Η 10χρονη από το Μπαχρέιν που «ξετρέλανε» την παγκόσμια κολύμβηση

Η Αλζαΐν Ταρέκ είναι η μικρότερη -και σίγουρα η πιο γλυκιά- αθλήτρια που συμμετείχε ποτέ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα του φετινού Παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης ήταν αναμφισβήτητα η συμμετοχή ενός δεκάχρονου κοριτσιού…

…Η μικρή Αλζαΐν Ταρέκ από το Μπαχρέιν, όχι μόνο ήταν η μικρότερη αθλήτρια που έλαβε ποτέ μέρος σε αυτούς τους αγώνες (όπου δεν υπάρχει όριο ηλικίας προς τα κάτω). Αλλά ήταν με διαφορά το πρόσωπο του πρωταθλήματος.

Συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της και με τη βοήθεια του προπονητή της, η πάντα χαμογελαστή μικρούλα έγινε μεμιάς η «μασκότ» των αγώνων και η αγαπημένη όλων των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η Αλζαΐν, της οποίας η μητέρα είναι από την Σκωτία, συμμετείχε στο αγώνισμα των 50 μέτρων πεταλούδας. Φυσιολογικά, τερμάτισε τελευταία, σημειώνοντας χρόνο 41,13 δευτερόλεπτα, τον πιο αργό από όλες τις αθλήτριες των αγώνων στο Καζάν. Όμως, πραγματικά αυτό είναι και το τελευταίο που έχει σημασία.

Σκοπός της συμμετοχής της στους αγώνες είναι να αποκτήσει εμπειρίες ώστε να είναι έτοιμη για τους αγώνες του Τόκιο το 2020.

Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις