Αίμα κι άμμος στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έχασε τα άχαστα, ο ποδοσφαιρικός Θεός έδειχνε πως ήταν η μέρα του Πανιωνίου, ο οποίος εμφανίστηκε στο γήπεδο για να… καταστρέψει κάθε ποδοσφαιρική έννοια. Εξάλλου λένε πως σε έναν… πόλεμο όλα επιτρέπονται και οι δύο ομάδες έδωσαν πραγματική… μάχη. Ο Σκουλάς τα έκανε μαντάρα, παίρνοντας καθοριστικές αποφάσεις που έστελναν τον Πανιώνιο μερικά λεπτά πριν την εκπνοή της παράτασης στα ημιτελικά. Στο 118΄ όμως η κίνηση του Μανθάτη να γυρίσει με απλωμένα χέρια, δίνει στον διαιτητή την ευχέρια να καταλογίσει, αφού το σκέφτηκε δις και μετά τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ, πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια, «σκοτώντας» τους φιλοξενούμενους για το τελικό 4-2 που έδινε την πρόκριση στον Δικέφαλο.

ΜΑΤΣ… ΦΩΤΙΑ

Στο γήπεδο της Τούμπας διακυβεύονταν πολλά. Το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για ΠΑΟΚ και Πανιώνιο με φόντο το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Και οι δύο ομάδες φάνηκαν αποφασισμένες να τα δώσουν όλα γι΄όλα σε ένα γεμάτο παιχνίδι που τα είχε όλα. Φάσεις που προκάλεσαν «έκρηξη», σκληρές «μονομαχίες», άπειρες κίτρινες κάρτες, δοκάρι, αποβολή και πρόκριση που κρίθηκε στην παράταση.

Ξεκινώντας από ένα πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ στον ΠΑΟΚ στο 27΄, με τον ρέφερι της αναμέτρησης, Σκουλά, να κλείνει τα μάτια του σε μια εξόφθαλμη φάση ανατροπής του Κρέσπο μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου από τον Σταυρόπουλο καθώς δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών ενώ δεν έβγαλε από το τσεπάκι του και την κόκκινη κάρτα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε -θεωρητικά- με τους χειρότερους οιωνούς για τον Δικέφαλο καθώς ο Πέλκας αποχώρησε με το «καλημέρα» της αναμέτρησης με φορείο, αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να περάσει άρον άρον στο γήπεδο τον Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός φρόντισε να βάλει άμεσα την υπογραφή του στο ματς καθώς στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενος τις κόντρες στην άμυνα του Πανιωνίου, έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Κότνικ για το 1-0, σφραγίζοντας την υπεροχή των «ασπρόμαυρων».

Η απάντηση του Πανιωνίου ήταν άμεση και στην πρώτη τελική προσπάθεια, ο Ντουρμισάι με σουτ μέσα από την περιοχή, έγραψε το 1-1, δίνοντας τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ομάδα του, επιβεβαιώνοντας αυτό που έλεγε και ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων», πως ο Πανιώνιος θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το καλύτερο που μπορεί, όντας ένας σύλλογος που «φτιάχνεται» στο θεσμό του Κυπέλλου.

ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Ο ΠΑΟΚ, «ΤΑΜΠΟΥΡΙ» ΑΠΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο β΄ημίχρονο στην αντεπίθεση, ρίχνοντας τον Άκπομ δίπλα στον Σφιντέρσκι, αποσύροντας τον Λημνιό προκειμένου να ψάξει το δεύτερο γκολ, βλέποντας πως η ομάδα του φτάνει στην τελική προσπάθεια, δημιουργεί ρήγματα αλλά του λείπει η αποτελεσματικότητα. Με τη σειρά του, ο Άκης Μάντζιος πραγματοποίησε τη δική του κίνηση στη σκασκιέρα, αναπροσάρμοσε το πλάνο του σε ένα 3-4-3 με την είσοδο του Μπανανά, θέλοντας να μπλοκάρει τους επιθετικούς του Δικεφάλου.

Κάτι που έκαναν με επιτυχία μέχρι το 83΄. Ο Πανιώνιος κλείστηκε πολύ πίσω, ο ΠΑΟΚ «σφυροκοπούσε» διαρκώς, τα νούμερα της στατιστικής έκαναν λόγο για 22 τελικές του Δικεφάλου, 18-0 στα κόρνερ και 75-25% κατοχή. Στην Τούμπα ήταν θέμα χρόνου να μπει γκολ και ο κόσμος ζητούσε διαρκώς ένα ακόμη. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι υπάκουσε και διαμόρφωσε το 2-1 με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί όπου ο Καμαρά ακύρωσε κάθε μορφή στατιστικής. Μόλις στο 4ο λεπτό της παράτασης, οι φιλοξενούμενοι στην τρίτη τους τελική προσπάθεια, έγραψαν με τον Γάλλο το 2-2, με τον Καμαρά να περνάει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη, κόβοντας τα πόδια των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να αντιλαμβάνεται με τον πιο «σκληρό» τρόπο πως δεν τον… ήθελε καθώς είδε στο 106′ ένα γκολ του Άκπομ να ακυρώνεται ως επιθετικό φάουλ στον Κρέσπο και λίγο αργότερα το δοκάρι να σταματά την προσπάθεια του Μάτος. Το παιχνίδι όμως παρά ήταν τρελό για να ολοκληρωθεί έτσι και ο Άκπομ φρόντισε να βάλει… φωτιά στο 114΄για το 3-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η κίνηση του Μανθάτη με απλωμένα χέρια γράφει τον επίλογο ενός αλησμόνητου παιχνιδιού. Ο ρέφερι το σκέφτηκε για δευτερόλεπτα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ φωνάζουν σε έξαλλη κατάσταση και τελικά ο Σκουλάς υποδεικνύει πέναλτι, αποβάλλοντας τον Μανθάτη, με τον Βιεϊρίνια να γράφει το τελικό 4-2 σε ένα τρελό παιχνίδι πρόκρισης για τους «ασπρόμαυρους».

Η απόφαση του Σκούλα προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, με τους «κυανέρυθρους» να μην αγωνίζονται στα εναπομείναντα δύο λεπτά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις