Έτοιμη για μια νέα αρχή η Εθνική

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και γι’ αυτό το λόγο η Εθνική ομάδα θα επιδιώξει απόψε τη νίκη στο εναρκτήριο ματς των προκριματικών του Euro 2020 κόντρα στο Λιχτενστάιν (21:45 Cosmote Sport1HD).
Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, η «γαλανόλευκη» αναζητά τον παλιό καλό εαυτό της για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στην τελική φάση του επετειακού Euro 2020. Σαφώς, ο πρώτος αντίπαλος είναι βατός και εξαρτάται κυρίως από το πως θα παρουσιαστούν οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη.
Το ιδανικό σενάριο θα είναι να συνδυαστεί η νίκη με καλό ποδόσφαιρο απέναντι στο Λιχτενστάιν, το οποίο βρίσκεται στην 181η θέση στο ranking της FIFA. Ωστόσο, το ζητούμενο για την Εθνική είναι οι τρεις βαθμοί, σε έναν όμιλο με την Ιταλία, να φαντάζει το φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά, τη Βοσνία, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν.
Όλες αυτές τις ημέρες, ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο άμεσος συνεργάτης του, Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής, Άγγελος Μπασινάς μιλούσαν συχνά με τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και στο ξενοδοχείο προκειμένου να τους βάλουν σε κλίμα προκριματικών Euro 2020.
Πιθανότατα, ο ομοσπονδιακός προπονητής να μην έχει καταλήξει ακόμα στους έντεκα που θα ξεκινήσουν στον αγώνα με το Λιχτενστάιν στο «Rheinpark Stadion». Δεδομένες είναι οι απουσίες των Βασίλη Τοροσίδη, Κώστα Μανωλά, Κώστα Σταφυλίδη, Πέτρου Μάνταλου και Δημήτρη Πέλκα. Εξάλλου, πολύ δύσκολα θα είναι διαθέσιμος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, παρότι πήρε μέρος χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις στην προπόνηση της Παρασκευής.
Οι σκέψεις του Άγγελου Αναστασιάδη για το αρχικό σχήμα
Την εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα υπερασπιστεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ή ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τον γκολκίπερ της Μπενφίκα να έχει το προβάδισμα.
Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Δημήτρη Σιόβα και Δημήτρη Κουρμπέλη (αουτσάιντερ ο Σπύρος Ρισβάνης), αριστερά στην άμυνα θα είναι ο Λεονάρντο Κούτρης και τη θέση του δεξιού μπακ διεκδικούν ο Χάρης Μαυρίας με τον Μιχάλη Μπακάκη.
Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Ανδρέας Σάμαρης και ο Κάρλος Ζέκα, ενώ τρεις ποδοσφαιριστές διεκδικούν τις θέσεις στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο λόγος για τους Τάσο Δώνη, Γιώργο Μασούρα και Δημήτρη Κολοβό.
Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Φορτούνης θα κινείται πίσω από τον προωθημένο Κώστα Μήτρογλου, στο 4-2-3-1 που αναμένεται να επιλέξει ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις