Απέφυγε το έμφραγμα στο 93′ ο Ολυμπιακός (photos)


Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Ιτέας, χάρη σε πέναλτι του Λώττα στο 93’. Οι «ερυθρόλευκοι» που ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, πανηγύρισαν μία δίκαιη νίκη με 1-0, η οποία τους κρατά στην κορυφή (σ.σ. παρά την ισοβαθμία με τη Νίκη Βόλου), μετά και το πέρασμα της 21ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκολ, με μεγαλύτερη στιγμή το δοκάρι του Σερτζίνιο στο 18’. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργώντας φάσεις τόσο από τα πλάγια, όσο κι από τον άξονα, όμως, δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα «δίχτυα».
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Στο 93’ ο Λώττας σκόραρε από τα ένδεκα βήματα, γράφοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «ερυθρόλευκων» πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Νικολακάκης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ρόκας και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, που είχαν μπροστά τους στον άξονα, σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από την δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ προτιμήθηκε ο Φλίγκος.


Έλειπε το γκολ για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο

Μόλις στο 5’ ο Μπουτζίκος σούταρε από κοντά, με τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυνόμενου και να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάππου, καταλήγοντας κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κακκάβας σέντραρε από τα δεξιά, με τον Αλεξίου να παίρνει  την κεφαλιά από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 18’ ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, με τον Σερτζίνιο να πιάνει το γυριστό σουτ και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά συμβολή των δοκών. Μετά από επτά λεπτά, ο Ρόκας σέντραρε από τα αριστερά και ο Φλίγκος με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 29’ η κεφαλιά του Σερτζίνιο από κοντά κατέληξε άουτ. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 40’, το σουτ του Ριζογιάννη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφυγε εκτός εστίας.


Πήρε τη νίκη με πέναλτι του Λώττα στο 93’

Στην πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου στο 54’, ο Ζγκούρι σκόραρε με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα από την αριστερή πλευρά, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ματθαίο Βουρνέλη να καταλογίζει φάουλ υπέρ του Πάππου και να το ακυρώνει. Στο επόμενο λεπτό, ο Λώττας επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, όμως, η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ.
Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή πλευρά, με τον Οικονομόπουλο να νικά τους αντιπάλους του, αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πάππου. Στο 65’ ο Μπουτζίκος δοκίμασε τη σέντρα-σουτ  από την αριστερή πλευρά, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λώττας σέντραρε από την δεξιά πλευρά και ο Ζγκούρι έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο δεξί «παραθυράκι» του Πάππου, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 70’ ο Ζγκούρι έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τους Σαχινίδη και Μπουτζίκο να μη μπορούν να στείλουν με κοντινή προβολή τη μπάλα στα «δίχτυα».
Στο 85’ το σουτ του Ζγκούρι από κοντά, κατέληξε στην αγκαλιά του Πάππου, ενώ η κεφαλιά του Σερτζίνιο στο 87’ είχε την ίδιο αποτέλεσμα.
Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 91’, ο Ναζίμ δέχθηκε τράβηγμα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ματθαίο Βουρνέλη να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λώττας, που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πάπου, γράφοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.


Σκόρερ
: 93’ Φλίγκος.
Κίτρινες
: 16’ Κακκάβας, 54’ Κουτσούμπας, 68’ Γεωργουσόπουλος, 77’ Οικονομόπουλος.
Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Νταβέλας (Μακεδονίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο (97’ Παπαϊωάννου), Ρόκας (81’ Κόλα), Φλίγκος (56’ Σαχινίδης), Λώττας, Ζγκούρι (98’ Σκοπελίτης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Πάππος, Μαλκισσόβας, Αντωνόπουλος, Ηλιάδης, Κουτσούμπας, Μαυρόπουλος, Γεωργουσόπουλος (68’ Μπογκντάνι), Πρέντι, Κακκάβας, Αλεξίου (81’ Γκούρα), Σεΐτι (88’ Σαλιάι).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις