Μαντζίρης: “Ξεχωριστή ομάδα η Νίκη Βόλου”

Στο Blue Heart FM και στην εκπομπή «Ισορροπίες» φιλοξενήθηκε ο Λάζαρος Μαντζίρης. Ο κυανόλευκος  επιθετικός  αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του στη Νίκη Βόλου κι εξέφρασε τη σιγουριά πως του χρόνου η ομάδα θα αγωνίζεται στη Football League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λάζαρου Μαντζίρη στο Blue Heart FM:

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα και στην πόλη: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος απ’ όλες τις απόψεις. Από τον τρόπο ζωής, από τους συμπαίκτες μου, από τον πρόεδρο, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γενικά απ’ όλα. Αν και δεν είμαι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην ομάδα, από τη μικρή μου εμπειρία, γιατί έχω αγωνιστεί και σε άλλες ομάδες, έχω καταλάβει ότι η Νίκη Βόλου είναι μία ξεχωριστή ομάδα στην καριέρα μου και γενικότερα».

Για το αν αισθάνεται την πίεση του κόσμου: «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, αλλά εμείς οι ποδοσφαιριστές προσπαθούμε να είμαστε σωστοί στην καθημερινότητά μας, να κάνουμε την προπόνησή μας και να βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό προς τα έξω. Πίεση υπάρχει καθώς η Νίκη είναι μία ιστορική ομάδα και δεν της αξίζει να είναι σ’ αυτήν την κατηγορία».

Για το αν γνώρισε τη Νίκη Βόλου πριν έρθει: «Φυσικά την γνώριζα την ομάδα. Επειδή ασχολούμαι πολύ με το ποδόσφαιρο κι όχι μόνο με τις ομάδες στις οποίες αγωνίζομαι. Η Νίκη Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα, μία ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και πολλούς οπαδούς. Οι παίκτες που είναι στην ηλικία μου γνωρίζουν πολύ καλά και τη Νίκη Βόλου και την κατάσταση που επικρατεί εδώ. Επειδή είναι μία πολύ υγιής ομάδα, όλοι μιλάνε γι’ αυτή με θετικά σχόλια. Όταν ήρθα όλοι μου λέγανε ότι έκανα μία πολύ καλή επιλογή και ότι θα με βοηθήσει στην καριέρα μου, αλλά θα τη βοηθήσω κι εγώ. Τη Νίκη Βόλου την ξέρουν όλοι».

Για το βιογραφικό του: «Τρία χρόνια στις ακαδημίες του Μακεδονικού και από εκεί προωθήθηκα στην πρώτη ομάδα. Στη συνέχεια αγωνίστηκα στη δεύτερη κατηγορία της Κύπρου που είναι σε επίπεδο λίγο καλύτερα από τη Γ’ Εθνική της Ελλάδας. Στην Κύπρο είχα 50 συμμετοχές και 9 γκολ. Από την Κύπρο επέστρεψα στην Ελλάδα και στον Αγροτικό Αστέρα. Ήταν μία καλή χρονιά για μένα αλλά μία δύσκολη χρονιά για τον Αγροτικό Αστέρα που βρίσκονταν σε μία μεταβατική περίοδο. Φανταστείτε πως εγώ ήμουν ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής. Η χρονιά ήταν επιτυχημένη καθώς καταφέραμε να σωθούμε ενώ όλοι μας θεωρούσαν ξεγραμμένους. Μετά δανεικός στην Σπάρτη. Η Σπάρτη ήταν μία ομάδα με πολλά προβλήματα, βέβαια, εμείς οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Εγώ έβλεπα πως στην ομάδα δεν μου δίνονταν η ευκαιρία να βελτιωθώ και αποφάσισα να μην συνεχίσω εκεί»

Για την μέχρι τώρα πορεία του στη Νίκη Βόλου: «Από την πρώτη στιγμή όλοι με αγκαλιάσανε στην ομάδα, οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής, η διοίκηση, ο πρόεδρος, ο κόσμος. Η κατάσταση και το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλά, είμαστε οικογένεια. Γι’ αυτό κι εγώ αυτή την αγάπη ήθελα όλο αυτό να το ανταποδώσω».

Για την ευχέρεια που δείχνει στο σκοράρισμα: «Το γκολ είναι θέμα πολλής δουλειάς. Πρέπει να ξέρεις να τοποθετηθείς στην περιοχή, ο σωστός χρόνος που θα πηδήξεις, παίζουν πολλά ρόλο για να πετύχεις το γκολ. Πιστεύω ότι στη θέση του σέντερ φορ πρέπει να είσαι πολύ ψύχραιμος και να έχεις καθαρό μυαλό, για να βρεθείς εκεί που πρέπει την κατάλληλη στιγμή, να βάλεις το πόδι σου σωστά και ουσιαστικά να έχεις “φωτογραφίσει” την εστία, ώστε να στείλεις την μπάλα εκεί που πρέπει».

Για την οικογένεια της Νίκης: «Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που είτε στο ποδόσφαιρο είτε στην προσωπική μου ζωή λειτουργώ με το συναίσθημα. Η Νίκη Βόλου πρεσβεύει μεγάλες αξίες και έχει καθαρούς ανθρώπους γύρω της. Είναι μία οικογένεια και το έχω καταλάβει από την πρώτη μέρα που ήρθα. Κατάλαβα από την πρώτη μέρα ότι ήρθα σε μία σπουδαία ομάδα. Αυτό που ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα είναι αυτό που είπε κι ο πρόεδρος, ότι η Νίκη Βόλου πρέπει να κερδίζει και τους διαιτητές, καλώς ή κακώς. Από κει και πέρα ο κόσμος βλέπει, ο κόσμος κρίνει και προχωράμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο».

Για την εμφάνιση και τη νίκη στη Νεοκαισάρεια: «Πιστεύω πως κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, η οποία δεν έρχεται τυχαία αλλά είναι προϊόν δουλειάς στην προπόνηση. Προσπαθούμε να βγάλουμε τη δουλειά της προπόνησης στους αγώνες».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Έπρεπε να το ξεπεράσουμε και δεν μπορούμε να σταθούμε σ’ αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε και την καθημερινότητά μας, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πάμε παρακάτω. Καταλαβαίνω ότι απογοητεύσαμε πολύ κόσμο, απογοητευτήκαμε κι εμείς, γιατί ούτε κι εμείς οι ποδοσφαιριστές περιμέναμε τέτοια εμφάνιση. Η δική μου εκδοχή για το ντέρμπι είναι ότι ίσως ήταν γραφτό να γίνει έτσι. Το Σάββατο είχαν δύο πολύτιμοι παίκτες 40 πυρετό, είχε κάρτες ο Μέτσε… Δεν θέλω να λέω δικαιολογίες αλλά ίσως ήταν θέλημα Θεού, έτσι ήταν γραφτό να γίνει».

Για την οργάνωση της ομάδας: «Στη Νίκη Βόλου υπάρχει μεγάλη οργάνωση και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να μπορείς να δουλέψεις».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Όπως όλοι έχουν όνειρα, έτσι έχω κι εγώ. Κοιτάζω όμως το τώρα και προσπαθώ να βελτιώνομαι, για να είναι οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου ευχαριστημένοι και να είμαι κι εγώ».

Για το ενδεχόμενο παραμονής του και τη νέα σεζόν: «Σίγουρα δεν είναι συζήτηση της παρούσης αλλά επειδή είμαι ένας άνθρωπος που ξέρω να εκτιμάω, η πρώτη σκέψη θα ξεκινάει από το να παραμείνω. Όμως, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Από τη στιγμή που νιώθω καλά και είμαι ευχαριστημένος, εννοείται πως θέλω να συνεχίσω».

Για τον Ράτκο Ντόστανιτς: «Είναι προσωπικότητα. Προσπαθεί να κάνει τον νέο παίκτη να μπει στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, για να νιώθει καλά κι αυτός και για να μπορεί να προσφέρει. Από και κει και πέρα είναι ένας προπονητής άκρως επαγγελματίας, που ζητά κάποια πράγματα από τους ποδοσφαιριστές και του αρέσει το μοντέρνο και επιθετικό ποδόσφαιρο, να παίζεις τριγωνάκια και με τη μία στους ελεύθερους χώρους. Θέλει να έχουμε αγωνιστική πειθαρχία».

Για τον στόχο της ομάδας: «Ο στόχος της ομάδας είναι ένας: να ανέβει κατηγορία. Είτε βγούμε πρωταθλητές, είτε πάμε στα μπαράζ, ο στόχος είναι να ανέβουμε κατηγορία. Για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Είμαστε αποφασισμένοι να ανεβάσουμε την ομάδα κατηγορία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις