Κ. Βελιτζέλος: Τραβάμε μια γραμμή και κοιτάζουμε μπροστά

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico»μίλησε ο νέος προπονητής του Γ.Σ. Αλμυρού, Κώστας Βελιτζέλος.

Ο 47χρονος τεχνικός παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Αλμυρού, τονίζοντας πως η ομάδα του θα πάρει τους βαθμούς που απαιτούνται για να παραμείνει στην κατηγορία, χωρίς να μπει σε περιπέτειες, ενώ αναφέρθηκε και στο κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακού-Νίκης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Βελιτζέλου:

Για το αν ο Αλμυρός, βάσει του υλικού που διαθέτει, μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του, αποφεύγοντας να μπλέξει σε περιπέτειες: «Μετά από μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, όλοι στον Αλμυρό θα πρέπει να τραβήξουμε μία γραμμή και να κοιτάξουμε μπροστά. Με βάση την εικόνα της ομάδας, η βαθμολογική συγκομιδή θα έπρεπε να είναι ανάλογη μ’ αυτή που είχε ο Αλμυρός από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και τον Νοέμβριο, που ήταν ψηλά στη βαθμολογία. Μετά, όμως, από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, συσσωρεύτηκε αρνητική ενέργεια στην ομάδα και ο σύλλογος έχασε έδαφος στη βαθμολογία. Θεωρώ ότι η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα, αν κρίνω και από την ποιότητα του ρόστερ. Το θέμα έχει να κάνει καθαρά με το ψυχολογικό κομμάτι».

Για το γεγονός πως έχει ήδη πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς στα «χαρτιά» με την Αναγέννηση, ενώ υπάρχουν μπροστά και τα ματς με Νίκη και Ολυμπιακό: «Θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν επτά ομάδες, οι οποίες, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο, εμπλέκονται στη διαδικασία της παραμονής στην κατηγορία. Από αυτές μόνο τρεις ομάδες παίρνουν τους τρεις βαθμούς στα «χαρτιά» στο παιχνίδι με την Καρδίτσα. Παράλληλα πέντε ή έξι ομάδες, αν δεν κάνω λάθος, θα κληθούν να παίξουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι, είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με τη Νίκη. Αν θεωρήσουμε ότι Ολυμπιακός και Νίκη είναι μία ξεχωριστή κατηγορία σ’ αυτόν τον όμιλο, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, έχουμε μπροστά μας έξι παιχνίδια που μπορούμε να έχουμε τη συγκομιδή που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό η παραμονή εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική μας παρουσία».

Για το αν έχει εικόνα από το ρόστερ της ομάδας: «Με αρκετούς ποδοσφαιριστές συνεργάστηκα στη Νίκη, ενώ άλλους τους γνώριζα ως αντιπάλους. Έχω εικόνα για τα παιδιά και την ομάδα και πιστεύω πως το υλικό είναι καλό.

Μπορώ να πω, ότι η δουλειά που έγινε στην ομάδα από τον προηγούμενο προπονητή, ήταν πάρα πολύ καλή και το διαπίστωσα στην πρώτη προπόνηση, όπου στον τομέα της φυσικής κατάστασης οι ποδοσφαιριστές είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι αυτό που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα,  μπορεί στα τρία μέτρα να βρίσκεται ένας συμπαίκτης μας και να μην τον βλέπουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Να αλλάξει η ψυχολογία μας και να πάρουν οι παίκτες αυτό που έπαιρναν μέσα στο γήπεδο μέχρι το Νοέμβριο. Γιατί, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ξέχασαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Για τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ και πόσο αυτές επηρεάζουν την ομάδα: «Όταν φεύγουν βασικά εργαλεία, στο μεταβατικό στάδιο μέχρι να έρθουν οι νέοι παίκτες, σίγουρα το γεγονός παίξει ρόλο στη λειτουργία της ομάδας. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο παιχνιδιού που ταιριάζει σ’ αυτό το υλικό που διαθέτει ο Αλμυρός, για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τα αποτελέσματα που πρέπει για την υλοποίηση του στόχου της».

Για το πως βλέπει το κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακού-Νίκης: «Πραγματικά ένα τέτοιο παιχνίδι, Ολυμπιακού-Νίκης, είναι να το χαίρεσαι και να το ζεις. Και επειδή το έχω ζήσει και από μέσα και απέξω, είναι ιδιαίτερο και από τις δύο πλευρές. Θεωρώ και τις δύο ομάδες πάρα πολύ δυνατές για την Γ’ Εθνική κατηγορία. Δεν μπορώ να προβλέψω ποια ομάδα θα κερδίσει το παιχνίδι. Είναι ένα ματς που θα παιχτεί στη σκακιέρα και θα κριθεί στη λεπτομέρεια. Όποιος κάνει το παραπάνω λάθος, ενδεχομένως να χάσει και το παιχνίδι. Τον πρώτο λόγο, βαθμολογικά, τον έχει η Νίκη, που ενδεχομένως θα παίξει για δύο αποτελέσματα. Αλλά αυτό είναι και ρίσκο, με την έννοια πως όταν κατεβαίνεις για δύο αποτελέσματα πολλές φορές αυτό γυρίζει μπούμερανγκ. Για τους φιλάθλους, πάντως, είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο και σπουδαίο παιχνίδι.

Τις περισσότερες φορές, όταν οδηγείσαι σ’ ένα λάθος, έχει να κάνει με το κομμάτι της ψυχολογίας και όχι της ικανότητας. Οι παίκτες που θα επιβαρυνθούν παραπάνω ψυχολογικά από το παιχνίδι, θα κάνουν και τα περισσότερα λάθη. Σίγουρα η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες, με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο τους για την Γ’ Εθνική…»

.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις