Αγχώθηκε αλλά ΝΙΚΗσε δίκαια τον Φωκικό

Η Νίκη αγχώθηκε αλλά στο τέλος επικράτησε δίκαια με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Χρήστου Καρτσαμπά στο 78’. Οι κυανόλευκοι αν και δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι καθώς είχαν δύο δοκάρια και δύο-τρεις κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Η Νίκη Βόλου κατέκτησε ακόμη ένα παλικαρίσιο τρίποντο και θα συνεχίσει να παλεύει στους αγωνιστικούς χώρους για να πάρει ότι της αναλογεί.

Χωρίς τον Λόρι Κέρι

Χωρίς τον Λόρι Κέρι που παρέμεινε εκτός αποστολής, παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου απέναντι στον Φωκικό. Ο Αποστολίδης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Μετούσι, Καρτσαμπά, Καντούτση και Θ. Παπαδόπουλο να αποτελούν την αμυντική γραμμή των κυανολεύκων. Μέτσε και Τσεμπερίδης στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων και τον Γιώργο Ιορδανίδη λίγο πιο μπροστά τους να αναλαμβάνει την οργάνωση των επιθέσεων. Ο Δεμηρτζόγλου κάλυψε την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης ενώ ο Βουκομάνοβιτς κινήθηκε στη δεξιά πτέρυγα ενώ επιθετική αιχμή ήταν ο Μαντζίρης.

Δοκάρι με Μέτσε

Σ’ ένα άνευρο και χωρίς ρυθμό πρώτο ημίχρονο η Νίκη θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ αν στεκόταν πιο τυχερή στο 37’ όταν η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέτσε δεν σταματούσε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Φωκικού. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Δεμηρτζόγλου υποχρέωσε τον Παπαδόπουλο σε δύσκολη απόκρουση σε δυνατό σουτ που επιχείρησε. Η Νίκη είχε δύο ακόμη καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, μία στο 22’ όταν Δεμηρτζόγλου και Μαντζίρης συνδυάστηκαν όμορφα από τα αριστερά, η συρτή σέντρα του Δεμηρτζόγλου βρήκε τον Ιορδανίδη στην καρδιά της άμυνας, που έστρωσε για τον Μέτσε, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Η άλλη στο 32’ όταν σε ένα – δύο του Ιορδανίδη με τον Μαντζίρη, ο Παπαδόπουλος θα προλάβει και θα διώξει με υπερένταση. Η μοναδική επίσκεψη για τους γηπεδούχους στα καρέ του Αποστολίδη, σημειώθηκε στο 28’ με το πλασέ του Παπαευθυμίου να καταλήγει στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

Νέο δοκάρι με Ιορδανίδη

Στην επανάληψη η Νίκη μπήκε δυνατά και με στόχο να σημειώσει το τέρμα που θα της έδινε το πολυπόθητο τρίποντο. Μπορεί αυτό να μην ήρθε στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου όμως φαινότανε πως ήταν θέμα χρόνου οι παίκτες του Ράκτο Ντόστανιτς να παραβιάσουν την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 48’ ο Γιώργος Ιορδανίδης στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Δέκα λεπτά αργότερα η Νίκη έφτασε και πάλι μία ανάσα από το γκολ, όταν σε φάουλ του Μέτσε η μπάλα έφτασε στον Μαντζίρη, ο υψηλόσωμος επιθετικός της Νίκης έπιασε δυνατό σουτ με τον Κοτσάι να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Λύτρωση με Καρτσαμπά

Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Καρτσαμπάς στο 78’ όταν σε φάση διαρκείας ο Τσιώλης έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Καρτσαμπά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας το βολιώτικο συγκρότημα. Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν έκρυβαν εκπλήξεις με αποτέλεσμα η Νίκη να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς που τη διατηρούν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα παρέα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Κίτρινες: 26’ Μαντζίρης, 29’ Κακάμης, 73’ Μέτσε, 90’ Αποστολίδης

Σκόρερ: Καρτσαμπάς 78’

Οι συνθέσεις:

ΦΩΚΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Καρδάσης (86’ Βατίστας), Πιέτρι, Κοτσάι, Κυριάκου, Κακάμης, Παπαευθυμίου, Κουρελής, Μεγάλος, Χατζηστάμος, Τσιούτσιας.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (75’ Βουρδάκης) , Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Τσεμπερίδης (62’ Τσιώλης), Μέτσε (75’ Ρόβας), Βουκομάνοβιτς (62’ Ντινιωτάκης), Δεμηρτζόγλου, Ιορδανίδης, Μαντζίρης.

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις