Λ. Μπακάλης: Πρέπει να υπερβάλουμε εαυτό με τα Μετέωρα

Πολύ κοντά στο να πετύχει το στόχο της παραμονής στην Γ’ Εθνική κατηγορία βρίσκεται ο Θησέας, σύμφωνα με τον προπονητή του Λάκη Μπακάλη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «98.6» και στην εκπομπή «Clasico».

Ο Βελεστινιώτης τεχνικός όσον αφορά την παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία τόνισε: «Φαντάζομαι ότι χρειάζονται και άλλοι βαθμοί για να εξασφαλίσει ο Θησέας την παραμονή στην κατηγορία. Επειδή, όμως, οι ομάδες που είναι στην ουρά της βαθμολογίας παίζουν μεταξύ τους και έχουν δύσκολο πρόγραμμα, βοήθησε πολύ και η νίκη του Φωκικού με το Μακρυχώρι εκτός έδρας, θεωρώ ότι ο συντελεστής θα πέσει κάτω από το 35 βαθμούς.

Η εκτίμησή μου είναι, ότι οι πέντε τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, όπως είναι τώρα η κατάσταση, θα υποβιβαστούν. Πιστεύω, ότι ο Πιερικός θα μείνει στην κατηγορία. Έχει καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες, που βρίσκονται στην ουρά, είναι όνομα στην κατηγορία και θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί».

Για το θετικό αποτέλεσμα που απέκτησε η ομάδα από τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη: «Ο Οικονόμος είναι  μία καλή ομάδα, με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, παρότι μέσα στην έδρα της δεν κερδίζει εύκολα. Σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού δεχθήκαμε πίεση και ο αντίπαλος έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε χάσει το παιχνίδι. Ωστόσο, από την πλευρά μας είχαμε και εμείς ευκαιρίες για γκολ. Ήταν ένα καλό ματς και τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχαμε εμείς στο φινάλε του παιχνιδιού, όταν βγήκε στην επίθεση ο Κοτζαθανάσης, έδωσε την μπάλα στον Ζάχο για να σιγουρέψει το γκολ, αλλά δυστυχώς δεν το πετύχαμε.

Νωρίτερα και μετά το γκολ που πέτυχε ο Οικονόμος αντιδράσαμε άμεσα. Ήταν από τις λίγες φορές. Γιατί δεν το έχουμε κάνει σε πολλά παιχνίδια. Αντίθετα, όταν πετυχαίνουμε γκολ, φροντίζουμε και κλειδώνουμε το αποτέλεσμα. Διαχειριζόμαστε πολύ καλά το αμυντικό κομμάτι, είμαστε μία πολύ πειθαρχημένη ομάδα, ξέρουμε τι ζητάμε αγωνιστικά και βγάζουμε στο γήπεδο αυτά που μπορούμε».

Για το γεγονός ότι η ομάδα παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και με μικρό ρόστερ σε αριθμό καταφέρνει και ανταποκρίνεται στα παιχνίδια: «Αυτό έχει να κάνει με τη διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές και τη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Μέχρι τον Ιανουάριο ήμασταν μία αρκετά καλή ομάδα. Από κει και πέρα οι σοβαροί τραυματισμοί επηρέασαν την εικόνα μας. Ωστόσο, μπήκαν στην ομάδα κάποια νέα παιδιά, τέσσερα-πέντε και βγάζουμε και πάλι καλή εικόνα, ως ομάδα. Καταφέραμε παίζοντας με διαφορετικούς παίκτες κάθε φορά, λόγω των προβλημάτων, να έχουμε καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο και να παίρνουμε βαθμούς, χρησιμοποιώντας ότι όπλα είχαμε, όσον αφορά το έμψυχο υλικό».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τα Μετέωρα στη Αγριά: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα των Μετεώρων δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, ως ομάδα, ίσως παρουσιάζεται πιο χαλαρή και αδιάφορη. Είναι, όμως, μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία βγάζει μέσα στο γήπεδο πολύ καλά στοιχεία. Είναι ένας ποιοτικός αντίπαλος και πολύ υπολογίσιμος. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτό, να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Γιατί τα Μετέωρα γνωρίζουν πολύ καλά να διαχειρίζονται το αγωνιστικό της κομμάτι. Έχουν καλή κυκλοφορία μπάλας και το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι σκοράρουν με ευκολία. Όσον αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ο Γιαουπλάρι συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Πιστεύω, όμως, πως με το ανάλογο πάθος, τη δύναμη και αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα, μπορούμε να καταφέρουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν έχει συζητήσει με τη διοίκηση το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας: «Να τελειώσει πρώτα το πρωτάθλημα με το καλό, να δούμε πώς θα είναι τα πράγματα στο Θησέα και θα συζητήσουμε με τη διοίκηση. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επαφή. Δεν έχει μπει καν στο μυαλό μας να συζητήσουμε κάτι, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη. Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι σ’ αυτό που κάνουμε καθημερινά και το πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών:  «Δεν είναι καθόλου δίκαιη η αναδιάρθρωση που πάει να γίνει και μάλιστα στην παρούσα φάση. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε τέσσερις αγωνιστικές τελειώνει και δεν ξέρουν οι ομάδες που θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο. Οι συγκεκριμένοι κύριοι βγάζουν προκηρύξεις, βάζουν ανθρώπους να ξοδεύονται οικονομικά και δεν σέβονται κανέναν και τίποτα. Νομίζω ότι όλο αυτό είναι άδικο πέρα για πέρα…».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις