Τσεκάρει το εισιτήριο η Σίτι

Είναι το λιγότερο… ανοιχτό από τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Σάλκε (22:00, COSMOTE Sport 1) στη ρεβάνς της νίκης της με 3-2 στη Γερμανία και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα οδηγεί πλέον την κούρσα στην Premier League αλλά ασφαλώς πέρα από το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στοχεύει επιτέλους και σε μια διάκριση στην Ευρώπη. Οι απουσίες των Ντε Μπρόινε, Μεντί, Μπράβο και Κομπανί, που είναι τραυματίες, αλλά και των τιμωρημένων Φερναντίνιο και Οταμένδι δεν είναι πάντως αμελητέες για τους «πολίτες», που έχουν αμφίβολο και τον Στόουνς.

Η Σάλκε, που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ματς όταν προηγείτο με 2-1 και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, μάλλον εστιάζει περισσότερο στην προσπάθειά της να σωθεί στην Bundesliga. Ο Ντομένικο Τεντέσκο δεν υπολογίζει στους τραυματίες Καλιγιούρι, Μασκαρέλ, Σεπφ και τους τιμωρημένους για πειθαρχικά παραπτώματα Χαρίτ και Ουτ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές πριν την περσινή. Το 1970 συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπελλούχων με τη Σίτι να προκρίνεται με 5-1 στη ρεβάνς μετά την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς. Το 2008 κοντραρίστηκαν στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA με την αγγλική ομάδα να κερδίζει 2-0 στο Γκελζενκίρχεν.

Πιθανές συνθέσεις:
Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μπ. Σίλβα, Γκουντογκάν, Ντ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Αγουέρο.
Σάλκε (Τεντέσκο): Φέρμαν, Σταμπουλί, Σανέ, Νάστασιτς, ΜακΚένι, Κονοπλιάνκα, Ρούντι, Οτσίπκα, Μπενταλέμπ, Εμπολό, Μπουργκστάλερ.
Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις