.

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις