Μπίλης: «Θα αποκτήσουμε δύο ακόμη ποδοσφαιριστές»

Ευχαριστημένος από την εικόνα της Νίκης και των δύο ημιχρόνων παρουσιάστηκε ο Λεωνίδας Μπίλης μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο τεχνικός των κυανολεύκων τόνισε πως οι παίκτες του αν και δεν πρόλαβαν να εγκλιματιστούν στις κλιματολογικές συνθήκες της πόλης μετά την παραμονή σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούσαν τους 22 βαθμούς, παρουσίασαν κατά διαστήματα καλή αγωνιστική εικόνα. Για τον Λεωνίδα Μπίλη η ομάδα βρίσκεται στο «Α» οπότε ακολουθούν ακόμη 23 γράμματα μέχρι οι παίκτες του να φτάσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Μπίλη μετά το τέλος του φιλικού αγώνα:

«Για πρώτο φιλικό είμαστε ευχαριστημένοι. Η ομάδα χρίζει μεγάλης βελτίωσης και αυτό θα γίνει με το χρόνο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι και οι δυο ενδεκάδες ανταποκρίθηκαν. Υπήρχε σαφώς η εναλλαγή θερμοκρασίας και επηρεάστηκε η πρώτη εντεκάδα που έπαιξε με μεγαλύτερη θερμοκρασία. Δεν βγήκαν οι αυτοματισμοί έτσι όπως θέλαμε. Υπήρξαν και καλές στιγμές, αλλά και στιγμές αδράνειας. Στο δεύτερο ημίχρονο να παιδιά ήταν πιο εγκλιματισμένα, δεν είχαν τόσα κενά, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και δημιούργησαν φάσεις χωρίς να κινδυνέψουμε. Για πρώτο τεστ πιστεύουμε πως είμαστε πολύ καλά, αλλά έχουμε κάνει μόνο στο Α της Αλφαβήτα, ακολουθούνε άλλα 23 γράμματα».

Για το αγωνιστικό πρόσωπο που θα προσπαθήσει να παρουσιάσει φέτος η Νίκη: «Η Νίκη θέλει να έχει την κυριαρχία στο παιχνίδι, θέλει η μπάλα να είναι δικιά της, θέλει να κάνει γρήγορες και αποτελεσματικές επιθέσεις, όταν κλέβει την μπάλα σε συγκεκριμένος χώρους και όταν χάνει την μπάλα να αντιδρά πολύ γρήγορα. Στις μεταβιβάσεις είμαστε ακόμη πίσω. Βγήκαν κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις αλλά σ’ αυτόν τομέα χρίζει βελτίωσης. Είναι τομείς που ακόμα δεν τα έχουμε πιάσει στα χέρια μας. Είναι και η εποχή που δεν μπορούσαμε να περάσουμε όλα τα τακτικά θέματα. Αυτά που έχουμε περάσει φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Για το δικό μου το μάτι και αυτά που δεν έχουμε περάσει, πάλι φαίνονται. Πολύ ευχαριστημένος είμαι και από τις στημένες φάσεις. Βγάλαμε κάποιες με πολύ ωραίο τρόπο, οπότε νομίζω πως δώσαμε χαρά στον κόσμο που ήρθε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση λαμβάνοντας υπόψη την εποχή και τη θερμοκρασία. Εκτιμώ πως την Πέμπτη με τον Απόλλωνα, μία ομάδα που είναι οργανωτικά κοντά σε ομάδες της Α’ Εθνικής, θα γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο και θα δει μία Νίκη πιο ενεργητική και πιο φρέσκια, πιο εγκλιματισμένη».

Για το αν οι πρώτη εντεκάδα που αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα Λάρισας θεωρείται και η βασική: «Από τα 22 παιδιά που είδατε και οι 22 είναι βασικοί ποδοσφαιριστές της Νίκης. Εκτιμώ πως πως όποιον και να αλλάζω μέσα από αυτούς θα να είναι έτοιμος. Αυτός είναι ο στόχος μου. Πίσω από αυτούς τους 22 υπάρχει μία πεντάδα ποδοσφαιριστών γεννημένων το 2000, οι οποίοι θα είναι η Νίκη της επόμενης πενταετίας».

Για επιπλέον μεταγραφική ενίσχυση και την αποχώρηση του Κολλάρντ: «Θα υπάρξουν μία δύο προσθήκες ακόμα. Θα είναι εκπλήξεις θα τα μάθετε από τη διοίκηση. Να διευκρινήσω για την αποχώρηση του Μπενζαμίν Κολλάρντ πως είχαμε συμφωνήσει ότι θα πάρει μέρος στην προετοιμασία και θα μετά θα αποφασίσουμε γι’ αυτόν. Εκτιμώ πως δύσκολα θα έχουμε άλλη αποχώρηση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις