Παρασκευαΐδης: Κανείς δεν πονά περισσότερο από τους ποδοσφαιριστές

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM και στην εκπομπή “Ισορροπίες” φιλοξενήθηκε οι προπονητές της ακαδημίας ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Γιώργος Παρασκευαΐδης και Νίκος Σκουφογιάννης. Ο Γιώργος Παρασκευαΐδης ως ποδοσφαιριστής που έχει ζήσει τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και κρισιμότερα παιχνίδια σε υψηλότερο επίπεδο εξέφρασε την άποψη πως καθοριστικό λόγο στο τελικό αποτέλεσμα και στην εμφάνιση των παικτών της ομάδας, έπαιξε το πρώτο γκολ και με τον τρόπο που ήρθε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παρασκευαΐδη σχετικά με το ντέρμπι:

“Είχα επισημάνει από την αρχή πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα που θα παιχτεί ανάμεσα σε δύο ομάδες. Στην ουσία του, το πρωτάθλημα έχει τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, τη Νίκη και τον Ολυμπιακό. Φέτος αυτές τις δύο ομάδες τις χωρίζουν κυριολεκτικά λεπτομέρειες. Τώρα που κάθισε η “σκόνη”, γιατί δεν έφυγε η στεναχώρια κι ούτε θα φύγει μέσα σε δύο μέρες, έχω ένα ερώτημα που το είχα από την πρώτη στιγμή. Με τη φετινή δυναμικότητα των ομάδων, αν ο Ολυμπιακός έμπαινε στο γήπεδο και με το που πάταγε στο γήπεδο, έχανε 0-1,τι θα είχε γίνει;

Δεν ξέρουμε αλλά εγώ πιθανολογώ ότι το βάρος θα έπεφτε στην πλευρά του Ολυμπιακού και μετά δύσκολα θα άλλαζε αυτό. Όχι ότι αν γίνει ένα γκολ σε ένα ντέρμπι νωρίς, παραδίνεσαι και λες ότι τελείωσε, απλά επειδή πρόκειται για ένα πρωτάθλημα δύο ομάδων και ξέρουμε πόση σημασία είχε το ματς, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ότι η Νίκη, με το που πάτησε το πόδι της στο γήπεδο, άσχετα με τη διαιτητική απόφαση, έχανε 1-0. Ήταν δύσκολο πολύ να το διαχειριστεί, το βάρος ήταν πολύ μεγάλο. Καταλαβαίνω τους ποδοσφαιριστές, επιτρέψτε μου να πω πως μπορώ να καταλάβω.

Μετά δέχτηκε το δεύτερο γκολ. Ένα “κρύο”γκολ και νομίζω πως το βάρος μετά έγινε ασήκωτο. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι έτσι όπως είναι η δυναμικότητα των ομάδων, το κυριότερο πράγμα που επηρέασε τη ροή του παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι η Νίκη με το που πάτησε το πόδι της στο γήπεδο, βρέθηκε να χάνει”.

Για τις απουσίες της τελευταίας στιγμής και αν αυτές επηρέασαν: “Σίγουρα. Σε ένα ντέρμπι, θα το πω για τρίτη φορά, ανάμεσα σε δύο ομάδες που τις χωρίζουν λεπτομέρειες, το κάθε τι μπορεί να επηρεάσει. Η έλλειψη ενός παίκτη, άσχετα με το γεγονός πως οι δύο ομάδες έχουν την ευτυχία να έχουν πολλούς ισάξιους ποδοσφαιριστές, ο αναβρασμός, η αλλαγή των πλάνων, η ισορροπία, όλα αυτά έχουν τη δική τους σημασία. Κάθε λεπτομέρεια”.

Για κάποιον άλλο λόγο που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα για τη Νίκη: “Η φύση του γκολ που δέχεται η Νίκη αλλάζει την ψυχολογία. Ακόμα κι αυτό έπαιξε ρόλο. Αν κι ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε μία περίπτωση αδράνειας σε ντέρμπι, επηρεάζει. Μιλάω για το δεύτερο γκολ. Θέλω να πω γενικά πως κανείς δεν πονάει περισσότερο από τον ποδοσφαιριστή, άσχετα με τα όσα λέμε. Ο ποδοσφαιριστής ζει για ένα τέτοιο παιχνίδι και τελικά βλέπει στο πρόσωπο του κόσμου την απογοήτευση, δεν κατάφερε να τον κάνει να αισθανθεί όπως θα ήθελε, δεν κατάφερε να είναι και ο ίδιος πρωταγωνιστής. Έτσι, λοιπόν, οι παίκτες, όπως και οι φίλαθλοι, πονάνε για αυτό που έγινε”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις