“Επίθεση” Καραμανλή σε Βασιλειάδη, αλλά ούτε κουβέντα για την αναδιάρθρωση

Δριμεία κριτική στον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε την Πέμπτη (07/03) στη Βουλή, εξαπέλυσε η τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, μιλώντας στο Metropolis 95.5 FM.

Κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού για κουτσουρεμένο νόμο, την κυβέρνηση ότι είναι αποκομμένη από την αθλητική πραγματικότητα, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν απάντησε στην ερώτηση για την αναδιάρθρωση. Όπως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανένας βουλευτής ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ούτε και από άλλα κόμματα, ενώ γνωρίζουν ότι ΕΠΟ, Super League και Football League, έχουν αποφασίσει την αναδιάρθρωση αλλά ο Γιώργος Βασιλειάδης, δεν έχει νομοθετήσει ακόμη, παρότι από το καλοκαίρι με δική του πρωτοβουλία έγινε η αναδιάρθρωση και παρότι είναι γνωστό από τότε και δεν έχει έρθει ακόμη η τροπολογία, κανείς δεν αναφέρεται σε αυτή.

Για το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και την απουσία της αναδιάρθρωσης: «Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο επιβεβαίωσε πως είναι αποκομμένη από την αθλητική πραγματικότητα, όλη η αθλητική κοινότητα ανέμενε ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα που θα έδινε λύσεις και το είχε εξαγγείλει πάνω από 10 φορές το νέο αθλητικό νόμο. Φυσικά μιλάμε για κουτσουρεμένο νόμο, άλλος συζητήθηκε στη διαβούλευση και άλλος ψηφίστηκε. Ο κορμός που ήταν 51 άρθρα εξαφανίστηκε και ήρθαν 15 ακόμη άρθρα που δεν ήταν στο αρχικό σχέδιο νόμου και ήρθαν στην Βουλή για ψήφιση».

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Δεν είναι ανεξάρτητη αρχή, μετατρέπεται σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δημοσιονομική επιβάρυνση αλλά και ρουσφέτια, δεν υπάρχει μελέτη, δεν προϋπολογίζεται κόστος, προβλέπονται προσλήψεις και ανάθεση έργων σε εξαιρετικούς συμβούλους. Ο Υφυπουργός διορίζει τα μέλη και τα παύει για σπουδαίο λόγο, δεν καθορίζεται σαφώς τι εννοεί σπουδαίο λόγο και αντιδράσαμε σε αυτό. Θεωρούμε πως αυτό δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο. Εμείς προτείναμε να μην μετατραπεί σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου».

Για το πρόβλημα της βίας: «Υπάρχει έξαρση της βίας, πολλές φορές δεν σχετίζεται με το αθλητικό γεγονός αλλά γίνεται σε αθλητικούς χώρους. Ο κ.Κοντονής κατηγόρησε τον κ.Βασιλειάδη πως δεν εφαρμόζει το νόμο του για την βία. Ο κ.Βασιλειάδης πέρυσι την άνοιξη είχε κάνει συνάντηση με την ΕΛ.ΑΣ πως θα παρουσιαστούν μέτρα για την καταπολέμηση της βίας αλλά ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και για την βία αλλά και την πρόληψη αυτής».

Για τις αμοιβές των προέδρων των ομοσπονδιών: «Αφορούσε μόνο τις ομοσπονδίες για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, το ζητήσαμε να επεκταθεί και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες, όπου επιτρέπει την αμοιβή εκτελεστικού προέδρου κάθε ομοσπονδίας από ίδια έσοδα. Όσον αφορά την ΕΠΟ θα αποφασίζεται από την Γενική Συνέλευση το ποσό γιατί δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Στις υπόλοιπες ομοσπονδίες όταν έχουν κρατική επιχορήγηση πάντα να έχουν ίδια έσοδα τουλάχιστον το 50% της κρατικής επιχορήγησης»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις