Τρίτος στο Παγκόσμιο κωπηλασίας κλειστού χώρου ο Ανδρέας Τιλελής

Ο Ανδρέας Τιλελής έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά. Ο Βολιώτης πρωταθλητής προσέθεσε μία ακόμη σπουδαία διάκριση στο ενεργητικό του και μάλιστα παγκόσμιας εμβέλειας. Αναδείχθηκε 3ος στον κόσμο, στο πρωτάθλημα κωπηλασίας κλειστού χώρου που διεξήχθη στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα “Θεσσαλία” για το νέο του άθλο και τους επόμενους στόχους του.
Συνεχίζει να καταπλήσσει τους πάντες ο Ανδρέας Τιλελής. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με την κωπηλασία σε κλειστό χώρο και ήδη συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του κόσμου. Ο Βολιώτης, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία, είχε μείνει ανενεργός για εννέα ολόκληρα χρόνια. Όμως το… σαράκι του αθλητισμού τον έτρωγε και από τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή δείχνει ασταμάτητος.
Ξεκίνησε από πέρυσι να κατακτά μετάλλια και να σπάει ρεκόρ στην κλειστή κωπηλασία. Αρχικά πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο, στα 1000μ., στους αγώνες που έγιναν στο Βόλο. Η 3η θέση που κατέκτησε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο British Open έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ήταν το… ορεκτικό για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κοπεγχάγη, όπου ο 32χρονος αθλητής ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου.
Όμως ο πολύ μεγάλος του στόχος ήταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βοστόνη. Εκεί ο Τιλελής συναγωνίστηκε με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη και απέδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται σε αυτούς, κατακτώντας την 3η θέση και φυσικά το χάλκινο μετάλλιο. Η προσπάθειά του ήταν συγκλονιστική και στο τέλος μπόρεσε να έχει καλύτερο χρόνο από θρύλους του αθλήματος, αφήνοντας τους εκτός βάθρου. Οι μόνοι που τον ξεπέρασαν ήταν ο Κροάτης Ολυμπιονίκης του 2008 και 2012 Άντε Κουσούριν και ο Λευκορώσος Ολυμπιονίκης του 2008 και παγκόσμιος πρωταθλητής Αλεξάντερ Καζουμπούσκι.
Ο Ανδρέας Τιλελής μίλησε αποκλειστικά στη «Θ» για τον νέο του άθλο και φυσικά δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: «Ασφαλώς και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα να συναγωνιστώ κορυφαίους αθλητές με μετάλλια σε Ολυμπιάδες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αλλά ήθελα πολύ μία διάκριση, που δεν ήλθε τυχαία, αλλά με πολλές ώρες δουλειάς στις προπονήσεις.
Η επιτυχία αυτή είχε διπλή σημασία για μένα, καθώς αγωνίστηκα τη μέρα των γενεθλίων μου. Την αφιερώνω στους γονείς μου και ιδιαίτερα στον πατέρα μου, που με στήριξε σε όλα και συνεχίζει. Κύριος συντελεστής των διακρίσεών μου είναι ο προπονητής μου Δημήτρης Μούγιος και μία ομάδα άξιων συνεργατών, όπως ο Θάνος Τσόχας, ο γιατρός Κωνσταντίνος Μπάρδης, ο Χαρίλαος Τσιαντός, η Βαγγελίτσα Παναγιωτίδη και ο Δημήτρης Μαρινόπουλος».
Στην προσπάθεια του αθλητή σημαντική είναι και η συμβολή των χορηγών, τους οποίους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει: «Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για όλα όσα μου παρέχουν τους χορηγούς μου, που είναι οι: Φώτης Καλόγηρος-ιδιοκτήτης της εταιρείας MrGeorge olive oil Company, Αλέξανδρος Καμπύλης-Λέων ΑΤΕ, Nutrilab, Gow Row, Gym Way, Optima».
Τέλος, ο Ανδρέας Τιλελής αναφέρθηκε και στους επόμενους αγωνιστικούς του στόχους: «Από εδώ και πέρα θα προετοιμαστώ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί στον Σχινιά στις 5 Μαΐου. Θα ακολουθήσουν οι μεσογειακοί και το παγκόσμιο παράκτιας κωπηλασίας, τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Χονγκ Κονγκ. Όσον αφορά την κλειστή κωπηλασία, θα απέχω για το υπόλοιπο της χρονιάς για να ξεκουραστώ και για να αφοσιωθώ στους άλλους στόχους. Θα επιστρέψω όμως το 2020».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις