Σε διασυλλογικό αγώνα στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς η ποδηλασία της Νίκης Βόλου

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, το τμήμα ποδηλασίας του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» θα συμμετέχει στο διασυλλογικό αγώνα mountain bike Ολυμπιακής μορφής cross country στο Μεγαλόβρυσο του Δ. Αγιάς με επτά αθλητές στις κατηγορίες εφήβων, κορασίδων, elit ανδρών, ανδρών 30-39 ετών, ανδρών 40-49 ετών και ανδρών 50-59 ετών.

Ο αγώνας προβλέπεται συναρπαστικός, μιας και μάλλον οι αθλητές μας θα έχουν να αντιμετωπίσουνε χιονισμένο τερέν, ανηφόρες με κλίσεις 25%+, τεχνικά μονοπάτια, περάσματα από  καλντερίμια και γέφυρες. Θα διανυθούν περίπου 25 χιλιόμετρα και θα περάσουνε μέσα από το χωριό τέσσερις φορές ανεβαίνοντας συνολικά υψόμετρο 600 μέτρων.

Ευελπιστούμε να φέρουμε στην νεοσύστατη ομάδα μας και στην πόλη μας μετάλλια στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς που διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00 για τις μικρές κατηγορίες και θα τελειώσει περίπου στις 15:00.

 

Λίγα λόγια για το χωριό

Στα 600μ, σε πλάτωμα του Κισσάβου βρίσκεται το Μεγαλόβρυσο (Νιβόλιανη= ουράνια πόλη). Χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός, ακόμη και τα σπίτια του χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία ως προς το χρώμα τους. Χτισμένο πάνω σε δυο λοφοσειρές στις πλαγιές της Όσσας, 7χλμ από την Αγιά και 43χλμ από την Λάρισα.

Οι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία, την δενδροκομία και την κτηνοτροφία. Η βρύση “Μεσοχώρι” κοσμεί το χωριό, ενώ η πηγή “Μεγάλη Βρύση” που το υδρεύει και το αρδεύει, θα αποζημιώσει τον επισκέπτη που έχει πρόσβαση τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο.

Η θέα από τη θέση “Καραούλι, 200μ έξω από το χωριό προσφέρει επαφή με παρθένα κυριολεκτικά φύση. Από το χωριό έχετε θέα στο Αιγαίο, τον κάμπο της Αγιάς, το Μαυροβούνι, το Πήλιο, τον Θεσσαλικό κάμπο, τις Σποράδες και με καθαρή ατμόσφαιρα την Χερσόνησο του Άθω.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις