Μετάλλια σε Ελατοχώρι και Καϊμακτσαλάν για ΕΟΣ Βόλου

Πολύ καλή εμφάνιση σε δύο χιονοδρομικά κέντρα και τρία χιονοδρομικά αθλήματα είχαν οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019. Συνολικός απολογισμός μεταλλίων 2 ασημένια και ένα χάλκινο.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τη μία μέρα και Κύπελλο Ελλάδος  την άλλη, στα αθλήματα της Χιονοσανίδας και του Ελεύθερου σκι, με τα αγωνίσματα του bordercross και ski cross αντίστοιχα. Ο αθλητής του συλλόγου μας Ζαρκάδας Αναστάσιος κατέκτησε 2 ασημένια μετάλλια στη Χιονοσανίδα, ένα στο Κύπελλο Ελλάδος και ένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παράλληλα επειδή ο αγώνας ήταν και διεθνής με αθλητές από άλλες τέσσερις χώρες κατέλαβε μια 7η και μια 8η θέση στην κατάταξη του διεθνή αγώνα. Στο Ελεύθερο σκι είχαμε μια 4η θέση από τον Δημητρώφ Απόστολο και μια 6η θέση από τον Τζίμα Νικήτα στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, λαβάνοντας 6η και 10η θέση αντίστοιχα  στον διεθνή.

Επίσης στο Ελατοχώρι πραγματοποιήθηκε Κύπελλο Ελλάδος παμπαίδων και παγκορασίδων Αλπικού σκι. Ο ΕΟΣ Βόλου ταξίδεψε με οκτώ αθλητές και αθλήτριες. Το Σαββατο πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης  και την Κυριακή το αγώνισμα του compi με τους αθλητές του ΕΟΣ Βόλου να καταλαμβάνουν τις παρακάτω θέσεις:

Παγκορασίδες –   γιγαντιαία τεχνική κατάβαση : 10η Γκοντουρά Μαρίνα , 15η Τσαντού Χριστίνα ,20η Σκιαθίτη Στυλιανή και 43η Βαλιάντζα Φάνη

Παμπαίδες –γιγαντιαία τεχνική κατάβαση : 5ος Παπαδιότης Ορέστης , 10ος Καύκας Αλέξανδρος και Καϊρας Χρήστος δεν τερμάτισε

Παγκορασίδες – combi : Γκοντουρά Μαρίνα 6η , Σκιαθίτη Στυλιανή 15η , Τσαντού Χριστίνα 27η , Βαλιάντζα Φανη 39η

Παμπαίδες – combi: 3ος Καύκας Αλέξανδρος , 35ος Καϊρας Χρήστος

Το ΔΣ και τη Τεχνική Επιτροπή Χιονοδρομίας του ΕΟΣ Βόλου συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις επιτυχίες τους που συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά την πορεία του ΕΟΣ Βόλου από το 1930.

Δελτίο Τύπου ΕΟΣ Βόλου