Νίκη ανατροπής και… τίτλου για Διαγόρα

Νίκη από αυτές που σε κάνουν πρωταθλητή, πέτυχε ο Διαγόρας στην έδρα του το μεσημέρι της Κυριακής, επικρατώντας της Ακρόπολης με 2-1. Μάλιστα η ομάδα του Στεφανοβικείου χρειάστηκε να κάνει  κι ανατροπή στο σκορ, προκειμένου να κατακτήσει το πολύτιμο τρίποντο που την διατήρησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πρόσωπο του αγώνα για τον Διαγόρα ο Αλ. Κουβελάς, ο οποίος με τα δυο γκολ που σημείωσε «σημάδεψε» τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν φάσεις για γκολ, ωστόσο το ότι έμειναν πίσω στο σκορ τους επηρέασε και δημιούργησε επιπλέον άγχος. Μάλιστα αγχωτικά έφτασαν και στην τελική νίκη, αφού μετά το 2-1 έδωσαν χώρο στην Ακρόπολη, που αύξησε την πίεση της.

Από την άλλη η ομάδα της Ακρόπολης ήταν άκρως ανταγωνιστική, παρόλο που είχε σημαντικές απουσίες βασικών παικτών, όπως οι Χάνος, Μίλτος, Γκατζούνας και Πασιάς.

Επιπλέον πολλά τα παράπονα που εκφράστηκαν από τους φιλοξενούμενους για τη διαιτησία του κ. Βλάχου, με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ του Παγώνη- ως οφσάιντ- στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου.

Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι γκολ του Αλαμάνη που δεν μέτρησε υπήρξε και για τον Διαγόρα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης (87’).

Στο 19’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν ο σκορ, όταν ο Κουτλουμπάσης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, για να περάσει τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, πριν καταλήξει στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Δέκα λεπτά αργότερα (29’) ο Διαγόρας κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κουβελά που πλάσαρε από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριακού και απόκρουση του Ανατολή σε κεφαλιά του Λάιου, πριν η μπάλα καταλήξει στον σκόρερ.

Η ανατροπή στο σκορ ήρθε στο β’ ημίχρονο, όταν στο 60’ ο Κυριάκος ήταν και πάλι εκτελεστής, φάουλ αυτή τη φορά, με τον Κουβελά να πετυχαίνει με κεφαλιά το δεύτερο προσωπικό του γκολ, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα την ανατροπή στο σκορ για την ομάδα του με το 2-1.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Λάιος, Πρασσάς, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς (80’ Ιωάννου), Γουτούλης (65’ Καραμανλής), Κυριάκος (85’ Τσουκάλης), Βαλωτής, Αλαμάνης (85’ Καλιακούδας).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ανατολής (80’ λ.τρ. Στούκας), Μερμίγκης, Αξιώτης (82’ Τσαπέρος), Τ. Κολυμήτρας, Κ. Κολυμήτρας, Παγώνης, Τσεκούρας, Κατής (82’ Αντωνίου), Κόκκας, Μαυρίδης, Κουτλουμπάσης.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις