Τεχνική κολύμβηση: Έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Στάμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Χειμερινοί Αγώνες κατηγοριών στην τεχνική κολύμβηση στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιτεύχθηκαν πολλά όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

Ανάμεσα σε αυτούς τους αθλητές και τις αθλήτριες ήταν και μια βολιώτισσα. Ο λόγος για την Ελευθερία Στάμου, η οποία ενθουσίασε με την εμφάνισή της. Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού Βόλου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 200 και 400 μέτρα ελ. διπλά πέδιλα. Ταυτόχρονα έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης νεανίδων, που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο.

Από εκεί και πέρα ο Χρήστος Βαλαλάς πέτυχε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Νέων στα 50μ άπνοια με χρόνο 15.13 και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Αίγυπτο, ενώ το όριο έπιασε και στα 100μ επιφανείας με 57.11.

Όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και Νεανίδων της Αιγύπτου έπιασαν, επίσης, ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος από τα Δελφίνια Πτολεμαΐδας στα 100μ διπλά πέδιλα με 44.47, ο Παρασκευάς Καλαϊτζόπουλος της ίδιας ομάδας στα 200μ διπλά πέδιλα με 1:40.08 και η Ηλιάνα Βακιρτζή του Πανσερραϊκού στα 50μ άπνοιας κολύμβησης, με χρόνο 17.12.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την παρουσία των αθλητών, καθώς έχουν επιτευχθεί πολλές σημαντικές επιδόσεις, με όρια και Πανελλήνια ρεκόρ. Το θετικό είναι ότι είδαμε καλούς χρόνους από κολυμβητές σωματείων της περιφέρειας, που δείχνουν ότι το άθλημά μας αναπτύσσεται συνεχώς».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις