Master Ref: “Ο Βρέσκας μοναδική παραφωνία στην ‘Καθαρή Δευτέρα’ της διαιτησίας”

Άψογη χαρακτήρισε τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη για την 24η αγωνιστική, ο κριτής του Master Ref, Κώστας Ακρίδας.

Ο Ηρακλής Τσίκινης, έκρινε από την πλευρά του ότι οι δύο ξένοι, Βελτζ και Αγκαγέν, είχαν πολύ καλές διαιτησίες σε ΟΑΚΑ και Τούμπα, αντίστοιχα.

Τέλος, ο Βρέσκας, στο Λάρισα-Λεβαδειακός, έκανε σημαντικά λάθη, που “ενδεχομένως να αλλοίωσαν το αποτέλεσμα”, όπως ανέφερε ο Ναούμ Μιντιούρης.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-0, Διαιτητής: Βελτζ, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

“Καλή η διαιτησία του Βελτζ. Ήταν σχολαστικός και κοντά στις φάσεις, με σωστές υποδείξεις. Καλή ήταν η απόδοση και των βοηθών.

Στο 10′ σωστά άφησε τη φάση να εξελιχθεί, αφού δεν υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμα του Γιόχανσον από τον Μπακάκη, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ζητούν πέναλτι.

Στο 95′ είναι σωστή η κίτρινη κάρτα στον Εμμανουηλίδη. Ναι μεν πήγε με τα δύο πόδια στον Μπακάκη, αλλά θεωρώ ότι δεν είχε πρόθεση να τον χτυπήσει”.

Βαθμολογία 8,40

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-0, Διαιτητής: Αγκαγέν, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

“Κι εδώ είχαμε μια καλή διαιτησία από τον Αζέρο, με σωστό πειθαρχικό έλεγχο. Και στις δύο περιπτώσεις που υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ υπήρχε παράβαση.

Στο 15′ ο Κατράνης ανατρέπει τον Άκπομ και σωστά δίνεται πέναλτι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και πάλι ο Άκπομ, ανατρέπεται από τον Μάντσον μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου. Σωστή και εδώ η υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή.

Στο 90′ είναι σωστή η αποβολή του Μπρούνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα”.

Βαθμολογία: 8,50

Αγώνας: Ολυμπιακός-Άρης 4-1, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Άψογη η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και την εφαρμογή των κανονισμών.

Στο 47′ η μπάλα βρίσκει στο χέρι του παίκτη Βέλεθ, μετά από σουτ του Κούτρη. Σωστά δεν έδωσε τίποτα, γιατί ο παίκτης του Άρη έπεσε και στηρίχθηκε στο χέρι του.

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-0, Διαιτητής: Κοτσάνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Καλή η διαιτησία του Κοτσάνη. Δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς δεν υπήρξε καμία δύσκολη φάση. Όλα κύλησαν ομαλά.

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0, Διαιτητής: Τζοβάρας, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης.

“Δεν δικαίωσε την παρουσία του ο Τζοβάρας, ο οποίος υπέπεσε σε δύο σημαντικά λάθη.

Στο 9′ λάθος υπόδειξη από τον β’ βοηθό, που σταμάτησε αναίτια επίθεση του Αστέρα με τον Μανιά.

Στο 16′ σωστά καταλόγισε την παράβαση στο μαρκάρισμα του Πασαλίδη, εκτός της περιοχής του Αστέρα, έκανε όμως λάθος στον πειθαρχικό έλεγχο. Έπρεπε να του δείξει κόκκινη κάρτα και όχι κίτρινη, διότι ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ σε μια υποσχόμενη επίθεση της ομάδας του.

Στο 49′ υπάρχει παράβαση πέναλτι υπέρ της Ξάνθης που δεν καταλόγισε ο διαιτητής στο τράβηγμα και κράτημα του Μπελόκ στον Κασάδο. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα, ρίχνει τον αντίπαλό του στο έδαφος και δεν τον αφήνει να συμμετάσχει στη φάση.

Στο 80′ σωστά έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μπελόκ, διότι χρησιμοποίησε υπερβολική δύναμη, για να μαρκάρει αντίπαλό του”.

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: ΑΕΛ-Λεβαδειακός 2-0, Διαιτητής: Βρέσκας, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης.

“Με δύο σημαντικά λάθη η διαιτησία του, Βρέσκα, που ενδεχομένως να αλλοίωσαν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο 5′ ο Νανζίς γίνεται κάτοχος της μπάλας στην περιοχή της Λάρισας. Δέχεται αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Μπέρτο και πέφτει στο έδαφος, χωρίς ο διαιτητής να καταλογίσει την παράβαση πέναλτι και να δείξει την κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Λάρισας.

Στο 56′ σωστά διέταξε τη συνέχιση του αγώνα, όταν σε γυριστή κεφαλιά του Νανζίς η μπάλα βρίσκει το χέρι του Μόρα, χωρίς όμως, να υπάρχει παράβαση.

Στο 70′, υπάρχει παράβαση πέναλτι υπέρ της Λάρισας και σωστά καταλογίστηκε από τον διαιτητή, διότι στη σέντρα που έκανε ο Τέλετιτς προς την περιοχή του Λεβαδειακού, ο Ρεχιασβίλι σταμάτησε την μπάλα με τα χέρια. Δεν έπρεπε όμως, να του δείξει κίτρινη κάρτα, γιατί η μπάλα είχε κατεύθυνση από τα πλάγια προς την εστία και όχι κάθετα.

Στο 77′ είναι λάθος η δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) που έδειξε στον Παντελιάδη του Λεβαδειακού, για χέρι με πρόθεση, κάτι που δε φαίνεται από την τηλεόραση. Η μπάλα βρίσκει στο γόνατο και το στήθος του ποδοσφαιριστή”.

Βαθμολογία: 7,70

Αγώνας: Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης.

Σε ένα δύσκολο και με βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι, ο διαιτητής Παπαπέτρου έκανε μια πολύ καλή διαιτησία, συνεχίζοντας έτσι τις επιτυχημένες του εμφανίσεις αυτή την περίοδο.

Βαθμολογία: 8,40

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις