Θεοδοσιάδης: Εφικτό το αήττητο σερί για Πιερικό ως το τέλος

Ο προπονητής του Πιερικού, Νίκος Θεοδοσιάδης (παλιότερα και σε Ηρακλή, Καραϊσκάκη, Απόλλωνα Λάρισας κ.α.) μίλησε στον “ARENA FM 89.4” για τις θετικές προδιαγραφές για σωτηρία της ιστορικής ομάδας, στον 4ο όμιλο της Γ´ Εθνικής (9ος, στο “συν 2” από τον υποβιβασμό), την ισοπαλία στην Καλαμπάκα, τη συνέχεια, αλλά και το στόχο του αήττητου σερί, για ένα νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Θεοδοσιάδη: “

Για την ισοπαλία με τα Μετέωρα (2-2 στην Καλαμπάκα, ενώ οι Κατερινιώτες έχαναν 2-0): “Με βάση την εικόνα και την εξέλιξη του ματς στην Καλαμπάκα, ήταν θετικός και πολύτιμος ο πόντος. Μπορούσαμε να κάνουμε το διπλό και με βάση άλλα αποτελέσματα να καθαρίζαμε ήδη τη σωτηρία. Ήμασταν καλοί με τα Μετέωρα, είχαμε τον έλεγχο, ευκαιρία με τον Αλτσίνο, αλλά βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0 κόντρα στη ροή του ματς. Δε το βάλαμε κάτω, το πιστέψαμε. Τα παιδιά έβγαλαν πείσμα και ψυχή και πήραμε θετικό αποτέλεσμα με καλή ομάδα, που δίκαια είναι ψηλά. Στο τέλος είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Σεχολάρι και για το 2-3”.

Για τη συνέχεια, την έξοδο με τον ΑΟ Σελλάνων και το αήττητο σερί:“Μένουν 4 ματς, θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε πόντους, για να μας φύγει το άγχος του υποβιβασμού το ταχύτερο δυνατό. Έχουμε σερί 6 αγώνων αήττητο και αυτό δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στα νεαρά και ταλαντούχα παιδιά που έχουμε. Δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Πολλές καταδικασμένες ομάδες βλέπουμε οτι κάνουν… ζημιές. Πρέπει να είσαι σοβαρός και προσγειωμένος και να βλέπεις ξεχωριστά τα ματς. Πρώτα βλέπουμε την έξοδο με τον ΑΟ Σελλάνων. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, θεωρώ βατό το πρόγραμμα, αλλά δε λέει κάτι, πρέπει διαρκώς να αποδεικνύεις. Πάμε καλά στα 11 ματς που είμαι στον πάγκο. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου. Αμφισβητήθηκαν πολύ τα παιδιά, αλλά αντέδρασαν, έχουν πάρει βαθμούς και έχουν ταλέντο. Στόχος μας είναι να μη χάσουμε σε άλλο ματς ως το τέλος. Μετά έχουμε Θησέα Αγριάς μέσα, Στυλίδα έξω και Νίκη Βόλου εντός. Είμαστε 9οι, στο συν 2 από τη ζώνη υποβιβασμού”.

Για τη βοήθεια που παίρνει ο Πιερικός από τις μεταγραφές του Γενάρη: “Όλοι οι παίκτες έχουν βοηθήσει, γι’ αυτό δυναμώσαμε και τον Γενάρη. Τα παιδιά αρνούνται να χάσουν. Είναι τυχερός ο Πιερικός που έχει αυτά τα παιδιά. Είναι ευκαιρία να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα μέσα από αυτά τα παιδιά”.

Για την περσινή χρονιά και τη σωτηρία στο φινάλε και αν υπάρχουν ομοιότητες (ο ίδιος αποχώρησε στα μέσα της σεζόν): “Υπάρχει μια διαφορά. Πέρυσι αρχίσαμε καλά. Δεν πίστευα οτι θα έφτανε η τελευταία αγωνιστική για να καταφέρει να εξασφαλιστεί η ομάδα. Φέτος ο Πιερικός πληρώνει το κακό ξεκίνημα. Για έναν ολόκληρο γύρο δεν μπόρεσε να κερδίσει στην Κατερίνη. Ήταν σημαντικό και γι’ αυτό ο Πιερικός ήταν συνέχεια μέσα στη ζώνη υποβιβασμού. Υπήρχε και διοικητική αναταραχή, πρέπει να βρει ηρεμία”.

Για το που οριοθετεί τους απαιτούμενους πόντους για οριστική εξασφάλιση: “Τώρα τα πράγματα έχουν στρώσει, είναι καλύτερα. Με σοβαρότητα, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η σωτηρία θα είναι γύρω στους 32-33 βαθμούς, εμείς έχουμε 26. Θα χρειαστούμε 6-7 πόντους, μπορεί να πέσει και το όριο, γιατί κάποιες ανταγωνιστικές ομάδες παίζουν μεταξύ τους. Ανάλογα και τα αποτελέσματα, αλλά παραπάνω δε νομίζω να πάει ο συντελεστής”.

Για το ιδιαίτερο δέσιμό του με τους “μελανόλευκους” (στους οποίους πέρασε και ως παίκτης), αλλά και το μήνυμα στον κόσμο της Πιερίας): “Πέρα από προπονητής του Πιερικού είμαι και φίλαθλός του. Γεννήθηκα και μεγάλωσα με αυτή την ομάδα. Ξέρετε οτι ποτέ δεν μπορώ να πω “όχι” στον Πιερικό, αν μου ζητηθεί, σε όποια δύσκολη θέση και να είναι. Για τον κόσμο έχω να πω οτι είναι κρίμα να παίζουμε μπροστά σε 150 άτομα. Πρέπει να περιβάλλει με αγάπη και στήριξη τα νέα παιδιά. Αυτά χρειάζονται, όχι αμφισβήτηση. Θέλει υπομονή. Δε μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη ο Πιερικός να γίνει… Μπαρτσελόνα. Με διάρκεια και συμμετοχές σε αυτή την κατηγορία, ο χρόνος δουλεύει για τους παίκτες μας. Η Γ´ Εθνική είναι μικρή για τον Πιερικό”.

ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΟΥΧΑ, ΓΥΡΝΑ Ο ΤΟΥΛΙΚΑΣ

 

Για τον Πιερικό την Κυριακή στα Σέλλανα γυρνά από τιμωρία ο Τουλίκας, απών θα είναι ο τιμωρημένος Τσιούχας, ενώ ελπίδες επανόδου υπάρχουν για Πατσιογεώργο και Κωτσιαρίδη, που αποθεραπεύτηκαν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις