Π. Αμανατίδης: Τιμούμε τον θεσμό, μετέχουμε με χαρά στον τελικό

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣΘ με τον Αίαντα Σούρπης στο Πανθεσσαλικό (9/3, 16.00) τόνισε τα εξής:

«Αρχικά να ευχαριστήσω την τοπική Ένωση για τη φιλοξενία. Χαιρόμαστε που μετέχουμε στο θεσμό του Κυπέλλου. Για μένα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το κύτταρο του ποδοσφαίρου. Όλοι οι παίκτες, αυτοί που κοσμούν ομάδες στην Ευρώπη και τα εθνικά συγκροτήματα, δεν έχουν βγει από παρθενογένεση. Έχουν βγει από ερασιτεχνικά σωματεία. Γι’ αυτό λοιπόν τιμούμε αυτόν τον θεσμό και μετέχουμε με χαρά στον τελικό. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Σούρπης, γιατί απ’ ότι φαίνεται έκανε υπέρβαση. Αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία, απέκλεισε δύο ομάδες Γ’ Εθνικής και άξια έχει φτάσει μέχρι τον τελικό.

Είναι ένα παιχνίδι και τα μηνύματα τις τελευταίες μέρες δείχνουν, πως όλα είναι πιθανά. Εμείς, γυρνώντας λίγο πίσω τη μνήμη μας, όσον αφορά το Κύπελλο, θα θυμηθούμε πως Ολυμπιακός ξεκινήσαμε τον θεσμό μ’ ένα πρωινό παιχνίδι, σε μια βιομηχανική περιοχή του Βόλου, ενώ στον ημιτελικό παίξαμε σ’ ένα δύσκολο γήπεδο και αναφέρομαι στο γήπεδο του Βελεστίνου, από το οποίο βγήκαμε νικητές και προκριθήκαμε στον τελικό.

Έτσι λοιπόν, έχουμε κάνει και εμείς μία μεγάλη προσπάθεια και είπαμε με τα παιδιά, πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το τέλος του ταξιδιού, όπως πρέπει. Θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και να δώσουμε χαρά στους φίλους της ομάδας μας. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να το απολαύσουμε όλοι.

Επειδή υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα, εμείς κρατάμε έναν αγωνιστικό ρυθμό. Θα παίξουν όλα τα παιδιά που μπορούν, το βλέπουμε ως ένα παιχνίδι ρυθμού, το οποίο θα μας κρατήσει σε μία φόρμα, για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, που έχουμε ως στόχο την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία».

Για το αν θα γίνουν κάποιες αλλαγές, σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος: «Κάποιες αλλαγές θα γίνουν, αλλά δεν θα κάνουμε πειράματα. Έχει γεμάτο ρόστερ ο Ολυμπιακός Βόλου και ποιοτικούς παίκτες. Ούτως ή άλλως έτσι πήγαμε όλη τη χρονιά. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ, ακόμη και σε παιχνίδια που είχαμε μέτρια εμφάνιση, ως δικαιολογία την έλλειψη κάποιων παικτών. Έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και τώρα. Δεν θα κάνουμε πειράματα. Θα τιμήσουμε τον θεσμό, όπως πρέπει. Είναι ένα ματς, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται, με τη έννοια της διαφοράς των κατηγοριών που χωρίζουν τις δύο ομάδες. Σ’ ένα παιχνίδι 90 λεπτών όλα γίνονται».

Όσο για τον Ναζίμ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο πόδι του, που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί στον τελικό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις