Εξωγήινος Ρονάλντο απέκλεισε την Ατλέτικο (video)

Το ‘λεγαν, το κοινοποιούσαν εδώ και μία εβδομάδα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Ι believe in come back. Το γύρισαν σε ταινία μικρού μήκους, το μετέφρασαν σε όλες τις γλώσσες, έβαλαν τον Κριστιάνο να το διαλαλεί δεξιά και αριστερά.

Δεν ήταν λόγια κενά περιεχομένου. Η Γιουβέντους όντως το πίστευε. Λογικό, όταν έχεις έναν από τους μεγαλύτερους winners της εποχής του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σεληνιάζεται στα νοκ-άουτ του Champions League και ο Πορτογάλος πρόσθεσε άλλη μία ένδοξη σελίδα στο γεμάτο παλμαρέ του.

Ο Πορτογάλος δεν είχε σκοράρει ποτέ απέναντι στο δίδυμο Γκοντίν – Χιμένες, τους τα έβαλε μαζεμένα. Οι «ροχιμπλάνκος» περίμεναν επίθεση από το πυροβολικό, από άρματα, από την στεριά, όμως δεν είχαν αντιπυραυλική προστασία και την πάτησαν. Ο CR7 επέλεξε να επιτεθεί από την στρατόσφαιρα και με δύο κεφαλιές (27’, 48’) έσβησε το προβάδισμα της Μαδρίτης. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Μπερναντέσκι και με μία εξωπραγματική εμφάνιση έστειλε μόνος του την «Μεγάλη Κυρία» στα προημιτελικά του Champions League (3-0).

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι κάτι σαν κακό σπυρί όταν πρέπει να την αντιμετωπίσεις και έχει την πολυτέλεια να καθίσει πίσω για να υπερασπιστεί σκορ. Ο Αλέγκρι σκαρφίστηκε ένα υβριδικό 3-4-3 με τους δύο μπακ (Ζοάο Κανσέλο, Σπινατσόλα) τύποις εξτρέμ και από πολύ νωρίς έθεσαν την πίεση ψηλά, με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα έβαζε επιπλέον φλόγα στο ήδη πυρακτωμένο γήπεδο.

Όντως, στο 4ο λεπτό ο Κιελίνι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, όμως νωρίτερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Όμπλακ, το VAR επιβεβαίωσε αυτό που ο Μπγιόρν Κάιπερς είδε με γυμνό μάτι.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέλεξε να αμύνεται βαθιά, βούτυρο στο ψωμί της άμυνα της. Ωστόσο, ξέχασε το βασικό. Δεν ξεμύτισε από το δικό της μισό, δεν έφαγε χρόνο, έπαιζε σε κάθε δευτερόλεπτο με την πίεση. Ήταν αδύνατον να μην γίνει κάποιο λάθος.

Η σέντρα του Μπερναντέσκι στο πίσω δοκάρι (27’) έμοιαζε εκ πρώτης όψεως χαμένη μπαλιά, όμως κάπου εκεί εμφανίστηκε ο… Superman. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήδηξε στον Θεό, έπιασε μία κεφαλιά οβίδα κι έβαλε στα δίχτυα και τον Χουάνφραν για το 1-0.

Μέχρι να βγει το ημίχρονο η Γιουβέντους είχε ένα καλό φάουλ του Μπερναντέσκι που πέρασε λίγο άουτ (32’), ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του ίδιου που έφυγε ψηλά (34’) και μία καλή κεφαλιά του Κιελίνι (45’). Δεύτερο γκολ δεν βρήκε, αλλά βρήκε κάτι άλλο. Παγίωσε την πεποίθηση ότι η πρόκριση γυρνάει.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήξερε ότι οι Ιταλοί θα συνέχιζαν να επιτίθενται εξ’ αέρος. Δεν είχαν όμως το αντίδοτο. Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Ζοάο Κανσέλο γέμισε στην καρδιά της περιοχής, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα εκεί που ο Όμπλακ δεν μπορούσε να αντιδράσει για το 2-0 (48’), γκολ που κατακυρώθηκε μετά από βοήθεια της goal line technology.

Η ψυχολογία πια είχε γυρίσει τούμπα. Η Γιουβέντους κάλμαρε τον ρυθμό, όμως ο Αλέγκρι όσο περνούσε η ώρα έκανε όλο και πιο επιθετικό το σχήμα με την είσοδο των Ντιμπάλα και Κεν. Ο πιτσιρικάς έχασε σπάνια ευκαιρία για το 3-0, όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ, όμως πέντε λεπτά πριν το τέλος οι ροχιμπλάνκος τιμωρήθηκαν για την τακτική τους.

Ο Κορέα πήρε στο κυνήγι τον Μπερναντέσκι, τα πόδια τους μπλέχτηκαν εντός περιοχής και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τελείωσε την δουλειά (3-0), στέλνοντας τον Όμπλακ στην άλλη γωνία.

Ο τύπος είναι εξωγήινος. Έφτασε τα 124 γκολ στην διοργάνωση, τα 63 σε νοκ-άουτ παιχνίδια και έχει 22 κεφαλιές – γκολ, οκτώ περισσότερες από κάθε άλλον στην διοργάνωση. Το σημαντικότερο; Πάει φουλ για το 6ο Champions League με τρίτη διαφορετική ομάδα. Ένας θρύλος…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις