Μπάγερν: Θα ξοδέψει πάνω από 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές

O αποκλεισμός της Μπάγερν Μονάχου από την φάση των 16 του Champions League έχει σημάνει συναγερμό στη γερμανική ομάδα. Οι αλλαγές είναι απαραίτητες, αφού το ρόστερ χρειάζεται επειγόντως ανανέωση, ώστε οι Βαυαροί να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικοί στο κορυφαίο επίπεδο.

Άλλωστε, η δεδομένη αποχώρηση των “γερασμένων” πια Ρόμπεν και Ριμπερί, αλλά και η ανάγκη για περισσότερες και πιο ποιοτικές επιλογές σε πολλές θέσεις, αναγκάζει την Μπάγερν να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, ώστε να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά.

Το ίδιο παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες: “Είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης της ομάδας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει κάνει ποτέ η Μπάγερν.”

Σύμφωνα με το γερμανικό αθλητικό περιοδικό “Sport Bild”, οι Βαυαροί είναι έτοιμοι να ξοδέψουν ένα ποσό που ξεπερνάει τα 200.000.000 ευρώ. Το ρεκόρ μεταγραφικών εξόδων ήταν μέχρι πρότινος τα 116.000.000 ευρώ για επτά παίκτες την σεζόν 17/18 και αναμένεται να σπάσει αρκετά εύκολο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η μόνη δεδομένη μεταγραφή μέχρι στιγμής είναι εκείνη του Παβάρ από την Στουτγάρδη για 35.000.000 ευρώ. Από κει και πέρα, η Μπάγερν θα κινηθεί για τον Λούκας Ερντάντεζ της Ατλέτικο, του οποίου η ρήτρα φτάνει τα 80.000.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Παβάρ έχει ήδη δηλώσει ότι θέλει μαζί του στο Μόναχο τον Ερντάντεζ.

Την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, οι Βαυαροί είχαν κάνει κρούση και για τον Κάλουμ Χάντσον Οντόι, με τη Τσέλσι να είναι αρνητική σε πρώτη φάση να τον πουλήσει. Η γερμανική ομάδα θα επανέλθει το καλοκαίρι με πρόταση που μπορεί να φτάνει τα 35.000.000 ευρώ για τον 18χρονο εξτρέμ. Ακόμη, γαλλικά Μέσα αναφέρουν ότι η Μπάγερν θα καταθέσει πρόταση 80.000.000 ευρώ για τον Νίκολας Πέπε της Λιλ. Ο 23χρονος εξτρέμ έχει πετύχει φέτος 17 γκολ με την φανέλα των “Λιλουά”.

Αναφορικά με την γερμανική αγορά, η Μπάγερν θα ψάξει το ενδεχόμενο να κάνει δικό της τον Τίμο Βέρνερ από την Λειψία, καθώς στη θέση του κεντρικού επιθετικού χρειάζεται κι άλλη αξιόπιστη λύση πέρα από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στη λίστα υπάρχει, επίσης, και ο Κάι Χάβερτς της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Χάβερτς είναι μόλις 19 χρονών και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Τέλος, στα πλάνα βρίσκεται και ο Χάμες Ροντρίγκεζ. Το μέλλον του Κολομβιανού μέσου είναι στον αέρα, όμως σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα δεν αποκλείεται η Μπάγερν να καταθέσει 42.000.000 ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης και να τον κάνει εντελώς δικό της. Ο Ροντρίγκεζ διανύει την δεύτερη χρονιά του δανεισμού του από τους Μαδριλένους με τον προπονητή της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς, να τον θέλει και την επόμενη χρονιά στην Allianz Arena.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις