Μεϊκόπουλος – Γεωργατζής: «Πάνω απ’ όλα οι Ακαδημίες»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και την εκπομπή ”Πρωινή Προπόνηση” φιλοξενήθηκαν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Βαλάντης Γεωργατζής. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου μίλησαν για όλα όσα αφορούν το τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρα για τις ομάδες μπάσκετ του Συλλόγου. Το μεγάλο βάρος θα πέσει στις Ακαδημίες τόνισαν και οι δύο ενώ όσον αφορά το γυναικείο τμήμα γίνεται κίνηση να υπάρξει ξεχωριστή διοικούσα επιτροπή.

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν oι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και  Βαλάντης Γεωργατζής στους Ευθύμη Χούτα, Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την εκλογή του στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης κατακτώντας μάλιστα την πρωτιά στις προτιμήσεις των μελών: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Ένιωσα μεγάλη έκπληξη, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα. Αυτό από τη μία με γέμισε με αισιοδοξία, όμως, από την άλλη με γέμισε άγχος, γιατί θα έπρεπε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του κόσμου. Πλέον, όλοι λειτουργούμε σαν μια γροθιά για το μέλλον της Νίκης Βόλου».

Για το σημείο “μηδέν” του τμήματος καλαθοσφαίρισης και την προσπάθεια αναγέννησής του: «Η αλήθεια που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι για τα μέλη της διοικούσας επιτροπής το χειρότερο δεν ήταν ο υποβιβασμός στις τοπικές κατηγορίες, αλλά ότι παραλάβαμε 30 παιδιά στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου. Τα τμήματα υποδομής μπάσκετ της Νίκης Βόλου είχαν μία συνεχή πορεία. Στελέχωναν ακόμη και Εθνικές ομάδες, όπως αυτή που είδαμε να διαπρέπει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας. Όταν η ομάδα έφτασε στην Α2 οι παράγοντες ασχολήθηκαν περισσότερο με το να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας και δεν κατάφεραν να βρουν το κατάλληλο μείγμα, ώστε να συνδυάσουν ακαδημία και πρώτη ομάδα σε μία τόσο υψηλή κατηγορία. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πλέον, στελεχώνουμε τις ακαδημίες που είναι και ο βασικός στόχος της νέας διοικούσας. Θέλουμε να διαμορφώσουμε τις ακαδημίες σε τέτοιο επίπεδο, ώστε οι γονείς να επιλέγουν τις ακαδημίες μας, επειδή θα παρέχουν ότι και οι υπόλοιπες ακαδημίες, αλλά ίσως και κάτι παραπάνω».

Ο Βαλάντης Γεωργατζής για το καλοκαιρινό camp: «Στην προσπάθεια που κάνουμε για να φέρουμε και πάλι κοντά στο μπάσκετ της Νίκης πραγματοποιήσαμε  ένα camp και έναν φιλικός αγώνα. Σε δεύτερη φάση κάναμε στα παιδιά δωρεάν προπονήσεις στα γήπεδα του Πανθεσσαλικού. Ήταν ωραία, τα παιδιά το διασκέδασαν και έμαθαν αρκετά μυστικά του μπάσκετ. Στο camp είχαμε πάνω από 100 συμμετοχές, κοντά στις 120. Πολλά από αυτά τα παιδιά εγγραφήκαν στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου. Το κυριότερο είναι ότι το χάρηκαν τα παιδιά. Όλοι είδαν ότι η Νίκη Βόλου αλλάζει και ότι υπάρχουν νεαρά άτομα με όρεξη για δουλειά».

Για το προπονητικό τιμ των Ακαδημιών: «Στα παιδιά ηλικίας μέχρι 13 χρονών είναι ο Ανδρέας Τσιριγωτάκης, ο οποίος ήρθε μετά από σύσταση του Νίκου Αποστολίδη, που είναι ο υπεύθυνος ακαδημιών της ΚΑΕ ΑΕΚ. Για μένα είναι η καλύτερη μεταγραφή και αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις στο Πανθεσσαλικό, αφού όλοι οι γονείς φεύγουν εντυπωσιασμένοι και ανανεώνουν το ραντεβού τους».

Για το αν θα συμμετάσχουν και οι δύο ομάδες της Νίκης στην Α1 ΕΣΚΑΘ (Μεϊκόπουλος): «Θα έχουμε δύο ομάδες στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Οι Νέοι Αθλητές κέρδισαν την άνοδο στην Α1 και κανένας δεν μπορεί να στερήσει από αυτά τα παιδιά την κατηγορία. Θα παίξουν κανονικά μεταξύ τους, θα κονταροχτυπηθούν και νομίζω προσωπικά ότι η Νίκη Βόλου είναι λίγο καλύτερη ομάδα. Οι Νέοι, όμως, μπορεί να θέλουν να αποδείξουν πράγματα».

Για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ της Νίκης: «Το γυναικείο τμήμα της Νίκης Βόλου υπάρχει εδώ και πάνω από 20 χρόνια ως τμήμα του ερασιτέχνη. Συμμετείχε στις τοπικές κατηγορίες χωρίς να δίνετε μεγάλη προσοχή. Φέτος έκανε το άλμα και κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Γίνονται προσπάθειες να συγκροτηθεί μία διοικούσα γυναικείου μπάσκετ, η οποία θα χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο κομμάτι. Έχει πολλές μετακινήσεις και πολλά έξοδα. Γίνεται προσπάθεια να κρατήσουμε τις αδερφές Γιαννοπούλου ή να αποκτηθούν δύο ανάλογες παίκτριες. Αν αυτό δεν γίνει  δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός. Εφόσον, η Νίκη κατάφερε να ανέβει, δεν υπάρχει διάθεση να γίνει σάκος του μποξ από καμία άλλη ομάδα. Ωστόσο, γίνονται κινήσεις για να κατέβει η ομάδα στην Α2, από κάποιους ανθρώπους της Νίκης και από κάποιους άλλους που αγαπούν το γυναικείο μπάσκετ. Αυτοί βέβαια που ανησυχούν καλό είναι να ενδιαφερθούν πιο ουσιαστικά».

Για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό Βόλου στο μπάσκετ: «Υπάρχει ταύτιση απόψεων με τη διοικούσα επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου. Τα είπαμε και στο Πανευρωπαϊκό. Δεν παύουν, όμως, να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων, κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά, όταν μία κοπέλα ή ένα παιδάκι θέλει να παίξει σε μία άλλη ομάδα για διαφόρους λόγους, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του στερήσει τον αθλητισμό για εγωϊστικούς λόγους».

Με μοντέλο λαϊκής βάσης το μπάσκετ της Νίκης Βόλου: «Πλέον, το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου λειτουργεί και έχει σκοπό να εφαρμόσει το μοντέλο της λαϊκής βάσης. Έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη λέσχη φίλων, όπου ο καθένας που ενδιαφέρεται γι αυτό το τμήμα, μπορεί με 5, 10 ή 20 ευρώ τον μήνα να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας και να εγγραφεί. Ένας συγκεκριμένος άνθρωπος από εμάς θα τον ενοχλεί τις πρώτες πέντε μέρες του μήνα και με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια μεγάλη οικονομική μηχανή, η οποία δεν στηρίζεται σε ένα ατομικό μοντέλο και θα συνεχίσει να υπάρχει και αφού φύγουμε εμείς. Νομίζω ότι στους καιρούς που ζούμε, αυτό είναι το πιο κατάλληλο μοντέλο».

Απομαγνητοφώνηση Δημήτρης Μπιτολάς για το goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις