«Στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τη συνέντευξή του στο News24/7 «Τονίζει ότι η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος έχει «κλειδώσει» από το καλοκαίρι, ενώ η τροπολογία που θα φέρει η κυβέρνηση «δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο». «Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνωμοσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής» υπογραμμίζει.

Διαβεβαιώνει ότι «το VAR θα χρησιμοποιείται στη Super League, αποτελώντας ένα ακόμη «όπλο» στη «φαρέτρα», στη μάχη που δίνεται για την εξάλειψη των «σκιών» που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα»- σύμφωνα με πληροφορίες του news24/7 θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά αν όχι από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, τουλάχιστον από τις πρώτες αγωνιστικές της νέας σεζόν.

Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος πώς θα προχωρήσει; Τι θα προβλέπει η τροπολογία που αναμένουμε από το υπουργείο σας;

Η αναδιάρθρωση του πρωταθλημάτων έχει «κλειδώσει» από το καλοκαίρι και προβλέπεται τόσο στις προκηρύξεις της Super League και της FootballLeague, όσο και στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ομάδες με την ΕΡΤ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τροπολογία που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ψηφιστεί, αυτή έρχεται απλά για να ρυθμίσει το νέο τοπίο και νομοθετικά. Πρέπει να καταστεί σαφές αυτό, η τροπολογία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο. Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνομωσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής.

Τι προγραμματίζετε ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Θα δούμε π.χ. το VAR; Τι θα γίνει με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές; Υπάρχουν τόσα και τόσα ανοιχτά θέματα…

Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα σεζόν τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά. Κατ’ αρχάς το VAR θα χρησιμοποιείται στη Super League, αποτελώντας ένα ακόμη «όπλο» στη «φαρέτρα», στη μάχη που δίνεται για την εξάλειψη των «σκιών» που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Παράλληλα, μέσω της αναδιάρθρωσης δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον, με λιγότερες, αλλά περισσότερο ισχυρές ομάδες. Με περιορισμούς όπως για παράδειγμα αυτός που αναφέρετε, στον δανεισμό δηλαδή των ποδοσφαιριστών σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας, αλλά και όλοι αυτοί οι κανόνες που έχουν υπογραφεί στις τηλεοπτικές συμβάσεις από το περασμένο καλοκαίρι.

Θα κάνετε προσπάθεια για κοινή συνάντηση των μεγαλύτερων τουλάχιστον ΠΑΕ;

Έχουμε προσπαθήσει στο παρελθόν να βάλουμε τους μεγάλους στο ίδιο τραπέζι, όμως έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ειλικρινής βούληση από όλες τις πλευρές για συνεργασία, τουλάχιστον στα βασικά με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου, κάθε τέτοια προσπάθεια είναι μάταιη. Δεν θεωρώ πως αυτή είναι η λύση, ακόμη κι αν επιτυγχάνεται πρόσκαιρα ηρεμία, με την παραμικρή αφορμή τα πνεύματα οξύνονται και πάλι. Το φαινόμενο της κόντρας μεταξύ των μεγάλων, η οποία φτάνει στα άκρα δεν είναι τωρινό, παρατηρείται εδώ και δεκαετίες και ο λόγος –όπως έχω ξαναπεί- έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους παράγοντες δεν βρίσκονται στο ποδόσφαιρο επειδή το αγαπούν, αλλά επειδή θέλουν μέσω αυτού. να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα.

διαβάστε όλη συνέντευξη του κ. Γιώργου Βασιλειάδη στο news247

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις