Κ. Βελιτζέλος: Το άγχος η Νίκη, εμείς πάμε για το απίθανο

Ο προπονητής του Γ.Σ. Αλμυρού, Κώστας Βελιτζέλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, αλλά και στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό.
Όσον αφορά την υπόθεση παραμονή ο τεχνικός του Γ.Σ. Αλμυρού, τόνισε: «Θεωρώ ότι κατά 80% η υπόθεση παραμονή στην κατηγορία έχει εξασφαλιστεί για τον Αλμυρό. Βάσει των διασταυρώσεων και των αποτελεσμάτων μεταξύ των υπόλοιπων ομάδων, ίσως χρειαστούμε τρεις βαθμούς ακόμη για να είμαστε 100% εξασφαλισμένοι. Από την πλευρά μας θα φροντίσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία».
Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει αξιοποιήσει φέτος τον παράγοντα έδρα: «Ο Αλμυρός είναι η τρίτη ομάδα σε συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας, μετά τον Ολυμπιακό και τη Νίκη και ήταν η τρίτη χειρότερη ομάδα εντός έδρας, μετά την Καρδίτσα και τον Φωκικό. Αυτό και μόνο δείχνει ότι υπήρχε τεράστιο θέμα στα παιχνίδια έδρας. Στο παιχνίδι με τον Πιερικό χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε η ομάδα να κερδίσει. Πήραμε τη νίκη στο ματς με τη Στυλίδα και πλέον ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια στην έδρα μας, με Μακρυχώρι και Αστέρα Ιτέας, για να κλείσουμε το πρωτάθλημα όπως πρέπει».
Για το παιχνίδι της Κυριακής με τη Νίκη: «Στο παιχνίδι με τη Νίκη θέλουμε να χαρούμε το ματς. Mιλάμε για δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους από την αρχή του πρωταθλήματος. Υπάρχουν διαφορές στα ρόστερ και στη λειτουργία των ομάδων. Στο παιχνίδι, πάντως, το μεγαλύτερο άγχος θα το έχει η Νίκη, γιατί εμείς πάμε να πετύχουμε το απίθανο. Άσχετα αν είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μέσα από το παιχνίδι. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να κοιτάξουμε στα μάτια ομάδες, όπως είναι η Νίκη και ο Ολυμπιακός Βόλου.
Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν. Ωστόσο, συμπλήρωσαν κάρτες οι Βέργος και Αναστασίου, οι οποίοι και δεν υπολογίζονται στο παιχνίδι της Κυριακής».
Για το γεγονός πως θα βρεθεί αντίπαλος της Νίκης, στην οποία έχει ζήσει μεγάλες στιγμές: «Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ αντίπαλος της Νίκης σε επίσημο παιχνίδι, ύστερα από εκείνη την καταπληκτική σεζόν που ζήσαμε όλοι, με την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Το συναίσθημα είναι πολύ περίεργο. Από τη στιγμή όμως, που θα σφυρίξει για πρώτη φορά ο διαιτητής και για 90 λεπτά, ως επαγγελματίας, θα κοιτάξω να κοουτσάρω σωστά την ομάδα μου. Ωστόσο, όλο το σκηνικό, με τον κόσμο της Νίκης πριν αρχίσει το παιχνίδι, με το που θα μπω στο γήπεδο, θα ναι πρωτόγνωρο για μένα».
Για το ότι ο Αλμυρός δεν τυγχάνει της στήριξης του κόσμου: «Θεωρώ ότι ο κόσμος του Αλμυρού, λόγω της όχι καλής πορείας της ομάδας, έχει απογοητευτεί. Είναι κρίμα μία ομάδα σαν τον Αλμυρό να μη στηρίζεται από τους φιλάθλους. Δεν μιλάμε να κατακλυστεί από κόσμο το γήπεδο, αλλά να στηριχθεί η ομάδα. Τη στιγμή που γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί ο Αλμυρός σε αρκετά καλό επίπεδο».
Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών: «Πιστεύω, ότι στην Ελλάδα η λέξη προγραμματισμός είναι όνειρο απατηλό. Δυστυχώς… Η πρόταση που κατατέθηκε από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν και έχουν άμεσο συμφέρον, είναι η πιο δίκαιη που μπορεί να υπάρξει. Όταν οι ομάδες θα γνωρίζουν, ότι σε δύο χρόνια από τώρα θα ισχύσει η αναδιάρθρωση, η καθεμιά θα κάνει τον προγραμματισμό της, για να ξέρει σε ποια κατηγορία θα μετέχει τα επόμενα χρόνια. Αν η αναδιάρθρωση είχε ψηφιστεί τον περασμένο Αύγουστο, οι ομάδες θα γνώριζαν πως θα έπρεπε να κινηθούν τη χρονιά. Έχουμε φτάσει σχεδόν στη λήξη του πρωταθλήματος και ακόμη δεν έχει ψηφιστεί η αναδιάρθρωση. Δικαιολογημένα οι ομάδες παραπονιούνται, γιατί δεν ξέρουν τι θα ισχύσει. Για όλες τις ομάδες είναι υποβάθμιση, ακόμη και για τον Αλμυρό, ο οποίος θα πάει μία κατηγορία κάτω, παρότι θα έχει διατηρηθεί στην κατηγορία. Ο Ολυμπιακός και η Νίκη θα προαχθούν – τους το εύχομαι – αλλά στην ουσία θα είναι στην ίδια κατηγορία. Ο Αλμυρός από την πλευρά του θα πάει μία κατηγορία κάτω. Η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβεί με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο για τις ομάδες, για να ξέρουν πώς θα κινηθούν την επόμενη χρονιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις