Π. Αμανατίδης: Κάναμε πολύ μεγάλο παιχνίδι

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ντέρμπι με τη Νίκη δήλωσε τα εξής:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Έτσι όπως έπρεπε, δικαιολογώντας όλο αυτό το «χτίσιμο» της ομάδας, που έγινε από την αρχή της χρονιάς. Μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, πολλών ανθρώπων. Η νίκη μας και η εμφάνισή μας δικαιολόγησε και την αξία των παικτών και το DNA της ομάδας. Όλοι ήταν εδώ σήμερα. Η ομάδα, ο κόσμος και όλοι μαζί έδειξαν μία πολύ μεγάλη δυναμική. Κερδίσαμε δίκαια.

Μετά την κόκκινη κάρτα που δεχθήκαμε, δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι μας. Όλα τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραμε παλικαρίσια και δίκαια το παιχνίδι. Από την άλλη, έχω κάνω και μία άλλη διαπίστωση. Η ομάδα μας έπαιξε φέτος τρεις φορές με τη Νίκη Βόλου και από τη στιγμή που η εικόνα μας ήταν καλύτερη και στα τρία παιχνίδια, θεωρώ πως κάποιες στιγμές έχουμε αδικήσει πραγματικά τον εαυτό μας.

Μπαίνουμε στη τελική ευθεία του πρωταθλήματος, προκειμένου να έρθει η λύτρωση για την ομάδα μας. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, θα κρατήσουμε το πλεονέκτημα μέχρι το τέλος και θα αλλάξουμε κατηγορία.

Το παιχνίδι είχε και ένα άλλο μήνυμα. Παίξαμε απέναντι σε μία μεγάλη και άξια ομάδα και το γήπεδο είχε κόσμο απ’ όλο το Βόλο, ενώ ήρθαν παρά πολλοί φίλαθλοι και από άλλα μέρη. Όλοι αυτοί είδαν, ότι πρέπει να ανέβουν κατηγορία και οι δύο ομάδες.

Έπαιζαν οι δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Η Νίκη πήγε σ’ αυτό το παιχνίδι με κάποια στατιστικά εκπληκτικά. Με συνολικά τέρματα υπέρ της 30-0 στο Πανθεσσαλικό, έχοντας συνεχόμενες νίκες και παραμένοντας μέχρι σήμερα αήττητη. Νομίζω, όμως, ότι οι παίκτες μου έκαναν κατάθεση ψυχής, είχαν εσωτερική δύναμη, την οποία διαπίστωσα από το πρωί. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η προπόνηση και το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει άτομα, που τη φετινή χρονιά έχουν δοκιμαστεί. Αυτά τα παιδιά ήθελαν να χαρίσουν αυτή την επιτυχία και σε δικούς μας ανθρώπους, που είχαν απώλειες και έχουν προβλήματα και να συνδυάσουν όλα αυτά. Γιατί βλέπουμε, ότι το αποτέλεσμα επηρεάζει και το υπόλοιπο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Αν λοιπόν, εμείς συμβάλαμε λίγο και σ’ αυτό, είμαστε διπλά χαρούμενοι».

Για το τι είπε στους παίκτες του, λίγο πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο: «Αυτές είναι ιδιωτικές στιγμές. Ωστόσο, τους είπα πως εμείς κάναμε καλή εμφάνιση και δεν κερδίσαμε στο Φωκικό, ήμασταν κακοί και χάσαμε από τα Μετέωρα, η Νίκη Βόλου δεν έχει χάσει ακόμη. Σήμερα είναι η μέρα σας. Μπείτε στο γήπεδο και κερδίστε. Καλή συνέχεια στον Ράτκο (σ.σ. Ντόστανιτς), τον τιμώ που είναι σ’ αυτή την ομάδα, στο ελληνικό ποδόσφαιρό και προσφέρει. Συνεχίζουμε, δεν τελείωσε τίποτα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις