Βασιλακόπουλος: «Ήταν το δικό μου και το χάρισα στον δήμαρχο Βόλου»

Ο «ισχυρός» άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για την τεράστια επιτυχία της εθνικής εφήβων, αλλά και την κίνησή του να απονείμει μετάλλιο στον Αχιλλέα Μπέο.  Χαρακτηριστικά, είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτή η επιτυχία ανήκει στα παιδιά και στους προπονητές τους. Όταν κερδίζαμε το 1987 το Ευρωμπάσκετ, οι γονείς αυτών των παιδιών, ακόμη δεν… γνωρίζονταν! Άρα, είναι μια άμεση συνέχεια της δουλειάς που ξεκίνησε τότε, με τα αναπτυξιακά προγράμματα της Ομοσπονδίας και αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, που είναι πολύ μεγάλη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Τουρκία, την οποία κερδίσαμε, είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας».

Για το μέλλον των παιδιών: «Είναι μπροστά τους, αλλά ξέρουν και οι ίδιοι ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και εύχομαι να τους δω κάποια στιγμή να κερδίζουν και τίτλους με την εθνική ανδρών».

Για τη «μεγάλη» ομάδα, που ετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ: «Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που όλοι όσοι προσκλήθηκαν, είναι παρόντες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εθνική μας ομάδα, που πιστεύω ότι θα τα πάει καλά στο Ευρωμπάσκετ, αφού όλοι οι παίκτες είναι σε άριστη κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους θα έχουμε μια πλήρη εθνική ομάδα, χωρίς απουσίες».

Για την βοήθεια από την Πολιτεία: «Κάνουν λάθη οι πολιτικοί και όλα σε βάρος του ελληνικού Αθλητισμού. Τώρα ανακοίνωσαν Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Αθλητισμό, αλλά σε αυτή δεν συμμετέχουν οι άνθρωποι του Αθλητισμού. Τι να μας πουν οι δικηγόροι; Που ξέρουν τα προβλήματα του χώρου, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν πολύ πιο σωστά όσοι ασχολούνται καθημερινά με τον Αθλητισμό και μόνο αυτοί. Πάλι θα αποτύχουν στο σχεδιασμό…»

Για το μετάλλιο που έδωσε στον Αχιλλέα Μπέο: «Ήταν το δικό μου και το χάρισα στον δήμαρχο Βόλου. Ανεξάρτητα με όσα πιστεύει ο καθένας για τον Μπέο, είναι ο δήμαρχος της πόλης που φιλοξένησε άριστα το τουρνουά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Πρώτα από όλα στους φιλάθλους, η συμπαράσταση των οποίων ήταν συγκλονιστική, αλλά και σε όλους τους φορείς, που διοργάνωσαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».