Χάλκινο για τους μάγκες με τα μπλε

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που επικράτησε 11-9 της Ιταλίας στα πέναλτι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν. Απευθείας στους Ολυμπιακούς οι Έλληνες μάγκες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέκα χρόνια μετά το χάλκινο στο Παγκόσμιο του Μόντρεαλ κατακτά την τρίτη θέση, επικρατώντας της ομάδας του Σάντρο Καμπάνια σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν τρόμαξε σε κανένα σημείο του αγώνα από την Ιταλία, που τα είχε χαμένα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημτα έπαιξε υποδειγματικές άμυνες στον παίκτη λιγότερο (2/8 είχαν οι Ιταλοί) και κρέμασε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθιος της σε μια διοργάνωση που δεν ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια από κανένα αντίπαλο.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκαν με τον Αφρουδάκη στο πρώτο οκτάλεπτο, σε ένα κλειστό πρώτο διάστημα του αγώνα, με τις κακές επιλογές να κυριαρχούν. Η Εθνική μας θα μπορούσε να είχε προηγηθεί ακόμη και με 3-0 αν δεν ακύρωναν οι διαιτητές δύο γκολ από τα πέντε μέτρα (Αφρουδάκης, Βλαχόπουλος).

Μετά το φτωχό 1-0 του πρώτου οκταλέπτου οι Ιταλοί έφτασαν στο γκολ μετά από περίπου 11 λεπτά αγώνα με τον Ντι Φούλβιο με σουτ από την περιφέρεια. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Βλαχόπουλος που με δύο δικά του τέρματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, πριν μειώσει ο Φιλιόλι στον πρώτο πετυχημένο παίκτη παραπάνω για την ομάδα του Καμπάνια.

Η Εθνική μας έφτασε και πάλι στο +2 (4-2) με τον Μυλωνάκη με τους Ιταλούς να απαντούν με τον Βελότο (παραπάνω). Ο Μουρίκης μετά από υποδειγματική πάσα του Αφρουδάκη έκανε το 5-3 με τους Ιταλούς να μειώνουν και πάλι. Ο Γούνας και πάλι στον παραπάνω έκανε το 6-4, ενώ ο Βλαχόπουλος με το τρίτο του γκολ έκανε το 7-5, σκορ με οποίο θα μπορούσε να είχε λήξει το τρίτο οκτάλεπτο αν οι διεθνείς μας ήταν πιο προσεκτικοί στην άμυνα, με τον Αϊκάρντι να μειώνει σε 7-6 στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι άμυνες ήταν αυτές που κυριάρχησαν στο τελευταίο οκτάλεπτο με το μοναδικό γκολ να σημειώνεται με τον Φιλιόλι με πέναλτι. Οι δυνατές μονομαχίες αλλά και οι βιαστικές επιθέσεις δεν επέτρεψαν να μπουν άλλα γκολ, γεγονός που οδήγησε την αναμέτρηση στα πέναλτι. Εκεί οι Ιταλοί αστόχησαν με τον Βελότο (δοκάρι) και τον Ντι Φούλβιο (απέκρουσε ο Φλέγκας) δίνοντας το χάλκινο μετάλλιο και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Εθνική μας ομάδα.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις