Παραμένει ο Βασιλειάδης, παραμένουν και οι εκκρεμότητες για τη Super League 2

Ο Γιώργος Βασιλειάδης παρέμεινε στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού μετά και τον χθεσινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, όπως συνέβη και στον προηγούμενο, ωστόσο, παραμένει σε εκκρεμότητα, τόσο η κατάθεση του αθλητικού νομοσχεδίου που είχε τεθεί σε διαβούλευση τον περασμένο Δεκέμβριο, με σκοπό να κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο, αλλά και η τροπολογία σχετικά με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Αυτή τη στιγμή, ενώ η ΕΠΟ έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, με τη δημιουργία της Super League 2 (θα μπει ανάμεσα στη σημερινή Super League, η οποία θα μετονομαστεί σε Super League 1 και στη Football League, η οποία ουσιαστικά θα γίνει «Γ’ Εθνική».

Εκκρεμεί εκτός από την τροπολογία Βασιλειάδη να προσδιοριστεί και το νομικό καθεστώς της Super League 2 και της Football League, αλλά και το αν η Super League 2 θα λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο του συνεταιρισμού της Super League (κάτι που αυτή τη στιγμή έχει και τις περισσότερες πιθανότητες) ή θα είναι μία αυτόνομη νέα Λίγκα.

Όλα αυτά επηρεάζουν και τον τρόπο τέλεσης του κυπέλλου Ελλάδος την επόμενη χρονιά. Διότι αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν το σύστημα διεξαγωγής θα παραμείνει το ίδιο και αν θα μετέχουν, όπως και φέτος, ερασιτεχνικές ομάδες.

Η καθυστέρηση, πιθανόν να επηρεάζει και τη διαπραγμάτευση που θα κάνει η ΕΠΟ για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αφού η συμφωνία με το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, λήγει στο τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις