H Σίτι ισοπέδωσε την Σάλκε (video)

Η Μάντστεστερ Σίτι πέρασε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη Σάλκε που είχε την… ατυχία να βρεθεί στο διάβα της (7-0) και σφράγισε το εισιτήριό της για την οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

φετινή Σίτι είναι ικανή για την υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν περιμέναμε το ματς με τη Σάλκε για να το μάθουμε. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα φρόντισε να το υπενθυμίσει σε όσους πιθανόν το είχαν ξεχάσει. Το εμπόδιο των Γερμανών έμοιαζε πολύ χαμηλό για τους Άγγλους που φέτος ονειρεύονται πως μπορεί να είναι η χρονιά τους και εκτός συνόρων.

«Χλιαρό» ξεκίνημα πριν το επτάλεπτο… φωτιά!

Πριν ακόμα αρχίσει το παιχνίδι, το έργο της Σίτι έμοιαζε εύκολο μετά τη νίκη της πριν από δύο εβδομάδες στην κοιλάδα του ποταμού Ρουρ επί της Σάλκε με 3-2. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα φρόντισαν με τρία γκολ σε ένα εντυπωσιακό επτάλεπτο στο φινάλε του πρώτου μέρους να τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση πρόκριση και με άλλα τέσσερα στην επανάληψη, να σφραγίσουν με εμφατικό τρόπο το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση και να περιμένουν να μάθουν στην κλήρωση της Παρασκευής τον αντίπαλό τους.

Η Σάλκε άρχισε καλά στο ματς και μέχρι το 35’ δεν απειλήθηκε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις από τους Άγγλους. Σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως μία μπαλιά στην πλάτη της γερμανικής άμυνας ανάγκασε τον Μπρουμά να ανατρέψει τον Μπερνάρντο Σίλβα μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κουν Αγκουέρο και με χτύπημα α λα Πανένκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και συγκεκριμένα στο 37’, οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Αργεντίνο να εκτελεί τον Φέρμαν από πολύ δύσκολη γωνία μετά από υπέροχη πάσα του Στέρλινγκ με το τακουνάκι.

Το επιθετικό κρεσέντο των παικτών της Σίτι συνεχίστηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 όταν ο Σανέ υποδέχθηκε την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Ζιντσένκο και πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα των Γερμανών.

Με σπασμένα τα φρένα και στην επανάληψη!

Θα περίμενε κανείς με το σκορ ήδη στο 3-0 οι γηπεδούχοι να κατεβάσουν ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Αμ δε! Χωρίς να δείξουν κανέναν οίκτο στη γερμανική ομάδα πέτυχαν τέσσερα ακόμα τέρματα και έδωσαν στη νίκη τους διαστάσεις θριάμβου. Στο 56’ ο Στέρλινγκ με πολύ όμορφη ενέργεια έστειλε για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Φερμαν, ενώ στο 71’ ο Μπερνάρντο Σίλβα μετά από γύρισμα του Σανέ ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Στο 78’ ήταν η σειρά του Φιλ Φοντέν να γράψει το όνομά του στη μακρά λίστα των σκόρερ της αποψινής βραδιάς, ενώ στο 84’ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης των «Πολιτών». Κάπως έτσι, με συνολικό σκορ 10-2 η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε όλους τους διεκδικητές του τροπαίου πως φέτος είναι… έτοιμη για όλα!

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λαπόρτ (72’ Ντελφ), Γουόκερ, Ντανίλο, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα (64’ Φοντέν), Μπερνάρντο Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ, Αγουέρο (64’ Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Σάλκε: Φέρμαν, Σανέ, Σταμπουλί, Μπρούμα, Οστσίπα, Σερντάρ, ΜακΚένι (74’ Μεντίλ), Μπουργκστάλερ (79’ Τόιχερτ), Μπενταλέμπ, Κονοπλιάνκα, Εμπολό (69’ Σκρίμπσκι)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις