Ε. Τσιμπανάκος: Η ώρα του κόσμου του Ολυμπιακού Β. είναι τώρα

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico». Αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Ιτέα και στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα μέχρι και το τελευταίο λεπτό για τη νίκη, ενώ ζήτησε την έμπρακτη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού με την παρουσία του στο γήπεδο, στα παιχνίδια που ακολουθούν και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ευριπίδη Τσιμπανάκου:

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας: «Στο παιχνίδι με την Ιτέα ο Ολυμπιακός δημιούργησε ευκαιρίες, δεν είχε παθητικό ρόλο στο ματς και εξαρχής περιορίσαμε τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή του. Είχαμε πάρα πολλές τελικές προσπάθειες σ’ ένα ακόμη παιχνίδι. Η μπάλα δεν ήθελε να μπει στην εστία. Θεωρώ, όμως, ότι στη φάση του πέναλτι υπήρχε τράβηγμα στον Ναζίμ. Υπήρξε παράβαση και ο διαιτητής την καταλόγισε. Ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι, γιατί αν δείτε τα στατιστικά, οι τελικές του προσπάθειες είναι πάρα πολλές σε κάθε ματς και οι παίκτες πατούν συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή. Άρα είναι και φυσιολογικό κάποια στιγμή να υπάρξει και ανατροπή μέσα στην περιοχή».

Για το θέμα του γηπέδου που είχε προκύψει, όσον αφορά τις προπονήσεις στο Πανθεσσαλικό: «Όσον αφορά το Πανθεσσαλικό και αν κάναμε επιπλέον προπόνηση πριν από λίγες ημέρες, εκτός προγράμματος, ναι όντως η ομάδα χρησιμοποίησε το γήπεδο μία επιπλέον μέρα απ’ ότι προέβλεπε το πρόγραμμα. Το περασμένο καλοκαίρι η Νίκη Βόλου στη διάρκεια της προετοιμασίας μπήκε έξι φορές σε μία εβδομάδα μέσα στο γήπεδο, όταν ο Ολυμπιακός έλειπε για προετοιμασία στο Ελατοχώρι. Δεν βγήκε, όμως, κανείς από τον Ολυμπιακό, τότε, επίσημα να καταγγείλει το γεγονός».

Για το παιχνίδι με τη Νίκη και τις ζημιές που έγιναν στο Πανθεσσαλικό: «Στο μεταξύ μας παιχνίδι (σ.σ. Ολυμπιακού-Νίκης) έγιναν κάποια επεισόδια από την πλευρά της Νίκης. Ότι και να έγινε, όμως, το σίγουρο είναι ότι δεν ευθύνεται η διοίκηση της Νίκης, η οποία αποκαταστήσετε τις ζημιές την επόμενη κιόλας μέρα. Εγώ, ωστόσο, μπορώ να πάρω το πιστόλι σήμερα και να σκοτώσω κάποιον και αύριο στο δικαστήριο να πω συγνώμη; Ο Ολυμπιακός Βόλου επίσημα, ως ομάδα, θα μπορούσε να κάνει καταγγελία. Δεν το έκανε… Δεν θα πω για τους φιλάθλους, 200-300 άτομα, που μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Εμείς από την πλευρά μας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου δεν κάναμε το παραμικρό, ούτε τζάμπα μπήκαμε στο γήπεδο. Γιατί σεβόμαστε τις αρχές και τους θεσμούς, αλλά και τη Νίκη Βόλου. Επαναλαμβάνω, θα μπορούσαμε κάλλιστα να κάνουμε καταγγελία στην ΕΠΟ, γιατί τα επεισόδια έγιναν εντός του σταδίου και αυτό επισείει χρηματικό πρόστιμο και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό θέλουμε το ποδόσφαιρο να παίζεται στο γήπεδο και όχι στα δικαστήρια. Σεβόμαστε τη Νίκη Βόλου και δεν προβήκαμε σε καμία καταγγελία. Αν Θέλαμε να το κάνουμε, θα το κάναμε. Αν στην έκθεση της αστυνομίας, το νομικό μας επιτελείο, που ήταν στο γήπεδο, κατέθετε συμπληρωματική έκθεση, η Νίκη θα είχε πρόβλημα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Όποια ομάδα είναι καλύτερη θα πάρει και το πρωτάθλημα. Συμφωνώ με τον Περικλή Αμανατίδη, ότι το πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη και στο τέλος, πιστεύω, ότι θα είμαστε εμείς πρωταθλητές. Αυτό είναι και το πιστεύω όλων μας στην ομάδα».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τη στήριξη που πρέπει να προσφέρουν στην ομάδα: «Συγχαρητήρια στον κόσμο γιατί έδειξε πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Το απέδειξε με την παρουσία του στο Πανθεσσαλικό. Το στάδιο θύμισε ΕΑΚ σε παλιές εποχές, όταν ήμουν ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι φίλαθλοι ήταν στα κάγκελα, αποτέλεσαν τον 12ο παίκτης μας και έδωσε δύναμη στην ομάδα. Προχωράμε… Αυτό που θέλουμε είναι τη στήριξη του κόσμου. Οι φίλαθλοι τώρα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Είμαστε πέντε βήματα πριν την άνοδο και όλοι από δω και πέρα θα πρέπει να είναι κάθε Κυριακή στο γήπεδο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αίαντα Σούρπης, το προσεχές Σάββατο. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο, που ήταν στόχος μας από την αρχή της χρονιάς. Δίκαια είμαστε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου. Δεν μας έχει χαρίσει κανείς τίποτα.

Ο κόσμος στο παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας έσπρωξε τους παίκτες προς τη νίκη. Αυτή η ομάδα, όταν έχασε από τα Μετέωρα και υποχώρησε στη δεύτερη θέση, αμφισβητήθηκε από πολλούς. Ξέρεις τι σημαίνει να έχεις μπροστά σου ένα ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου, μία εξίσου καλή ομάδα και να παίζεις μόνο για ένα αποτέλεσμα; Οι παίκτες του Ολυμπιακού απέδειξαν έμπρακτα ότι είναι καλύτεροι. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να τα στηρίξει ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού με την παρουσία του στο γήπεδο. Επίσης, στήριξη χρειάζεται και η διοίκηση, που φροντίζει η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Ελάτε όλοι στο γήπεδο, να ζήσετε στιγμές του παρελθόντος. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει μόνο «παρών», αλλά και μέλλον. Τα καλύτερα έρχονται…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις