Εντυπωσίασαν οι Βολιώτες μαθητές στο σκάκι

Σάρωσαν τα κύπελλα και τα μετάλλια οι μαθητές και μαθήτριες της Μαγνησίας στο Ομαδικό και το Ατομικό πρωτάθλημα σκακιού Θεσσαλίας 2019, που διεξήχθη στα Φάρσαλα με τη συμμετοχή 18 ομάδων και 274 μαθητών και μαθητριών. Από την Μαγνησία συμμετείχαν 4 Δημοτικά στο Ομαδικό και 47 μαθητές και μαθήτριες στο Ατομικό πρωτάθλημα.

Στο Ομαδικό την πρώτη θέση κατέκτησε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Τσαρσιταλίδης Χρήστος, Κότσι Αριστοτέλι, Τζαμτζής Βίκτωρ, Μαχαίρα Ελένη) με 10 βαθμούς σε 5 αγώνες, στην τρίτη θέση τερμάτισε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού (Ζγουλέτα Ευταξία, Κρικελά Μαρία, Μιχαλακόπουλος Φίλιππος, Κοντραφούρη Κων/να, Μπουντή Πηνελόπη) με 6 βαθμούς σε 5 αγώνες, στην πέμπτη θέση τερμάτισε το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωσήφ Βόλου (Πατρίκος Δημήτριος, Μπουγάς Γεώργιος, Κοσμίδης Νικόλαος-Παύλος, Ζωιτοπούλου Γεωργία-Μαρία, Ζωιτόπουλος Χαράλαμπος) με 6 βαθμούς σε 5 αγώνες και στην έβδομη θέση τερμάτισε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Αγραφιώτης Στυλιανός-Ιωάννης, Συγγελούδης Ορφέας, Ραχμανίδης Άγγελος, Ζηγράνου Ευφροσύνη, Συγγελούδης Ερμής, Νικολόπουλος Χρήστος) με 5 βαθμούς σε 5 αγώνες (οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίθηκαν απ’ ευθείας για το Πανελλήνιο Ομαδικό Μαθητικό πρωτάθλημα και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου είναι δεύτερη επιλαχούσα ομάδα).

Στο Ατομικό διακρίθηκαν (η 1η θέση στην γενική κατάταξη έδινε κύπελλο και οι υπόλοιπες μετάλλιο) και πήραν προκρίσεις για το Πανελλήνιο Μαθητικό πρωτάθλημα οι εξής μαθητές που έδωσαν από έξι αγώνες:

Πρώτη θέση: Νικολόπουλος Ιωάννης (26ο Νηπιαγωγείο Βόλου) στα Νήπια με 4 βαθμούς, Κούντριας Κοσμάς (1ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας Βόλου) στην Α’ Δημοτικού με 6 βαθμούς, Μπουγάς Γεώργιος (Άγιος Ιωσήφ Βόλου) στην Β’ Δημοτικού με 5,5 βαθμούς, Γκαβαρδίνας Αντώνιος (26ο Δημοτικό Βόλου) στην Γ’ Δημοτικού με 6 βαθμούς, Τσαρσιταλίδης Χρήστος (12ο Δημοτικό Βόλου) στην Ε’ Δημοτικού με 6 βαθμούς, Ραφτοπούλου Κων/να (9ο Γυμνάσιο Βόλου) 1ο κορίτσι στην Α’ Γυμνασίου με 4 νίκες, Τσαρσιταλίδης Κων/νος (Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου) στην Γ’ Γυμνασίου με 5,5 βαθμούς, Ζγουλέτας Ιωάννης (Γενικό Λύκειο Αλμυρού) στην Α’ Λυκείου με 5 βαθμούς.

Δεύτερη θέση: Νικολόπουλος Χρήστος (13ο Δημοτικό Βόλου) στην Β’ Δημοτικού με 5 βαθμούς, Πατρίκος Δημήτριος (Άγιος Ιωσήφ Βόλου) στην Ε’ Δημοτικού με 5 βαθμούς, Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (9ο Γυμνάσιο Βόλου) στην Γ’ Γυμνασίου με 4 βαθμούς, Φωτιάδης Λάζαρος (Μουσικό Λύκειο Βόλου) στην Α’ Λυκείου με 4 βαθμούς.

Τρίτη θέση: Αλεξόπουλος Φιλοκτήτης (22ο Δημοτικό Βόλου) στην Δ’ Δημοτικού με 5,5 βαθμούς (σε 7 αγώνες), Γκαβαρδίνας Χρήστος-Κων/νος (26ο Δημοτικό Βόλου) στην Ε’ Δημοτικού με 5 βαθμούς, Αγραφιώτης Μάριος (6ο Λύκειο Βόλου) στην Α’ Λυκείου με 4 βαθμούς. Σε καλές θέσεις πλασαρίστηκαν και άλλοι μαθητές και μαθήτριες από την Μαγνησία κάποιοι εκ των οποίων επίσης προκρίθηκαν για το Πανελλήνιο Μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις