Ψυχωμένος και καλύτερος ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τη Νίκη (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε στο «κλάσικο» του Βόλου, επικρατώντας με 2-0 της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο και πέρασε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τέρματα των Ζγκούρι και Οικονομόπουλου, πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο «τρίποντο», που τους οδηγεί στην κορυφή του ομίλου, μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής και πιθανότατα απευθείας στη Football League, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα από το 1’ με κοντινό πλασέ του Ζγκούρι, ενώ στο 34’ ο Οικονομόπουλος κατάφερε με κοντινή προβολή να κάνει το 2-0, βάζοντας γερά θεμέλια για την υπόθεση νίκη. Μάλιστα, και στις δύο φάσεις την ασίστ στους συμπαίκτες του μοίρασε ο Λώττας. Αντίθετα, από την πλευρά των «κυανόλευκων» η μοναδική φάση στο πρώτο 45λεπτο ήταν η κοντινή κεφαλιά του Μαντζίρη, η οποία δεν ανησύχησε τον Γιακουμή.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε με 10 παίκτες από νωρίς, καθώς ο  Ναζίμ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από το 49’. Η Νίκη θέλησε να πιέσει για να πετύχει ένα τέρμα που θα τη έβαζε ξανά στο ματς, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν σωστά, κρατώντας το «μηδέν» στα μετόπισθεν. Επίσης, ο Νικολακάκης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 69’, καθώς το σουτ του δεξιού οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Αποστολίδη, κατέληξε πάνω από τον οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Νίκης.


Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «ερυθρόλευκων» πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Νικολακάκης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ρόκας και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, που είχαν μπροστά τους στον άξονα, σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Σερτζίνιο από την αριστερή πλευρά και ο Ζγκούρι από τη δεξιά. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ προτιμήθηκε ο Μάντζιος.

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Ράτκο Ντόστανιτς, παρέταξε τους «κυανόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αποστολίδης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά παρατάχθηκαν οι Μετούσι, Καρτσαμπάς, Παπαδήμας και Θ. Παπαδόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ιορδανίδης και Ρόβας, ενώ επιθετικοί μέσοι ήταν οι Κέρι (δεξιά), Ταβάρες (κέντρο) και Δεμηρτζόγλου. Επίσης, ο Μαντζίρης αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος».

Προβάδισμα με Ζγκούρι και Οικονομόπουλο για τον Ολυμπιακό
Πριν συμπληρωθεί καν το 1’, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Λώττας με τακουνάκι τροφοδότησε τον Ζγκούρι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να γράψει το 1-0 για τους γηπεδούχους. Οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Καραντώνης, πήρε επάνω του τη φάση και καταλόγισε κανονικά το τέρμα υπέρ των «ερυθρόλευκων».
Στο 15’ ο Μάντζιος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Καρτσαμπά και κατέληξε στα χέρια του Αποστολίδη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε και πάλι να σκοράρει. Ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο Μάτζιος έπιασε αέρα και δεν μπόρεσε να γράψει από κοντά το 2-0 και μάλιστα με εξουδετερωμένο τον Αποστολίδη.
Στο 25’ η Νίκη Βόλου δημιούργησε την πρώτη και τη μοναδική ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κέρι έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Μαντζίρη να κερδίζει τους αντιπάλους του και να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Γιακουμή. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να πιέζει και στο 34’ σημείωσε το 2-0, σε όμοια φάση με εκείνη του 18’, όπου ο Μάντζιος δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά. Ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, αλλά αυτή τη φορά ο Οικονομόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, γράφοντας το 2-0.
Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Λώττας επιχείρησε το μακρινό σουτ στο 43’, με τον Αποστολίδη να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας και να τη μπλοκάρει με ευκολία. Επίσης, στο 47’ ο Κέρι βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενους τον «ερυθρόλευκων» και στη συνέχεια να απομακρύνεται από την περιοχή του Γιακουμή. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φάση ο αρχηγός της Νίκης Βόλου ζήτησε κάτι παραπάνω, καθώς βρέθηκε εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής του αγώνα, κ. Καραντώνης ζήτησε να συνεχιστεί το ματς.



Κράτησε το σκορ ο Ολυμπιακός, παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα
Τέσσερα λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ναζίμ αποβλήθηκε από το παιχνίδι (δεύτερη κίτρινη κάρτα), αφήνοντας τον Ολυμπιακό Βόλου με δέκα παίκτες για τη συνέχεια του αγώνα. Στο 56’ ο Ζγκούρι έπιασε τη γυριστή κεφαλιά από κοντά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λώττα από τη δεξιά πλευρά, όμως, ο Αποστολίδης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα τη μπάλα.
Στο 63’ ήταν η σειρά της Νίκης Βόλου να απειλήσει, ο Μαντζίρης σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή. Στο 69’ ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την υπόθεση νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν με τον Νικολακάκη σε θέση βολής από αντεπίθεση, αλλά ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη.


Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 70’, ο Βουκομάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, αλλά ο Γιακουμής που ήλεγχε τη φάση, μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι το φινάλε του αγώνα, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ και έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύρισε ένα πολύτιμο «τρίποντο», με το οποίο επιστρέφει στην κορυφή.

Συγκλονιστικός ο κόσμος του Ολυμπιακού και της Νίκης
Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου έδωσαν το «παρών» στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ώστε να στηρίξουν από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Περικλή Αμανατίδη και του Ράτκο Ντόστανιτς, αντίστοιχα. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» έγιναν ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ σημαντικά ενίσχυσαν την ομάδα τους και οι φίλοι των «κυανόλευκων», που τραγουδούσαν για την αγαπημένη τους, Νίκη. Τελικά, το «κλάσικο» κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι», νίκη που την πανηγύρισαν ιδιαίτερα, καθώς το ντέρμπι της πόλης είχε «ερυθρόλευκη» απόχρωση.

Προβάδισμα τίτλου-ανόδου για τον Ολυμπιακό Βόλου
Ο Ολυμπιακός Βόλου πλέον  έφτασε τους 50 βαθμούς, καθώς μετρά 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Αντίθετα, η ομάδα της Νίκης Βόλου έμεινε στους 50 βαθμούς, και πλέον μετρά 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Έτσι, μετά το τέλος του «κλάσικο», το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, πράγμα που πρόκειται να αλλάξει μόνο με στραβοπάτημα των «ερυθρόλευκων», καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή «κρατούν» την τύχη στα χέρια τους.


Σκόρερ: 1’ Ζγκούρι, 34’ Οικονομόπουλος.
Κόκκινες: 49’ Ναζίμ.
Κίτρινες: 26’ Ζγκούρι, 30’ Ναζίμ-3’ Αποστολίδης, 47’ Δεμηρτζόγλου.
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Παπαδάκης, Γιάντσης (Ημαθίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης (85’ Παπαϊωάννου), Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο (91’ Σαχινίδης), Ρόκας, Μάντζιος, Λώττας (87’ Κόλα), Ζγκούρι (74’ Φλίγκος).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Ρόβας (84’ Τσιώλης), Παπαδήμας, Καρτσαμπάς, Ταβάρες (57’ Βουκομάνοβιτς), Ιορδανίδης, Μαντζίρης, Κέρι, Δεμηρτζόγλου (73’ Δεμηρτζόγλου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις