Ισοπαλία με… χαμένη την ΑΕΛ

Ισοπαλία με γεύση ήττας άφησε στην ΑΕΛ το εντός έδρας 1-1 με την Ξάνθη, με τους «βυσσινί» να κυριαρχούν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν βρήκαν τον τρόπο για να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο 8’ με τον Νούνιτς, ωστόσο οι Ακρίτες απάντησαν στο 21’ με την κεφαλιά του Αλμέιδα. Στη συνέχεια, η ομάδα του Φέστα αύξησε την πίεσή της σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, με τη μεγαλύτερη στιγμή της να έρχεται στο 59’ με το δοκάρι του Νούνιτς.

Η Λάρισα συμπλήρωσε 6 ματς δίχως νίκη (0-4-2) και παραμένει μπλεγμένη. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τα 5 παιχνίδια χωρίς «τρίποντο» (0-4-1), ωστόσο πέτυχαν το πρώτο γκολ τους μετά από 413 λεπτά.

Το ματς
Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί σε μία από τις πρώτες ευκαιρίες της (8’), με τον Νούνιτς, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά από την απόκρουση του Ζίβκοβιτς στο σουτ του Φατιόν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνη τη στιγμή, η Ξάνθη ανέβασε στροφές και προσπάθησε να ανταποδώσει, με το ματς να έχει καλό ρυθμό παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Στο 21’, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, με τον Αλμέιδα να νικά με κεφαλιά τον Κρίστινσον μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαριέντος.

Έκτοτε, οι «βυσσινί» είχαν το… κουμάντο και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να βρουν καθαρές ευκαιρίες. Στο 25’, οι Ακρίτες έφτασαν κοντά στο 1-2, αλλά το σουτ του Ντίρεσταμ μέσα από την περιοχή, κατέληξε άουτ.

Στο 31’, οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Ζικάβκα, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε στη γωνία του. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες με σκορ 1-1.

inner
Και στο δεύτερο μέρος πάντως η Λάρισα ξεκίνησε πιο δυνατά και επιχείρησε να ανακτήσει το προβάδισμά της. Στο 49’, ο Φατιόν απείλησε με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Νούνιτς να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Παρά την εδαφική υπεροχή και την πίεσή της, η ΑΕΛ δεν βρήκε τον τρόπο για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης, επηρεαζόμενη ίσως και από τον κακό αγωνιστικό χώρο. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 και τους γηπεδούχους να αισθάνονται απογοητευμένοι βάσει και της εικόνας του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον – Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γιακιμόβσκι (54’ Ζίβκοβιτς) – Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Φατιόν, Μπαργκάν (83’ Νούσιος) – Σικάβκα (46’ Σεσέροβιτς), Ντέλετιτς

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο – Καμαρά, Κοβάσεβιτς – Σαρπόνγκ (57’ Ουίλιαμ), Ντουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος (76’ Σιλά) – Φάκκης (64’ Μελιόπουλος)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις