Στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ η Σοφία Πελεκούδα

Το… μικρόβιο του ποδοσφαίρου είχε μπει μέσα της από την ηλικία των έξι ετών, όταν άρχισε να κλωτσά τη μπάλα στη γειτονιά όπου μεγάλωσε. Το 2004 γράφτηκε στο νεοσύστατο, τότε, Α.Σ. «Βόλος 2004», κάνοντας τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα. Έντεκα χρόνια αργότερα, εκείνο το μικρό κορίτσι, γυναίκα πλέον, έχει καταφέρει…

…να πετύχει, πριν ακόμη κλείσει τα 21 της χρόνια, τόσα πράγματα στο ποδόσφαιρο, που φάνταζαν ως όνειρο. Μέλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των γυναικών και από χθες μέλος της μεγαλύτερης δύναμης στο χώρο του γυναικείου ποδόσφαιρου, του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τη Βολιώτισσα Σοφία Πελεκούδα, η οποία υπέγραψε χθες στον «Δικέφαλο του Βορρά», την ομάδα που φέτος έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα, παίρνοντας ξανά τα σκήπτρα από τις Αμαζόνες Δράμας.
Η Βολιώτισσα αμυντικός, με σταθερά βήματα κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, παίζοντας τα τελευταία δύο χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Πέρα από τις συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, στέφθηκε πρωταθλήτρια με τις Αμαζόνες Δράμας την περίοδο 2013-14, ενώ αγωνίστηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών.
Η Σοφία Πελεκούδα, πέρα από τον Α.Σ. «Βόλος 2004», έχει φορέσει επίσης και τη φανέλα των Ελπίδων Καρδίτσας για ένα χρόνο (περίοδος 2012-13). Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (φιλοσοφική, τμήμα φιλολογίας) συνδυάζει τις σπουδές της με το ποδόσφαιρο και ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία και στα δύο. Από τη φύση της άτομο που διαθέτει πείσμα και πάθος για ότι κάνει, δεν θα μπορούσε να μην τα καταφέρει…
Η νεαρή διεθνής παίκτρια, μιλώντας στη «Θ», αναφέρθηκε στη μεταγραφή της στον ΠΑΟΚ και στη νέα πρόκληση για την καριέρα της:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ, στη μεγαλύτερη ομάδα στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Οι δύο καλές χρονιές που έκανα με τις Αμαζόνες Δράμας και οι εμφανίσεις μου με την Εθνική ομάδα, κέντρισαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Πριν από ένα μήνα μου έγινε πρόταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, το σκέφτηκα, καθώς έπρεπε να δω πως θα ανταπεξέλθω και με τις σπουδές μου και αποφάσισα να απαντήσω θετικά. Είναι γεγονός, πως στη Δράμα πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο ΠΑΟΚ αποτελεί για μένα μία πρόκληση. Θέλω να μετρήσω τις δυνάμεις μου σε μια άκρως ανταγωνιστική και ποιοτική ομάδα».
Τι σημαίνει, όμως, για τη Σοφία Πελεκούδα αυτή η μεταγραφή; «Ήταν όνειρο ζωής να παίξω σε τόσο υψηλό επίπεδο, σε μια ομάδα που καλύπτει τις φιλοδοξίες μου ως παίκτρια. Ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο, σχεδόν, παίρνει το πρωτάθλημα και αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι άτυχη που δεν θα αγωνιστώ φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, καθώς οι αγώνες στον όμιλο του ΠΑΟΚ ξεκινούν στις 9 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 16/8. Μακάρι η νέα μου ομάδα να προκριθεί και να τη βοηθήσω και εγώ στη συνέχεια. Τα παιχνίδια θα γίνουν στη Β. Ιρλανδία και εκτός της πρωταθλήτριας της χώρας και του ΠΑΟΚ, θα λάβουν μέρος και οι πρωταθλήτριες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.
Εγώ θα αρχίσω προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ στο τέλος Αυγούστου και θα είμαι 100% έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.
Η πρόκληση για μένα είναι μεγάλη, θα έχω συμπαίκτριες μερικές από τις κορυφαίες παίκτριες στην Ελλάδα και το καλό είναι ότι δεν θα χρειαστώ, πιστεύω, χρόνο προσαρμογής, καθώς με τις περισσότερες συμπαίκτριές μου, πλέον, γνωριζόμαστε από την Εθνική ομάδα.
Ο ανταγωνισμός σίγουρα θα είναι μεγάλος και πιστεύω πως αυτό θα με ωφελήσει για να γίνω ακόμη καλύτερη, διορθώνοντας τις αδυναμίες μου. Ανυπομονώ να αγωνιστώ με τον ΠΑΟΚ και επειδή είμαι πεισματάρα από τη φύση μου, πιστεύω πως θα τα καταφέρω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας.
Όπως είναι φυσικό, θα μετακομίσω στη Θεσσαλονίκη για να μετέχω καθημερινά τις προπονήσεις και όταν υπάρχει εξεταστική στο Πανεπιστήμιο θα πηγαίνω στα Γιάννενα».
Δεν ήταν, όμως, μόνο ο ΠΑΟΚ που κινήθηκε να εντάξει τη Σοφία Πελεκούδα στη δύναμή του, καθώς η νεαρή αμυντικός είχε προτάσεις και από ομάδες του εξωτερικού:
«Πράγματι, δέχθηκα προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, ωστόσο, μέτρησε για μένα το γεγονός ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να κοιτάξω το μέλλον μου. Προτεραιότητα για μένα αποτελεί να πάρω το πτυχίο μου και αν στη συνέχεια μου παρουσιαστεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου.
Αυτή τη στιγμή, πάντως, αυτό που θα επιδιώξω είναι να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Η Σοφία Πελεκούδα δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την προηγούμενη ομάδα της, τις Αμαζόνες Δράμας, έχοντας μόνο καλά λόγια να πει για τη διοίκηση, τον προπονητή, αλλά και τις πρώην συμπαίκτριές της:
«Η συνεργασία μου με όλους στη Δράμα ήταν άψογη. Πέρασα δύο πολύ ωραίες χρονιές, οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί απέναντί μου, «δέθηκα» με την ομάδα και εύχομαι στις Αμαζόνες να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή κ. Κώστα Τερζή, την βοηθό προπονητή κ. Έφη Μιχαηλίδη, τον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Ευάγγελο Καρασάββα, τον πρόεδρο κ. Σάκη Λαζαρίδη, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Λαζαρίδη, τις πρώην συμπαίκτριές μου και εύχομαι σε όλους τα καλύτερα».

Πηγή: Εφημερδία “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις