Κοινή δήλωση από Ακτσιαλή και Αγγελόπουλο για την ΕΠΣΘ

Σε κοινή δήλωση προέβησαν οι Σπύρος Αγγελόπουλος Αντώνης Ακτσιαλής σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΠΣΘ. Οι δύο παράγοντες τονίζουν ότι αναγνωρίζουν μόνο τη διοίκηση του Μπάμπη Πάσχου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με όσα προσπαθεί να κάνει το Δ.Σ. που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο. Το κείμενο της δήλωσης αναφέρει τα εξής:…

…«Το τελευταίο διάστημα κάναμε μια προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με τους παράγοντες των σωματείων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας, για να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την τιμωρία της ΕΠΣΘ από την ΕΠΟ. Πρόβλημα για το οποίο δεν φέρουν ευθύνη τα σωματεία αλλά ούτε κι εμείς, αφού ήμασταν οι μόνοι που διαχωρίσαμε εγκαίρως τη θέση μας από τις ανόητες, άκαιρες και άσκοπες μεθοδεύσεις της Ενώσεώς μας σε βάρος της Ομοσπονδίας.
Αυτή η προσπάθεια δεν στηρίχτηκε δυστυχώς από το σύνολο των σωματείων, είτε λόγω πιέσεων που δέχθηκαν όσον αφορά την λειτουργία των ομάδων τους (γηπεδικό, οικονομικό κλπ), είτε επειδή είδαν με επιπολαιότητα την όλη υπόθεση και πίστεψαν πως στο τέλος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρισκόταν λύση.
Δυστυχώς σήμερα φτάσαμε σε μια διοίκηση πρωτοδικείου, η οποία μόνη της αποφασίζει και διατάζει εκλογές κατά πώς την βολεύει, θέτοντας άμεσα χρονοδιαγράμματα που κανένας άλλος πλην των δικών τους δεν μπορούν να εφαρμόσουν, με την Ένωση κλειστή κι αρνητική σε όποια μορφή βοήθειας για την κατάθεση υποψηφιοτήτων (πρότυπα έντυπα, βεβαιώσεις κλπ). Στο σημείο μηδέν λοιπόν, οδηγούμεθα σε εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο υμετέρων και μέσω μιας διοίκησης μη αναγνωρισμένης από την ΕΠΟ, αφού προέκυψε με διαδικασίες απαράδεκτες προς τα καταστατικά της UEFA, της ΕΠΟ αλλά και της ΕΠΣΘ που αυτή τη στιγμή έχει εκλεγμένη διοίκηση οκτώ συμβούλων.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει η αναγνωρισμένη και τυπικώς σε ισχύ διοίκηση των οκτώ, με πρόεδρο τον κ. Πάσχο που κι αυτή φέρει βαρύτατες ευθύνες για το αδιέξοδο, με την οποία δεν συντασσόμαστε όπως κακώς γράφτηκε σε δημοσιεύματα. Εμείς συντασσόμαστε μόνο με τα σωματεία , κι αναγνωρίζουμε τους θεσμούς του αθλητισμού και κανέναν άλλον. Δεχόμαστε όμως ότι αυτή η διοίκηση είναι η μόνη που έχει το δικαίωμα να καλέσει Γενική Συνέλευση για τη διενέργεια γενικών εκλογών και την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου ή συμπληρωματικών εκλογών για την στελέχωση του υπάρχοντος.
Θέλουμε, να ενημερώσουμε πως μαζί μας υπάρχει ικανός αριθμός υποψηφίων να στελεχώσουμε ψηφοδέλτιο, αλλά δεν είχαμε τη διάθεση να το κάνουμε αναγνωρίζοντας μια δήθεν διοίκηση πρωτοδικείου που όλοι ξέρουμε γιατί προέκυψε κι όλοι έχουμε την αίσθηση, για να μην πούμε βεβαιότητα, πως δεν θα σταθεί ικανή να λύσει το πρόβλημα.
Τέλος, θέλουμε να ευχηθούμε καλή πορεία στους τρεις συλλόγους της Γ’ Εθνικής που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Εμείς θα παρακολουθούμε με αγωνία την κατρακύλα αυτή του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου, σταθήκαμε πάντοτε με το δίκαιο και το σωστό όπως απέδειξαν τα γεγονότα, τον αγώνα μας τον δώσαμε κι αν εξαιτίας των εξελίξεων χρειαστεί να επανέλθουμε, θα το κάνουμε με μοναδικούς συμμάχους μας τους ερασιτέχνες παράγοντες από τους οποίους ζητούμε να προσέξουν, ώστε να μην χρεωθούν την καταστροφή του ποδοσφαίρου και των ομάδων τους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις