Ψυχρολουσία στο 89′ για Ολυμπιακό με Ντιναμό Κιέβου

Ο Ολυμπιακός κρατούσε μέχρι το 89’ το υπέρ του σκορ, αλλά η Ντιναμό Κιέβου έφυγε με 2-2 από το Καραϊσκάκη και έκανε δυσκολότερο το έργο των Πειραιωτών για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς, απ’ όπου θα απουσιάσει ο Καμαρά, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε δυο φορές, όμως σε καμία δεν κατάφερε να διατηρήσει την άμυνά της ασφαλή. Το τελικό 2-2 απεικονίζει τις αμυντικές αδυναμίες που εμφάνισε. Και στα δυο γκολ των Ουκρανών Σισέ και Βούκοβιτς κάνουν ένα σωρό λάθη, αφήνοντας τον χώρο στον Μπουγιάλσκι και τον Βέρμπιτς να σκοράρουν με άνεση. Κάκιστες αντιδράσεις από το δίδυμο των στόπερ, που δεν ενέπνευσε εμπιστοσύνη σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Ντίας στον αντίποδα έπαιξε εξαιρετικά στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, αφού εκτός από το εξαιρετικό του γκολ, αποτελούσε διαρκή κίνδυνο για την ουκρανική άμυνα, με καλές κούρσες, σωστές μεταβιβάσεις κι ενεργητική παρουσία.

Η δύναμη της έδρας και οι φυσικές δυνάμεις των «ερυθρόλευκων» τους οδήγησαν σε ένα εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο. Σε αυτό το διάστημα ευτύχησε ο Ολυμπιακός να προηγηθεί με τον Χασάν στ 10’. Ο Φορτούνης κοντρόλαρε εξαιρετικά στην πολύ καλή μπαλιά του Γκιγιέρμε, κινήθηκε όμορφα με τον Σαμπάνοφ πάνω του και πάσαρε στον Χασάν, που ελίχθηκε και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0, ξεσηκώνοντας το «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο 19’ η φόρα των Πειραιωτών τους έφερε πολύ κοντά στο 2-0, όταν ο Φορτούνης έκλεψε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή μετά το απρόσεκτο γύρισμα του Κεντζιόρα, ντρίμπλαρε και τον τερματοφύλακα Μπόικο, ωστόσο από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Ωστόσο το φρενήρες ξεκίνημα σταμάτησε κάπου εκεί. Η αντίδραση της άνευρης ως τότε Ντιναμό της έδωσε μέτρα και οριακά την κατοχή της μπάλας (48-52%). Παρότι ο Σολ παρέμενε αποκομμένος στην κορυφή, ο Βέρμπιτς ακίνδυνος από αριστερά και ο Σαπαρένκο κλεισμένος καλά από τον Καμαρά, τα λάθη στις μεταβιβάσεις του Ολυμπιακού έφερναν τους Ουκρανούς όλο και συχνότερα σε θέση βολής έξω από την περιοχή.

Το πέρασμα της ώρας έβρισκε τον Ολυμπιακό να ξεκινά τις αντεπιθέσεις του με όλο και λιγότερους παίκτες και από όλο και πιο πίσω. Τελικά στο 27’ η οπισθοχώρηση κόστισε, με τον Τσιμίκα να αργεί να πάει στην μπάλα πάνω στον Κετζιόρα, αυτόν να γυρίζει στο πέναλτι και τον αμαρκάριστο Μπουγιάλσκι να πλασάρει εύστοχα για την ισοφάριση.

Έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σαφώς επηρεασμένοι από το εντός έδρας γκολ που δέχθηκαν. Η έμπνευση, όμως, του Ζιλ Ντίας τους χάρισε και πάλι το προβάδισμα. Στο 40’ ο Πορτογάλος στόπαρε υπέροχα έξω από την περιοχή κι εξαπέλυσε τρομερό σουτ που κατέγραψε εντυπωσιακή πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα της Ντιναμό και βάζοντας εκ νέου «φωτιά» στο φαληρικό γήπεδο.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να δείχνουν σε ισορροπία, αλλά τους Ουκρανούς ολοένα και πιο απειλητικούς με την πάροδο του χρόνου. Το φάουλ του Βέρμπιτς στο 64’ έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σα, ο οποίος χρειάστηκε να εξουδετερώσει με υπέροχη απόκρουση το σουτ του Τσιγκάνκοφ στο 70’.

Η Ντιναμό συνέχισε να πιέζει και η αντίδραση του Ολυμπιακού ερχόταν μόνο με προσπάθειες αντεπιθέσεων. Μια απ’ αυτές δεν οδήγησε στο 3-1, όταν στο 72’ ο Ποντένσε βγήκε απέναντι στον Μπόικο, αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ.

Η αμυντική γραμμή των Πειραιωτών αποφορτίστηκε κάπως μετά το 70’, αλλά τα λάθη συνεχίστηκαν. Η πίεση της Ντιναμό εντάθηκε ξανά προς το τέλος και τελικά δικαιώθηκε. Στο 89’ ο Γκαρμάς έκανε σέντρα από αριστερά, ο Τσιγκάνκοφ πάσαρε με το κεφάλι στον Βέρμπιτς κι εκείνος με δυνατό σκαστό σουτ νίκησε τον Σα και αφού Βούκοβιτς, Σισέ αντέδρασαν πολύ καθυστερημένα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς χειροκροτούν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που πάντως ταξιδεύουν την επόμενη εβδομάδα στην Ουκρανία με ένα κακό εντός έδρας αποτέλεσμα στις αποσκευές τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (81’ Χριστοδουλόπουλος), Ντίας (86’ Μασούρας), Φορτούνης (68’ Νάτχο), Χασάν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπουρντά, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σαπαρένκο (83’ Γκαρμάς), Σεπέλιεφ, Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς, Σολ (82’ Ρουσίν).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις