Β’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 19ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Κερδισμένους και χαμένους είχε η 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΘ, μετά την ολοκλήρωσή της, αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολύτιμο «τρίποντο» όλες οι ομάδες που βρίσκονται στο γκρουπ των πρωτοπόρων, κάτι που επέφερε διαφοροποιήσεις και στο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας.

Ο Τοξότης έκανε σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή του σκορ, επί του αξιόμαχου Πανιωνίου (1-2) το βράδυ του Σαββάτου στο Βασδέκειο, η Αγχίαλος επικράτησε των ουραγών Μικροθηβών, έστω και με το ισχνό 1-0, ενώ μετά από πολύ καιρό επιστροφή στις επιτυχίες για τη Δάφνη, με την επιβλητική νίκη 1-4 επί του Ιάσωνα Αλ. Μεριάς, που τις έδωσε τεράστια βαθμολογική ανάσα και την κρατά ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου.

Στους χαμένους αναμφισβήτητα η ΑΕ 2002, που ηττήθηκε στο γήπεδο Διμηνίου από τον Παγασητικό με 1-0 κι έχασε πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι του τίτλου, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα κάνει και το ρεπό της.

Επίσης, ήττα που έκανε αίσθηση υπέστη η Μακρινίτσα και μάλιστα με βαρύ σκορ από τον Πηλέα (0-3), κι απώλεσε σημαντικό μέρος από τις ελπίδες της για κάτι καλό αυτή τη σεζόν.

Αντίθετα, αυτή η νίκη -τρίτη για την ομάδα του Πηλέα- μπερδεύει πολύ τα πράγματα στη βάση του βαθμολογικού πίνακα, όπου δημιουργήθηκε ένα γκρουπ τριών ομάδων που βρίσκονται στους 12-13 βαθμούς και θα δώσουν μεγάλη μάχη προκειμένου να αποφύγουν τη θέση ή τις θέσεις (σε συνάρτηση με τις καραμπόλες που θα φέρουν αν υπάρξουν υποβιβασμοί από τη Γ Εθνική) που οδηγούν στη χαμηλότερη κατηγορία.

Από αυτό το γκρουπ απομακρύνθηκε αισθητά ο Ελευθεριακός, βάζοντας σε περιπέτειες τον Ανθ, Γαζή, επί του οποίο επικράτησε με (1-4) στο γήπεδο Νηλείας.

Θα πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι όλα στην βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας θα είναι περισσότερο ξεκάθαρα όταν θα ολοκληρωθεί και η εξ αναβολής αναμέτρηση ΑΕ 2002- Πανιωνίου, ενώ σε κάθε υπολογισμό το ρεπό των ομάδων μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Η επόμενη αγωνιστική βάση προγράμματος είναι ορισμένη για το σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου, καθώς τώρα θα έχουμε διακοπή λόγω του τριημέρου των αποκριών.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής
ΦΘ Αγχιάλου- Μικροθήβες 1-0
Ιάσων Α.Μ.- Δάφνη 1-4
Άνθ. Γαζής- Ελευθεριακός 1-4
Πανιώνιος- Τοξότης 1-2
Μακρινίτσα- Πηλέας 0-3
Παγασητικός- ΑΕ 2002 1-0
Ρεπό: Αστέρας Ριζ.

Η Βαθμολογία
*Πηλέας, Ελευθεριακός, Μικροθήβες, Μακρινίτσα, Αστέρας Ριζ. έκαναν το ρεπό τους στο β΄ γύρο

Η επόμενη- 20η αγωνιστική
Ιάσων Α.Μ.- ΦΘ Αγχιάλου
Μικροθήβες- Άνθ. Γαζής
Δάφνη – Πανιώνιος
Ελευθεριακός – Μακρινίτσα
Τοξότης- Παγασητικός
Πηλέας- Αστέρας Ριζ.
Ρεπό: ΑΕ 2002

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις