Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός Βόλου, 3-1 τον Α.Ο. Σελλάνων

Παρά τον αιφνιδιασμό του Α.Ο. Σελλάνων, ο Ολυμπιακός Βόλου κυριάρχησε σε ακόμη ένα παιχνίδι, παίρνοντας σπουδαία και δίκαιη νίκη με 3-1. Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη αντέδρασαν σωστά, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και δημιουργώντας πάρα πολλές φάσεις, τόσο από τον άξονα, όσο μια από τα άκρα. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» μετά το τέλος και της 22ης αγωνιστικής παρέμειναν στην κορυφή του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου αιφνιδιάστηκε, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από κοντινό πλασέ του Κοντού στο 12’. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και στο 23’ έφεραν το ματς στα ίσα, με ωραίο σουτ του Σερτζίνιο, ενώ στο 45’+2’ πέτυχαν την ανατροπή, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάντζιου.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Μπουτζίκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το λάθος του Συρράκου, πετυχαίνοντας το 3-1 με όμορφο πλασέ, ενώ από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «ερυθρόλευκων» πήρε ο Παλιούρας. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Νικολακάκης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαϊωάννου και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, που είχαν μπροστά τους στον άξονα, σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Σκοπελίτης από την δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ προτιμήθηκε ο Μάντζιος.

Πέτυχε την ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός
Η πρώτη φάση του αγώνα δημιουργήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Στο 6’ ο Τζέκος έπιασε την κεφαλιά από κοντά, με τον Παλιούρα να μπλοκάρει τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός Βόλου άγγιξε το γκολ, με τον Σκοπελίτη. Ο δεξιός μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» έπιασε ωραία λόμπα, καταφέρνοντας να κρεμάσει τον Παπαδόπουλο, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα, καθώς ο Αρχοντής την απομάκρυνε επάνω στη γραμμή.
Αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει ο Ολυμπιακός Βόλου στο 9’, το πέτυχε ο Α.Ο. Σελλάνων στο 12’. Ο Κοντός βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Παλιούρα και με άψογο πλασέ έγραψε το 0-1, παγώνοντας το Πανθεσσαλικό στάδιο. Μετά από οκτώ λεπτά, ο Σερτζίνιο έπιασε το σουτ, έπειτα από σέντρα του Νικολακάκη από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 23’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σερτζίνιο με κοντινό σουτ έπειτα από ωραίο στρώσιμο του Βαγγέλη Μάντζιου, έγραψε το 1-1. Στο 29’ ο Κοντός επιχείρησε να εκτελέσει απευθείας το κόρνερ που είχε κερδίσει νωρίτερα η ομάδα του, με τον Παλιούρα να μπλοκάρει με ευκολία.
Επτά λεπτά αργότερα, ο Σερτζίνιο έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Σκοπελίτη να πιάνει κοντινή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 40’ ο Νικολακάκης έπιασε κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα από τη δεξιά πλευρά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 41’ ο Σερτζίνο επιχείρησε σέντρα-σουτ από την αριστερή πλευρά, αλλά ο Παπαδόπουλος κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε πέναλτι, καθώς στο 45’+1’, ο Αρχοντής βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Στο επόμενο λεπτό, ο Βαγγέλης Μάντζιος ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Παπαδόπουλου για το 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Γκολ από τον Μπουτζίκο στο δεύτερο μέρος
Τέσσερα λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μπουτζίκος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Συρράκου και αφού πρώτα έκλεψε τη μπάλα από τον δεξιό οπισθοφύλακα του Α.Ο. Σελλάνων, στην εξέλιξη της φάσης πλάσαρε ιδανικά από κοντά τον Παπαδόπουλο, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 3-1.
Στο 55’ ο Ναζίμ πραγματοποίησε ωραία προσπάθεια, φτάνοντας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου και επιχείρησε το σουτ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του. Δεκαέξι λεπτά αργότερα, ο Πατσαρούχας επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Παλιούρας δεν ανησύχησε, καθώς μπλόκαρε με ευκολία. Στο 87’ ο Καμπλιώνης έπιασε ωραίο σουτ από κοντά, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 90’ ο Αρχοντής αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, ενώ από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει στο τέλος τη νίκη με 3-1.

 

Συγκλονιστικός ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου
Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε βροντερό «παρών» σε ακόμη μία αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» στο Πανθεσσαλικό στάδιο, βοηθώντας τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη να πάρουν τη νίκη, καθώς έγινε με τη φωνή του και τα τραγούδια του, ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη από τη στήριξή τους στην προσπάθεια που καταβάλουν για να βγουν πρωταθλητές στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και εκείνοι δεν τους απογοητεύουν, διότι στέκονται πάντα στο πλευρό τους. Τέλος, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου χειροκροτούσαν και εμψύχωναν τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης ομάδας τους σε κάθε τους προσπάθεια και ο ρόλος τους αποδείχθηκε πως ήταν καταλυτικός και στην αναμέτρηση με τον Α.Ο. Σελλάνων.  

Σκόρερ: 23’ Σερτζίνιο, 45’+2’ Μάντζιος, 49’ Μπουτζίκος-12’ Κοντός.
Κίτρινες: 48’ Λώττας, 64’ Οικονομόπουλος, 71’ Σκοπελίτης, 75’ Φλίγκος-44’ Μπούσδρας, 46’ Αρχοντής.
Κόκκινες: 90’ Αρχοντής.
Διαιτητής: Λαθύρης (Φθιώτιδας).
Βοηθοί: Καλύβας, Δόσκορης (Φθιώτιδας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ (86’ Σαχινίδης), Σερτζίνιο, Παπαϊωάννου, Μάντζιος (65’ Φλίγκος), Λώττας (79’ Κόλα), Σκοπελίτης (72’ Καμπλιώνης).
Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ
: Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης (46’ Δημολιός), Αρχοντής, Μπούσδρας, Χάδιαρης, Συρράκος (56’ Τσιρογιάννης), Πατσαρούχας, Τζέκος (82’ Παπαδημητρίου), Κοντός, Υφαντής (70’ Κούτλης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις