Εβδομάδα με ρεκόρ συμμετοχών ακολουθεί για τον ΣΔ Βόλου

Ένα επιβεβλημένο διάλειμμα πήραν οι περισσότερες δράσεις των αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Βόλου αυτή τη βδομάδα λόγω του τριημέρου των Αποκριών και έγινε ανασύνταξη δυνάμεων ενόψει της πλούσιας συνέχειας που θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή που ο ΣΔΒ θα συμμετέχει σε 2 σπουδαίους αγώνες. Ωστόσο ούτε την Κυριακή απουσίασε συμμετοχή από αθλητή, έτσι τις επιτυχημένες αγωνιστικές εμφανίσεις συνέχισε ο Βασίλης Ζαφειρίου ο οποίος έτρεξε στον αγώνα 5.500 μέτρων του 5ου Lycabettus Run στον Λυκαβηττό Αττικής όπου τερμάτισε 39ος με χρόνο 31.18. Τον αγώνα τερμάτισαν 204 δρομείς, ενώ συνολικά 560 μετείχαν στις διάφορες διαδρομές της διοργάνωσης.

Ρεκόρ συμμετοχών την Κυριακή που ακολουθεί σε Τρίκαλα και Αθήνα
Περισσότεροι από 50 δρομείς του συλλόγου δηλώθηκαν και θα τρέξουν στον 12ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, και βέβαια θα γίνει μεγάλη εκδρομή με λεωφορείο όπως καθιέρωσε ο ΣΔΒ στη νέα του εποχή για τις σημαντικότερες διοργανώσεις. Η αναχώρηση ορίστηκε για τις 6.45 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου, και μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς – φίλοι των αθλητών έστω και αν δεν τρέξουν στον αγώνα. Αρχικά το λεωφορείο θα περάσει από τα Τρίκαλα όπου θα αφήσει όσους θα τρέξουν στα 5 χιλιόμετρα, και κατόπιν θα συνεχίσει για την Καλαμπάκα. Ο ΣΔΒ μετέχει ανελλιπώς στη διοργάνωση από τη 1η χρονιά διεξαγωγής της, πέρυσι έτρεξε με 47 δρομείς και το ρεκόρ αναμένεται αυτή την Κυριακή να καταρριφθεί.

Στην πρωτεύουσα θα διεξαχθεί ο 8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθήνας και με 7 δρομείς του θα εκπροσωπηθεί ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου. Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει μεμονωμένα από τη διοργάνωση, με επίδειξη ταυτότητας και του μέιλ που έλαβε κάθε αθλητής. Ο ΣΔ Βόλου ευχαριστεί τον ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς για την εξυπηρέτηση κατά τις εγγραφές.

Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα που ήρθαν από το Σπάρταθλο, καθώς η κλήρωση που έγινε για τις φετινές συμμετοχές ήταν θετική για τον Νίκο Σιδηρόπουλο, έναν από τους Σπαρταθλητές του Συλλόγου Δρομέων Βόλου, που έτσι θα τρέξει στον ιστορικό αγώνα των 246 χιλιομέτρων που θα γίνει στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Θα αγωνιστεί επίσης ο φίλος του συλλόγου από την Κόρινθο και κάτοικος Βόλου Στέργιος Αναστασιάδης.
Νέοι αγώνες προστίθενται σε αυτούς που γίνονται ομαδικές δηλώσεις από τον ΣΔΒ καθώς οι διοργανώσεις τους άνοιξαν τις εγγραφές. Ο επόμενος αγώνας για τον οποίο οι δηλώσεις λήγουν και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους ως αυτή την Παρασκευή 15 Μαρτίου που λήγει η προθεσμία, είναι ο 14ος Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος.

 

Αναλυτικότερα, οι εγγραφές από τον ΣΔΒ συνεχίζονται για τους εξής αγώνες και γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160:

4ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού 31 Μαρτίου: 7 ευρώ τα 21χλμ. επίσης 7 ευρώ τα 5 χλμ. (λήξη εγγραφών 26/3). Θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο.

Run Greece Λάρισα 31 Μαρτίου: 10 και 5 χιλιόμετρα, 5 ευρώ κάθε αγώνας (λήξη εγγραφών 19/3)

2ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Φλόγα του Ησαΐα Δεσφίνα 31 Μαρτίου: 20 και 10,7. χιλιόμετρα. 7 ευρώ κάθε αγώνας (λήξη εγγραφών 26/3)
14ος Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος 14 Απριλίου: Μαραθώνιος 15 ευρώ, αγώνες 10 & 5 χιλιομέτρων 8 ευρώ (λήξη εγγραφών αυτή την Παρακσευή 15 Μαρτίου).
4ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα 14 Απριλίου 10 και 5 χιλιόμετρα, δωρεάν συμμετοχή (λήξη εγγραφών 7/4).
Lamia Night & Run 2019 4 Μαΐου 10χλμ, και 2.800μ ποσό συμμετοχής 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης σκυτάλη 2 Χ 5.000 με 5 ευρώ ανά άτομο (λήξη εγγραφών 29/4).
10ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα 5 Μαΐου 10 και 3 χιλιόμετρα, ποσό συμμετοχής 5 ευρώ ανεξαρτήτως αγώνα (λήξη εγγραφών 23/4)
Άσπρη Πολιτεία, στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου 5 Μαΐου 10 και 5 χιλιόμετρα, ποσό συμμετοχής 5 ευρώ για κάθε αγώνα (λήξη εγγραφών 29/4)

Το μεγάλο γεγονός της πόλης μας είναι βέβαια ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου με αγώνες 21,1 και 5 χιλιομέτρων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο Παιδικός Αγώνας των 500 μέτρων.

Ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου και μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων, και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμμετοχές θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό. Διοργανωτής του αγώνα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου. Συνδιοργανωτές ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Η διοργάνωση ευχαριστεί όλους όσοι διαθέτουν τον πολύτιμο χρόνο τους και ετοιμάζουν έναν αγώνα που θα είναι καλύτερος από ποτέ, που θα μείνει σε όλους αξέχαστος! Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr, ενώ προς διευκόλυνση όσων βρίσκονται στον Βόλο, οι πληρωμές μπορούν να γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Συστράτευση των μελών του Συλλόγου Δρομέων Βόλου στον εθελοντισμό για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου (ανακοίνωση ΣΔ Βόλου).

Ο ΣΔ Βόλου καλεί τα μέλη του να δώσουν προτεραιότητα στη βοήθεια που χρειάζεται και είναι άκρως απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Από φέτος η οργάνωση θα έχει ακόμη περισσότερες απαιτήσεις καθώς οι αλλαγές που γίνονται καταστούν τον αγώνα Διεθνή, από το 2020 μάλιστα και επίσημα.

Στους αγώνες που διοργανώνουμε ως Σύλλογος Δρομέων Βόλου, τα μέλη οφείλουμε να βοηθήσουμε και να δώσουμε την καλύτερη εικόνα στους χιλιάδες φιλοξενούμενούς μας. Όπως γίνεται σε κάθε πόλη που τρέχουμε, όπου τα μέλη του διοργανωτή συλλόγου αφήνουν για λίγο τα αθλητικά παπούτσια και φροντίζουν να πετύχει ο αγώνας τους από κάθε άποψη. Δεν επιβάλλουμε σε κανένα μέλος μας να μην τρέξει στον Ημιμαραθώνιο Βόλου εφόσον το επιθυμεί. Είναι όμως ανάγκη, αν δεν είναι εθελοντής ο ίδιος, να φέρει συγγενείς και φίλους που θα βοηθήσουν στο πόστο που θα τους ανατεθεί, ή που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

Εννοείται πως κάθε πολίτης του Βόλου είναι απαραίτητος και ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μεγαλύτερη διοργάνωση, στη γιορτή της πόλης, και στους επισκέπτες.

Εγγραφές & οργάνωση εθελοντών:
Σπύρος Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160
Νίκος Μήλιος κατάστημα Inkplus Ιάσωνος 77Γ με Καρτάλη
Μάριος Μιχαλόπουλος κρεοπωλείο ΜΑΡΜΙ Αναλήψεως 134.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις