Πώς θα είναι η Εθνική στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ

Μπορεί ο στόχος της πρόκρισης να έχει ήδη επιτευχθεί, ωστόσο η Εθνική ομάδα μπάσκετ δεν είναι καθόλου αδιάφορη στα δύο τελευταία ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, απέναντι στη Γεωργία στο Ηράκλειο (21/2, 20:30) και Γερμανία στη Βαμβέργη (24/2, 19:00).

Στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα γίνει στις 15 Μαρτίου στην πόλη Σενζέν, η οικοδέσποινα Κίνα και οι επτά πρώτες χώρες της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Δεδομένου ότι η έβδομη Σλοβενία έχει ήδη χάσει το τρένο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή σε προνομιούχο θέση, αλλά θα πρέπει να την υπερασπιστεί.

Γι’ αυτό και χρειάζεται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της, τη στιγμή που απειλείται από τη Ρωσία (που ακόμη δεν έχει προκριθεί μαθηματικά αλλά είναι σχεδόν βέβαιη) και την Αυστραλία.

Η Ελλάδα έχει 587,9 βαθμούς, ενώ η Αυστραλία που την απειλεί έχει 509,9 και η Ρωσία 508,8. Η διαφορά είναι ανατρέψιμη, ενώ πέρα από τα αποτελέσματα το ranking επηρεάζεται ακόμη και από τις διαφορές. Η Αυστραλία αντιμετωπίζει εκτός έδρας Καζακστάν και Ιράν, ενώ η Ρωσία τη Βουλγαρία εκτός και τη Φινλανδία εντός έδρας. Θεωρητικά η όγδοη θέση απειλείται και από την Κροατία (586,2), ωστόσο έχει αμυδρές ελπίδες πρόκρισης στα τελικά και αντιμετωπίζει την Πολωνία εντός και την Ουγγαρία εκτός έδρας.

Η κατάταξη στον όμιλο δεν παίζει ρόλο, δηλαδή δεν μετρά αν η Ελλάδα τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στο γκρουπ της (δεν μπορεί να τερματίσει κάτω από την τρίτη θέση).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις