Ήταν όλοι τους εκεί για τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Στο πλευρό των δύο αδερφών του, Παύλου και Κώστα, αναπαύεται πλέον ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Η κηδεία του ιστορικού διοικητικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, που έφυγε πριν μια εβδομάδα από τη ζωή, έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο Α’ Νεκροταφείο.

Κι όπως ο ίδιος ήταν δίπλα σε όλους, από τους εργαζόμενους στη ΒΙΑΝΕΞ και τις οικογένειές τους, μέχρι τους απλούς ανθρώπους που ζητούσαν τη βοήθειά του, αλλά και την μεγάλη του αγάπη, τον Παναθηναϊκό, έτσι και κανένας δεν ξέχασε να αποτίσει φόρο τιμής σε εκείνον.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες κόσμου πέρασαν για να πουν το δικό τους «αντίο» στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ήταν εκεί. Όπως επίσης και ο Βασίλης Σπανούλης, αρχηγός του Ολυμπιακού πια, που όμως δεν ξέχασε την κοινή τους πορεία και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο όταν τον είδε να σπεύδει για να αποχαιρετήσει τον Θανάση. Δεν έλειψαν όμως και οι «αντίπαλοι», ο Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Χρήστος Μπαφές που εκπροσώπησαν την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ακόμη και ο ποδοσφαιρικός Σάββας Θεοδωρίδης, αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Παρόντες και προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, όπως ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Αντώνης Αντωνιάδης και άλλοι πολλοί.

Και φυσικά δεν έλειψε κανείς από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Σύσσωμη η ομάδα, με πρώτο τον Ρικ Πιτίνο και όλους τους παίκτες και μέλη του τεχνικού τιμ και του σταφ, ήταν δίπλα στον άνθρωπο που ήταν πάντα δίπλα τους. Ακόμη και αρκετοί που δεν ανήκουν πλέον στο κλαμπ, όπως οι θρύλοι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Παπανικολάου, Μποντιρόγκα, Τομάσεβιτς και Κουτλουάι ή οι προπονητές Ομπράντοβιτς, Ιτούδης, Πασκουάλ και Πεδουλάκης.

Δεν θα μπορούσαν να λείψουν, βέβαια, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Άλλωστε ο εκλιπών ήταν ένας από αυτούς, όπως συνήθιζε να λέει. Περίπου 500 άτομα δημιούργησαν μια τεράστια πομπή από μηχανάκια και συνόδευσαν τον Θανάση τους στην τελευταία του κατοικία. Εκεί ύψωσαν πανό, φώναζαν το σύνθημα για τον πιο ατόφιο, μάγκα και ρομαντικό πρόεδρο και τραγούδησαν όλοι μαζί τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Μέχρι να βγει δακρυσμένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μοναδικός συνεχιστής της οικογένειας στο τμήμα μπάσκετ, για να δεσμευτεί ενώπιών τους πως με τη δική τους βοήθεια θα προσπαθήσει να σηκώσει και να συνεχίσει τη βαριά κληρονομιά στον Παναθηναϊκό. Για να προσφέρει χαρά σε αυτούς, αλλά και στον Θανάση, που πλέον θα παρακολουθεί από ψηλά, δίπλα στον Παύλο και τον Κώστα…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις