Ινφαντίνο: “Δεν υπάρχει πόλεμος με την ΟΥΕΦΑ, η εντολή μου είναι παγκόσμια, όχι ευρωπαϊκή”

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, παραχώρησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA, αναφέρθηκε στη διαμάχη με την UEFA, με αφορμή τον αριθμό των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως είπε πρόκειται απλά για διαφορά απόψεων και όχι για πόλεμο, ενώ υπογράμμισε ότι η δική του εντολή είναι παγκόσμια και όχι ευρωπαϊκή.

«Πόλεμος της FIFA εναντίον της UEFA; Είναι απλά λέξεις. Ο πόλεμος είναι ένας παραλογισμός. Είναι απλά διαφορές απόψεων σε ορισμένα θέματα. Ως πρόεδρος της FIFA πρέπει να προσπαθήσω να εμπλέξω όλους για να φτιάξω τον κύκλο.

Η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη: με λίγη καλή θέληση υπάρχει συμφωνία. Διαφορετικά προχωράμε και έτσι. Η εντολή μου είναι παγκόσμια, όχι ευρωπαϊκή. Το σημαντικό θα ήταν να ληφθούν αποφάσεις κατ’ αρχήν. Όπως για παράδειγμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες.

Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τη φόρμουλα, τις θέσεις κ.α. Ωστόσο, σήμερα πολύ λίγες αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα και είναι επομένως σωστό, να επικρατεί η πλειοψηφία. Είναι θέμα σεβασμού της Δημοκρατίας. Μπορεί η UEFA να μην στείλει ομάδες και εθνικές; Θα ήταν κρίμα, αλλά δεν νομίζω να φτάσει εκεί», δήλωσε.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, κάλεσε και τις 59 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να βρεθούν απέναντι στη FIFA, ζητώντας σύσσωμο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να απορρίψει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες.

Κάτι που ο Ινφαντίνο θέλει να επικυρώσει στην ολομέλεια της FIFA στα μέσα του επόμενου Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις