Επική ανατροπή και φουλ για 5η θέση

Την πέμπτη θέση θα διεκδικήσει η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που επικράτησε 16-15 της Ρωσίας στα πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι κατάταξης για τις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Καζάν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε να χάνει με 12-8 στο τέταρτο οκτάλεπτο αλλά με ένα σερί 4-0 στα τελευταία δύο λεπτά ισοφάρισε και οδήγησε την αναμέτρηση στα πέναλτι, εκεί όπου η Κούβδου απέκρουσε δύο χτυπήματα από τις Ρωσίδες.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 4-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, εκμεταλλευόμενη τις κακές αμυντικές αντιδράσεις από τις Ρωσίδες, οι οποίες κατάφεραν να ανακάμψουν προς το τέλος του πρώτου οκταλέπτου και να μειώσουν σε 4-3.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ήταν σειρά της οικοδέσποινας να εκμεταλευθεί τα πολλά αμυντικά λάθη στην περιφέρεια από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και να περάσει μπροστά στο σκορ με 5-4 και 6-4 στα μισά της περιόδου. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση κυνηγούσε διαρκώς το σκορ χωρίς να καταφέρει να προσπεράσει (είχε ισοφαρίσει στα μισά στο τρίτου οκταλέπτου σε 7-7)..

Τα πολλά περιφερειακά σουτ που επιχείρησαν οι Ρωσίδες έβρισκαν στόχο δείγμα των κακών αμυντικών επιλογών. Ένα σερί 3-0 της Ρωσίας, έφερε τις οικοδέσποινες μπροστά στο σκορ με 12-8 στα μισά του τέταρτου οκταλέπτου και κάπου εκεί έμοιαζαν να τελειώνουν όλα για την Εθνική μας ομάδας.

Καλές απανωτές άμυνες αλλά και αυτοπεποίθηση στην επίθεση έφεραν την Εθνική μας στο 12-11 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με διαδοχικά γκολ από Μανωλιουδάκη, Ρουμπέση και Ξενάκη. Μια υποδειγματικά παιγμένη επίθεση στην παίκτρια παραπάνω, έφεραν την Άλκηστη Αβραμίδου σε θέση βολής με την περιφερειακή του Ολυμπιακού να ισοφαρίζει σε «νεκρό χρόνο» και να οδηγεί την αναμέτρηση στα πέναλτι.

Στην διαδικασία η Έλενα Κούβδου απέκρουσε τα δύο τελευταία των Ρωσίδων και οδήγησε την ομάδα του Γιώργου Μορφέση στο παιχνίδι της πέμπτης θέσης, απέναντι στην Κίνα σε μια επανάληψη του τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011.

Τα πέναλτι

Αβραμίδου 13-12
Ιβάνοβα 13-13
Τσουκαλά δοκάρι 13-13
Λιζούνοβα 14-13
Ρουμπέση 14-14
Προκοφίεβα 15-14
Μ. Πλευρίτου 15-15
Καρίμοβα 15-15 (απόκρουση από Κούβδου)
Σ. Χαραλαμπίδη 16-15
Ζούβκοβα 16-15 (απόκρουση από Κούβδου)

ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 16-15 στα πέναλτι (12-12 κανονική διάρκεια)

Οκτάλεπτα 4-3, 1-4, 3-2, 4-2

Ελλάδα (Μορφέσης) Ασημάκη 1, Ε. Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 2, Ρουμπέση 3, Σ. Χαραλαμπίδoυ 1, Μ. Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1, Ξενάκη 1, Αβραμίδου 1

Ρωσία (Νακοριάκοφ) Καρίμοβα 1, Λιζούνοβα 3, Προκοφίεβα 2, Τιμαφέεβα 1, Ιβάνοβα 4, Αμπντριζιάκοβα 1.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις